DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit! Mă bucură faptul că astăzi, putem sta la o vorbă pentru a oferii detalii inedite despre tine și cea mai nouă priceasnă a ta, tuturor cititorilor nostrii, dar și urmăritorilor tăi! Pentru început, povestește-ne despre zona ta natală și copilăria ta!

Paul David: Vă salut pe voi și cititorii voștri! În primul rând vă mulțumesc din suflet pentru această oportunitate de a povesti oamenilor cine sunt și cum sunt eu! Este o onoare și un vis împlinit ca să zic așa. Satul meu natal, Bănișor, în care locuiesc și în prezent, dacă ar fi să îi fac o caracterizare, aș putea spune că este un loc Binecuvântat de Dumnezeu. Spun asta cu tărie deoarece oamenii își găsesc aici o liniște aparte pe care cred că mulți oameni o caută în ziua de astăzi și pentru faptul că simplitatea este la ea acasă.

Am avut parte de o copilărie foarte frumoasă cu amintiri pe care le voi purta mereu în suflet cu mare drag. Am făcut și năzbâtii, eu de mic eram curios și voiam să știu tot ce se se discută în jurul meu și de ce. Dar cu toate acestea am învățat de mic copil să fiu responsabil și că trebuie să mă descurc în această viață pentru a-mi îndeplini un vis. Probabil că m-am născut cu asta. Țin minte cum eu și sora mea ne adunam cu mulți copii la valea din sat să ne jucăm, indiferent de anotimp, găseam noi ceva, inventam jocuri, dar vara era specială… Vara ne scăldam și era perfect! Nu aveam nevoie de nimic altceva.


Gazeta Muzicanților: Spune-ne trei lucruri despre tine pe care lumea ar trebui să le cunoască.


Paul David: Sunt acel om care dacă îmi propun să fac un lucru, nu îmi place să fiu deranjat sau să se vină cu o schimbare de plan, doar dacă este mai bun ca planul meu. Mă consider un om sufletist și prea bun. Chiar mi se spune de multe ori că sunt prea bun. 🙂 Un al treilea lucru ar fi că tac și fac.


Gazeta Muzicanților: Știm că ai talentul de a cânta, dar suntem curioși să aflăm ce rol are muzica în viața ta!

Paul David: Muzica, pentru mine este ca și un elixir! Cred că dacă spun că și compun, asta ar însemna că nu ar mai fi altceva de adăugat, dar totuși adaug: Ascultând muzică sau cântând, pot plânge sau pot radia de fericire. Atât de mult înseamnă pentru mine muzica. Am început să cânt la vârsta de 6 anișori, în fața multor oameni și copii de aici din sat, la o serbare organizată în cadrul clasei din care făceam parte. A fost un succes pentru mine atunci pentru că după acea serbare, fetele mai mari de la școală mă alergau să mă pună să le mai cânt. :))

Prima mea melodie interpretată a fost “Mândră floare trandafir”. Mama mea m-a învățat și ajutat. Ea a fost profesorul meu și m-a pregătit pentru acea serbare de atunci. Talentul, zic eu că este moștenire, dar și cadou de la Dumnezeu. Toți din familie avem ureche muzicală, simț și cântă fiecare, dar așa pentru el. Însă bunica mea, în tinerețea ei, a cântat la nunți și doinea de răsuna.


Gazeta Muzicanților: Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat până acum despre muzică?

Paul David: Muzica se trăiește, nu poți cânta mecanic sau forțat. Muzica se adresează din suflet pentru suflet.


Gazeta Muzicanților: Despre noua ta piesă lansată “Așa vorbește Domnul Slavei”, ce ne poți spune?

Paul David: Eu și familia mea, am trecut prin câteva încercări memorabile astfel încât ne-am întors fața spre Dumnezeu și spre biserică. Cum am spus, am început să cânt la o vârstă destul de fragedă și până să ajung să cânt la evenimente și spectacole un prim pas a fost să cânt în biserică, lucru care se întâmplă până în prezent.

Priceasna “Așa vorbește Domnul Slavei”, nu mi-am propus-o în gând: uite, anul ce vine trebuie să fac o priceasnă, nu! Pur și simplu am simțit că asta trebuie să fac. Probabil că am cântat-o cândva pentru că nu mai țin minte unde am auzit-o, dar din start, aceasta am zis că trebuie să o cânt, nici nu am căutat alte pricesne. O dedic tuturor celor care mă ascultă, în special familiei mele.


Gazeta Muzicanților: Videoclipul este și el foarte frumos! Unde au avut loc filmările și cu cine ai colaborat?

Paul David: Mulțumesc mult, mă bucur că vă place! Videoclipul a fost relizat la biserica din satul meu deoarece se formează o legătură specială: Marea majoritate m-au auzit cântând aici, mai ales la biserică, am crescut sub ochii lor, ca să zic așa și chiar dacă anii au trecut și am ajuns să cânt în diferite locații, chiar și peste hotare, sufletul, inima, m-au îndemnat că nu ar fi loc mai potrivit și mai frumos pentru această PRICEASNĂ decât în biserica din satul natal, mai ales că părintele împreună cu toată comunitatea de aici au reușit prin multă trudă ca biserica să arate exact cum o vedeți în videoclip.

De câțiva ani colaborez atât pe partea de video cât și pe partea de studio cu doi prieteni buni: Emanuel Pavel (video) și Paul Morar (studio), oameni fără de care rezultatul nu ar fi fost la fel.


Gazeta Muzicanților: Care sunt proiectele la care mai lucrezi și ce-ți propui pe viitor?

Paul David: Plănuiesc ca alături de colegii mei din trupă, să lansăm un colaj Live cu muzică de petrecere pentru cei care ne ascultă și ne îndrăgesc. Asta ar fi una dintre câte mi-am propus, în rest surpriză!!! Îmi place să vin cu surprize. 🙂 Îmi propun, ca pe viitor să ajung la sufletele și inimile a cât mai multor oameni din țara noastră și de ce nu și a celor de peste hotare! Doamne ajută!


Gazeta Muzicanților: Un mesaj cititorilor noștri și celor care îți apreciază activitatea!

Paul David: Să fie sănătoși cel mai important lucru și să fie fericiți alături de toți cei dragi lor. Le mulțumesc din suflet tuturor celor care mă ascultă și care mă fac să devin din ce în ce mai bun pentru că nu aș fi la fel fără ei. Până la urmă, oamenii, publicul, e cel care decide unde îți este locul. Vă pup și vă iubesc.

-

1 COMENTARIU