DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit, dragă Cristiana Soreanu! Ne face o mare plăcere să te cunoaștem! Ești o persoană deosebită și asta reiese rapid din proiectele tale muzicale. De curând, ai lansat trei cântece foarte frumoase despre care vom vorbi astăzi. Pentru că acesta este primul interviu, suntem curioși să aflăm cât mai multe detalii despre tine. Cum te-ai descrie în cel mai sincer mod posibil și cine ești că persoană?

Criatiana Soreanu: Bună ziua și bine v-am găsit! Și eu sunt tare bucuroasă pentru colaborare. Dacă ar fi să mă descriu în câteva cuvinte aș spune despre mine că sunt o ființă caldă, sensibilă și cu dragoste pentru muzică.

Gazeta Muzicanților: Ce îți place să faci în timpul liber?

Cristiana Soreanu: În timpul liber îmi place să călătoresc, fie că e vorba de călătorii scurte sau lungi, îmi place să mă plimb, să descopăr locuri noi, să ies la plimbări în natură..uneori să pictez, să dansez.

Gazeta Muzicanților: Ești o solistă foarte talentată și suntem curioși să aflăm ce rol are muzica în viața ta și cum a început această pasiune pentru cântec?

Cristiana Soreanu: Pasiunea pentru muzica a început încă de la o vârstă fragedă. Îmi amintesc cu drag, la grădiniță fiind, doamna educatoare mă punea să cânt la serbări. Mai târziu, când aveam deja 10 ani, părinții mei s-au decis să ne înscrie, atât pe mine cât și pe sora mea, la Școala Populară de Arte din Tg Jiu unde am urmat cursuri pe canto popular și pe instrument-nai. A urmat apoi participarea la numeroase concursuri și festivaluri de gen unde am câștigat premii importante. Mai târziu am mers la facultate, la Universitatea din Oradea unde am continuat să studiez muzica, fiind absolventă a două facultăți, “Pedagogie Muzicală” și “Interpretare muzicală canto” și un master tot în domeniul muzicii. Iată că în drumul meu am ales mereu muzica și asta îmi doresc să fac și de acum încolo.

Gazeta Muzicanților: Ne-a atras rapid atenția cântecul “Lăstărel bătut de brumă”! Ce ne poți spune despre acest cântec și care este mesajul ascuns?

 Cristiana Soreanu:  Cântecul “Lăstarel bătut de brumă” a luat naștere pe vremea când încă studiam în Oradea. În acest cântec se regăsește dragostea, dorul și recunoștința pentru părinții mei. Mesajul ascuns ar fi cursul vieții, dorul de casa părintească, de copilărie dar totodată și încrederea ca plecând pe drumul tău sa îți găsești calea și împlinirea. O bucățică din sufletul meu este în aceasta piesa care sper să ajungă la sufletul și aprecierea publicului și a tuturor celor care se regăsesc în versurile acestei melodii.

Gazeta Muzicanților: În ambele proiecte, videoclipurile sunt complexe, cu cadre alese cu grijă și cu peisaje de vis! Spune-ne cum îți alegi locațiile și cu cine colaborezi pentru filmări?

Cristiana Soreanu:  Dacă prin versuri și linia melodică îmi propun să transmit o poveste iată că și videoclipurile au rolul lor, foarte important. Am încercat să aleg cadre frumoase, peisaje la fel de frumoase. Piesele de până acum au fost filmate în Gorjul meu frumos care are o mulțime de locuri deosebite ce își merită aprecierea și promovarea. Caut mereu să aduc în fata publicului, frumosul.

Gazeta Muzicanților: Ai un talent special și simți muzica! Ce ne mai pregătești anul acesta?

Cristiana Soreanu: Anul acesta vă fi gata primul meu album în care se vor regăsi piese personale și dragi mie care sper să fie pe placul publicului drag!

Gazeta Muzicanților: Am aflat foarte multe detalii noi despre tine, pe care publicul cu siguranță le va aprecia! Ai un mesaj pentru cei care te sprijină și-ți ascultă cântecele?

Cristiana Soreanu: Mulțumesc din suflet celor care mă susțin și mă apreciază pentru ceea ce fac și îi invit să-mi urmărească activitatea artistică în continuare pentru că urmează surprize noi muzicale! ❤

-