DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit, dragă Dana! Îmi face o mare plăcere să te cunosc și abia aștept să oferim publicului cât mai multe detalii despre tine, cât și despre câteva dintre proiectele tale muzicale. Să nu ne lungim prea mult, având în vedere că este primul nostru interviu, spune-ne cum și unde a copilărit talentata artistă de muzică populară Dana Indru?

Dana Indru: Bună ziua și mă bucur să ne cunoaștem! Numele meu este Dana Indru și m-am născut în Timișoara.

Am petrecut mare parte din copilărie, în satul natal al părinților, mai exact in casa și gospodăria mătușii mele, mai exact sora mamei.

Gazeta Muzicanților: Ai acest talent de a cânta! Spune-ne cum a început această călătorie frumoasă cu muzica folclorică?

Dana Indru: Moștenesc talentul de la mama. De cântat, cânt de mică și am început împreună cu mama și mătușa, la diferite evenimente sau sărbători.
Țin minte că în clasa a cincea, sub îndrumarea profesoarei mele de muzică, am participat la toate etapele Festivalului “Cântarea Romaniei”! Cu siguranță vă întrebați dacă am avut emoții la acea vârstă fragedă. Că să vă dați seama, tremura și costumul de pe mine! 🙂

Gazeta Muzicanților: Cât de mult pui din viața personală în proiectle tale muzicale?

Dana Indru: Toate piesele mele sunt inspirate din viața personală. Consider că este important, că un artist să ofere cât mai mult ascultătorilor, atât din zonele natale cât și din experiențele trăite.

Gazeta Muzicanților: Am văzut că ai lansate mai multe piese, dar una mi-a atras rapid atenția! Este intitulată “La Livezile lui Ion”! Spune-ne care este mesajul ascuns al piesei și de unde te-ai inspirat pentru aceasta?

Dana Indru: “La livezile lui Ion” este o doină din arhiva marelui doinitor al Banatului: ACHIM NICA, în al cărei mesaj mă regăsesc.

Gazeta Muzicanților: Dar despre piesa “Rămân satele pustii”, ce ne poți povesti?

Dana Indru: “Rămân satele pustii”, este o doină în care redau exact sentimentele trăite de mine, atunci când revăd, în timp, “Satul” românesc. Aici fac referire în special la toți cei care au plecat și s-au dezrădăcinat de locurile natale.

Gazeta Muzicanților: Am observat că foarte des porți costume populare în proiectele tale! Povestește-ne puțin despre aceste costume! Ce rol au acestea în viața ta și ce reprezintă ele pentru tine.

Dana Indru: Să port costumul popular, înseamnă bucurie, mândrie, pasiune și respect.

Gazeta Muzicanților: Cu siguranță ne pregătești și alte proiecte muzicale! La ce ne putem aștepta în viitorul apropiat?

Dana Indru: Pregătesc câteva piese, la care muncesc, împreună cu o echipă întreagă de instrumentiști valoroși.

Gazeta Muzicanților: Mă bucur că am avut ocazia să stăm la povești! Am aflat foarte multe detalii noi despre tine, cât și despre proiectele tale muzicale! Cu siguranță și publicul te apreciază pentru tot ceea ce faci! Ai un mesaj pentru aceștia? 

Dana Indru: Mă bucur să știu că publicul ascultă cântecele mele și nu pot decât să le mulțumesc și să-i asigur de toată considerația mea.

-