DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit dragă Evelina! Astăzi, avem ocazia să stăm la povești și să oferim publicului mare, cât mai multe detalii despre tine și piesele tale lansate, care sunt, zic eu, foarte speciale și destul de rar întâlnite! Pentru a nu ne lungim prea mult, povestește-ne cine este Evelina Sima și din care zonă se trage!


Evelina Sima: Bună ziua tuturor! Reprezint cu mândrie zona Olteniei, mai exact Romanațiul. Născută în Caracal, județul Olt, mi-am început activitatea artistică încă de mică. Sunt un om simplu, care pune preț pe naturalețe și simplitate. Altruismul și empatia mă ajută astăzi să înțeleg omul în diversitatea lui.

Bineînțeles că viața mea conține și momente în care îmi arăt atât mie, cât și celor din jur că perfecționismul e la loc de cinste în descrierea mea. Acest perfecționism mă transformă în cel mai dur critic al meu. Cam atât pot spune despre latura mea personală.

Gazeta Muzicanților: Îți place să cânți și asta se vede din prisma oricărui proiect lansat de tine! Ce te atrage atât de mult la muzică și cum a început totul pentru tine?


Evelina Sima: Din dragoste pentru cântec și semeni, am intrat în lumea muzicală încă de când reușeam să-mi număr anii pe degetele de la o mână. Pentru a ajunge astăzi în fața dumneavoastră, Evelina Sima, a trecut prin diverse etape. Etape care au participat la dezvoltarea umană și profesională.

Consider că prin muzică un artist are datoria de a transmite trăiri, emoții, sentimente și toate acestea alcătuiesc ceea ce numim viață. Ceea ce mă atrage la muzică este capacitatea ei de a ajuta omul să evolueze. În ultimele luni am lansat șase melodii care ating diverse teme bazate pe realități văzute și uneori trăite. De cele mai multe ori îmi place să îmi scriu textele, deoarece odată trecute prin filtrul propriu ajung mai ușor la sufletul ascultătorului.

Gazeta Muzicanților: Nu pot să nu menționez faptul că unul dintre proiectele tale lansate, “Luați aminte dragi părinți”, a trecut de 100.000 de vizualizări! Spune-ne de ce crezi că atât de multă lume a ascultat această piesă? Care este cheia succesului?


Evelina Sima: Să nu uităm că românul în interiorul lui este sensibil, iar cântecul “Luați aminte dragi părinți” este un îndemn la conștientizarea și prețuirea celor dragi. Cum spuneam și anterior, mesajul cântecului este cules din realitatea zilelor nostre. În viziunea mea așa poate fi descrisă cheia succesului.

Gazeta Muzicanților: Am observat că în toate piesele tale, porți costume populare, majoritatea diferite! Ce ne poți spune despre aceste costume? Ce reprezintă ele pentru tine și cum te simți când le îmbraci?


Evelina Sima: Portul popular îl îmbrac cu atâta drag, este transmis din generație în generație și face parte din istoria tradițională a zonei pe care o reprezint. De câte ori îl îmbrac, mă simt privilegiată și onorată deoarece acest port întregește titulatura de artist.

Gazeta Muzicanților: Cea mai nouă lansare a ta este intitulată “Nu râdeți de cei săraci”! Cum a luat naștere această piesa și care este mesajul ascuns?


Evelina Sima: ”Nu râdeți de cei săraci” a luat naștere din dorința de a arăta tuturor că omenia este o valoare de bază și că odată cu urcarea pe scara socială există riscul de a o pierde. Noi, ca oameni, suntem diferiți și trăim experiențe din care în timp tragem concluzii care atrag după sine învățăminte, iar cântecul meu are rolul de a atrage un semnal de alarmă că în fața sorții suntem egali.


Gazeta Muzicanților: Videoclipul piesei este și el foarte special! Plin de culoare și peisaje de vis! Cum ai ales această locație, unde se află și cu cine ai colaborat pentru filmări?


Evelina Sima: S-a dorit ca locul să reflecte frumusețea de odinioară prin simplitate, tradiție, în toate acestea regăsindu-se locul de baștină al omului de rând. Pentru realizarea videoclipurilor am apelat la o echipă de profesioniști în spatele cărora se află Ovidiu Achim(ACM Media).


Gazeta Muzicanților: Deși ai lansat de curând piesa “Nu râdeți de cei săraci”, cu siguranță ne pregătești și alte surprize pentru acest an. Ne poți oferii câteva detalii despre acestea?


Evelina Sima: Proiectele sunt într-o continuă derulare. Vor fi cântece menite să atingă suflete, dar și melodii care să aducă joc și voie bună. Îmi doresc ca diversitatea tematică să atragă publicul și să-l țină aproape.


Gazeta Muzicanților: Ești apropiată de publicul tău! Ai un mesaj pentru cei care te apreciază și-ți iubesc piesele?

Evelina Sima: Dragii mei ascultători, pe lângă mulțumirea pe care o am față de voi și pentru care mă înclin, vă doresc să pășiți pe aleea vieții cu încredere, curaj și determinare, iar Dumnezeu să vă fie sprijin și alinare. Fie ca la orice încercare a sorții, El să pună mâna pe umărul vostru dându-vă puterea de a depăși orice obstacol.

-