DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit dragă Maria! Îmi face o mare plăcere să te cunosc și să te avem astăzi prezentă la un interviu, cu ajutorul căruia vom oferii publicului o mulțime de informații noi atât despre tine, cât și despre cea mai nouă piesă a ta “Toți ortacii ne-ntâlnim”! Hai să începem prin a ne povesti câte ceva despre tine și cum te-ai descrie în cel mai sincer mod posibil?


Maria Crăciun: Bună ziua și bine v-am găsit și eu, plăcerea e de partea mea! Provin din satul Stanija, Comuna Buceș, județul Hunedoara, mai exact la graniță cu Alba Iulia.
Sunt bună cu toată lumea, indiferent despre cine e vorba și niciodată nu i-am desconsiderat pentru aspectul lor. Pot să văd bunătatea în toată lumea și cred că toți merităm o primire călduroasă cu inima și mintea deschisă. Aparținând din zodia fecioarei, sunt o persoană calmă, ambițioasă, răbdătoare, hotărâtă să obțină succesul, organizată, încăpățânată câteodată, foarte critică până obțin perfectul, dar am și un defect, sunt de o bunătate rară. Îmi place să înveselesc oamenii și să le dau motive să zâmbească chiar și atunci când nimic nu merge bine.
Sunt genul de persoană răbdătoare care analizează tot în jur, iar după ce m-am convins că e OK, acționez, ajungând la siguranță și stabilitate. Am încercat să mă schimb în privința bunătății, dar eu cred că Dumnezeu mi-a trimis darul acesta, de a fi un om bun. Iert, ascult, ajut, dar când bunătatea mi s-a călcat în picioare, “ai cam dat de bai” cum se spune la noi în Ardeal. 😂

Gazeta Muzicanților: Ai un talent foarte frumos și este acela de a cânta. Cum ți-ai dat seama de acest talent și cum a început totul?


Maria Crăciun: Am început să cânt de la 11 ani. Primul meu spectacol a fost la nedeea din Cheia, satul Dupăpiatra, la “Întâlnirea moților cu istoria”.
Talentul și darul de a cânta, îl moștenesc de la mama și tatăl meu. Părinții mei m-au îndrumat spre Liceul Militar din Alba Iulia, dar iubind cântecul și tot ce înseamnă muzica, m-am opus total Școlii Militare, astfel urmând Liceul de Arte “Sigismund Toduță” din Deva și “Școala populară de arte”.


Gazeta Muzicanților: Povestește-ne cum este să fi solistă de muzică populară. Ce senzație este pentru tine și ce ai învățat până acum despre muzică.


Maria Crăciun: E foarte frumos să fii solistă de muzică populară, e plăcut să vezi câți oameni te plac și sunt lângă tine datorită cântecului, dar totodată ai angajamentul să fii cât mai plăcută publicului și să îi mulțumești într-o oare care măsură pe fiecare în parte.
Prin muzică îmi exprim în totalitate, dorurile, tristețea, fericirea, iubirea, dragostea, toate sentimentele trăite. Muzica nu trebuie înțeleasă, trebuie simțită prin fiecare vibrație a ei.


Gazeta Muzicanților: Hai să povestim câte ceva și despre noua și frumoasa ta piesă “Toți ortacii ne-ntâlnim”. Ce ne poți spune despre aceasta?


Maria Crăciun: Având în grup prieteni care sunt și vânători, în timp mi-au devenit ortaci, am avut cerințe din partea lor să realizez o astfel de melodie, despre vânătoare.
Piesa “Toți ortacii ne-ntâlnim”, atât textul cât și linia melodică, a fost realizată împreună cu saxofonistul Alin Boldura în studio.


Gazeta Muzicanților: Videoclipul este și el unul special cu foarte mulți ortaci :), cu peisaje deosebite, alese cu grijă. Unde au avut loc filmările și cum ai ales această locație?


Maria Crăciun: Videoclipul a fost filmat în totalitate, în satul meu natal. Fiecare dintre noi își alege un loc care i-a intrat în suflet, eu mi-am ales locul unde am crescut pentru că, niciunde nu e mai frumos ca la tine acasă.


Gazeta Muzicanților: Piesa “Toți ortacii ne-ntâlnim” este despre vânătoare și vânători! Am aflat că acum lucrezi și la permisul de port armă! Cum a început pentru tine aceast hobby și cum se va împăca cu muzica?


Maria Crăciun: Întotdeauna mi-a plăcut să fac lucruri mai extreme, pe care doar bărbații le-ar face :)) Pasionată de mică de pistoale și pușcă, am început cursul de port armă și muniții la Deva, promovându-l cu 10. Pe viitor o să-mi expun trăirile de la vânătoare tot în cântec.

Gazeta Muzicanților: Am auzit că după Sărbătorile Pascale, ne pregătești niște proiecte muzicale noi! Ce ne poți spune despre acestea? La ce ne putem aștepta?


Maria Crăciun: Da! După Sărbătorile Pascale, o să încep noi proiecte muzicale, de data aceasta, melodiile o să aparțină zonei Maramureșului și zonei Bihorului.

Gazeta Muzicanților: Mă bucur că astăzi am putut sta la povești și am aflat atât de multe detalii noi despre tine! Se vede că pui suflet în tot ceea ce faci! Ai lansat o piesă în care fiecare firimitură se potrivește perfect! Care este mesajul tău pentru urmăritori, asculători și cei care au citit acest articol?


Maria Crăciun: Mă bucur enorm că am povestit cu voi. Pentru urmăritori, ascultători, și pentru cei care au citit acest articol, vreau să le mulțumesc pentru aprecierile și gândurile de bine, transmise, dar și pentru susținerea lor. Îmi face o deosebită plăcere să vorbesc cu publicul, atât real cât și virtual.
Îmi îmbrățișez publicul, iar de Sărbătorile Pascale să avem bucurie, credință, și liniște în suflet!

-