DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am regăsit dragă Ilinca Stigleț! Astăzi, avem ocazia să stăm la povești pentru a doua oară și abia aștept să povestim despre noua Priceasnă lansată și concursul pe care recent l-ai câștigat! Spune-ne cum a trecut perioada aceasta de când nu am mai povestit?

Ilinca Stigleț: Bună ziua și bine v-am regăsit vă spun și eu! Permiteți-mi, în primul rând, să vă mulțumesc pentru oportunitatea pe care mi-ați oferit-o, cea de a participa la concursul organizat de dumneavoastră. În această perioadă a Postului Mare, cu ajutorul Bunului Dumnezeu am reușit să aduc în fața celor care mă urmăresc un nou proiect de suflet, și anume o princeasnă foarte dragă mie.


Gazeta Muzicanților: Povestește-ne o amintire foarte dragă ție, din toată viața de până acum!

Ilinca Stigleț: Îmi vin acum în minte un amalgam de amintiri frumoase care mi-au colorat viața, dar vă pot spune că un loc aparte în sufletul meu îl are amintirea primului meu concurs internațional la care am participat alături de Corala de fete “Ciprian Porumbescu”, a Colegiului Național “Ștefan cel Mare” la Riga, capitala Letoniei. Emoțiile pe care le-am trăit în acel moment nu pot fi descrise în cuvinte și îi voi fi mereu recunoscătoare lui Dumnezeu pentru toate aceste trăiri care m-au făcut să înțeleg esența vieții.


Gazeta Muzicanților: Pentru că nu am avut ocazia data trecută să te întreb, care ar fi trei lucruri pe care toată lumea ar trebui să le cunoască despre tine?

Ilinca Stigleț: Mă consider un om simplu care își pune mereu nădejdea în voia lui Dumnezeu. Îmi place să încerc lucruri noi, să lucrez cu oamenii și să mă implic în activități care mă dezvoltă atât pe mine, cât și pe cei din jurul meu. Cuvintele după care mă ghidez în viață sunt: “Nimic fără Dumnezeu”.


Gazeta Muzicanților: Acum câteva săptămâni, am organizat concursul “Solista lunii martie 2021” la care ai participat și ai fost votată de 19079 de oameni, care te susțin și-ți apreciază activitatea. Datorită acestui rezultat frumos, ai ieșit pe primul loc. Ai concurat cu alte 7 soliste foarte talentate, dar de ce crezi că ai fost cea mai votată din acest concurs?

Ilinca Stigleț: Tot meritul pentru câștigarea acestui concurs aparține oamenilor minunați care mă susțin și care îmi sunt alături necondiționat. A fost o reală surpriză și pentru mine și nu pot decât să le mulțumesc din suflet pentru voturile lor și pentru contribuirea la croirea drumului meu în acest domeniu.


Gazeta Muzicanților: De curând ai lansat și o Priceasnă foarte frumoasă, intitulată “Ce folos”. Cum a luat naștere acest proiect și ce ne poți povesti despre aceasta?

Ilinca Stigleț: Această priceasnă este una dintre cele mai dragi sufletului meu. Are un mesaj intens și aduce la lumină o întrebare care pe mine personal m-a pus pe gânduri: “Ce folos, viață fără de Hristos?”. Videoclipul a fost realizat în Biserica de lemn “Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Putna, monument istoric, aceasta fiind cea mai veche și singura biserică de lemn medievală, cunoscută până în prezent, păstrată pe teritoriul României. A fost o onoare să filmez în acel loc binecuvântat de Dumnezeu, iar pe această cale doresc să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui videoclip.


Gazeta Muzicanților: Am auzit că după post, vei lansa o nouă piesă! Despre ce este vorba și la ce ne putem aștepta?

Ilinca Stigleț: Aveți dreptate! După perioada postului voi lansa un nou proiect muzical intitulat “Munte, munte, frasin verde”. Este o piesă care mă reprezintă și cu ajutorul căreia mi-am dorit să exprim dragostea pentru locurile natale și pentru meleagurile pe care am crescut și care mi-au dăruit o copilărie atât de frumoasă. Aștept cu nerăbdare să aduc noul proiect în fața publicului și sper că cei ce-l vor asculta să simtă bucuria și emoția cu care am interpretat acest cântec.


Gazeta Muzicanților: Felicitări pentru rezultatele obținute la concursul “Solista lunii martie 2021”! Ai un mesaj pentru cei care te-au votat?

Ilinca Stigleț: Vreau să le mulțumesc încă o dată pentru numeroasele voturi și pentru susținerea pe care mi-au dăruit-o. Sunt extrem de norocoasă să am alături de mine atâția oameni frumoși la suflet. Dragii mei, vă iubesc și vă prețuiesc! De asemenea, vă mulțumesc și vouă, celor de la Gazeta Muzicanților, pentru faptul că mi-ați dat prilejul de a împărtăși cu publicul mici frânturi din viața și activitatea mea.

-