DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bine te-am găsit ,Roberta.Astăzi vom povesti despre piesa nou lansată “Ce să-i fac inimii mele”, dar înainte spune-ne cine este artista Roberta Procopiuc?

Roberta Procopiuc: Bună tuturor! După cum știți,mă numesc Procopiuc Roberta și am 17 ani. Fac parte dintr-o minoritate minunată, cea a huțanilor și sunt originară din satul Argel,comuna Moldovița. Mă consider o persoană foarte sociabilă, deschisă spre orice provocări și îmi place foarte mult să colaborez cu oameni talentați și implicați în ceea ce fac. Fac parte dintr-o familie minunată ,atât pe plan personal, dar și pe plan artistic, colaborând cu o formație de la Rădăuți, formația “Antic Bucovina”, care este formată din oameni tare dragi mie, care m-au ajutat în parcursul meu artistic ,dar și personal. Acasă mă așteaptă cu mare căldură bunicii mei,părinții și cei 2 frați, care m-au susținut încă de la începutul vieții mele.

Gazeta Muzicanților: Cum ai descoperit că muzica este drumul tău?

Roberta Procopiuc: Sinceră să fiu,nu am simțit din prima ca muzica este calea mea. Încă de când eram mică, visam să ajung polițistă sau medic, dar văd ca Dumnezeu mi-a schimbat planurile 😀 Am 2 ani de zile de când practic cea mai frumoasă meserie și am simțit asta în momentul în care am cântat pentru prima dată în fața unui public. Deși am avut mari emoții, mi-a facut o mare bucurie și plăcere să mă simt apreciată și lăudată.

Gazeta Muzicanților: Ești tânără, la început de drum,care sunt sentimentele care te încearcă în aceste momente?

Roberta Procopiuc: Ca oricare începător, simt de multe ori teama de a nu eșua, de a nu dezamăgi persoanele care și-au pus bază în mine. Dar,odată cu trecerea timpului, am observat că aceste sentimente încep să mă părăsească și să am mai multă încredere în mine și în talentul meu.

Gazeta Muzicanților: Care sunt hobby-urile în care te regăsești și îți place sa le practici?

Roberta Procopiuc: În afară de muzică, nu am prea multe hobby-uri. Mă ocup foarte mult de imaginea pe care mi-o creez în fața publicului,încerc să postez câte o noutate săptămânal, să țin persoanele care mă apreciază la curent și mai aproape de latura mea naturală. Cred că la un artist ,naturalețea și simplitatea îl face iubit și apreciat de către public.

Gazeta Muzicanților: De curând ai lansat piesa Ce să-i fac inimii mele “, ce însemnătate are pentru tine și cum a luat naștere ?

Roberta Procopiuc: Pentru mine ,această piesă reprezintă rampa mea de lansare în industria muzicii și cred că îmi vă fi cea mai dragă ,chiar dacă în curând vor mai fi lansate și alte proiecte și mai frumoase. “Ce să-i fac inimii mele” a fost inspirată din poveștile spuse de către bunica mea,iar cu ajutorul unor oameni pricepuți și talentați, am reușit să aduc această piesă pe piața muzicală.

Gazeta Muzicanților: Videoclipul este inedit , la fel și costumul tău popular specific zonei,spune-ne cu cine ai colaborat pentru realizarea lui(colaboratori,locuri)  și ce înseamnă pentru tine folclor?

Roberta Procopiuc: Videoclipul a fost cea mai grea parte,după părerea mea. Împreună cu Radu Popescu,videograful primei mele melodii,a trebuit să gândim o poveste frumoasă, în același timp și cu o tentă satirică,care să impresioneze publicul. Pe planul orchestral am lucrat cu domnul Răzvan Mitoceanu ,căruia îi mulțumesc pentru implicare, la nivel de text ,cu tristețe o spun, doamna Mariana Honceru ,care nu de mult ne-a părăsit și nu în ultimul rând, în videoclip au apărut prietenii și colegii mei, cărora le mulțumesc pentru eforturi. De când am decis să pășesc pe acest drum, am început să apreciez mai mult persoanele care cântă muzica populară, dar și nu numai, fiindcă am priceput că este de greu să fii bun și original în creațiile tale. Acum ,pentru mine,folclorul reprezintă un mod de exprimare, de relaxare,este practic un mod de viață.

Gazeta Muzicanților: Transmite-le un mesaj tuturor celor care te apreciază și urmăresc.

Roberta Procopiuc: Țin să vă mulțumesc pentru fiecare apreciere în parte, pentru mesajele de susținere,fiindcă sunteți foarte mulți, chiar dacă sunt încă la început de drum și promit să aduc în fața voastră cele mai frumoase cântece,cele mai de succes colaborări,iar peste ani să fiu mereu aceași persoană pe care voi ați cunoscut-o și ați apreciat-o încă de la începuturi. Mulțumesc încă o dată și vă aștept să ne împrietenim pe pagina de instragram,facebook ,dar și pe canalul de youtube!

-