DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit dragă Alina! Acesta fiind primul nostru interviu, ne vom axa mai mult pe viața ta, pentru că sunt sigur că vei avea multe să ne povestești, dar îți voi pune câteva întrebări și despre priceasna “Îndură-te Măicuță Sfântă”! Să nu ne lungim prea mult, cum te-ai descrie în cel mai sincer mod posibil?

Alina Maria Pop: Bună ziua și Doamne ajută, dragi cititori!!

   Sunt Alina Maria Pop și trăiesc într-o localitate din județul Bistrița-Năsăud, județ cu o bogată tradiție și cu adevărate valori culturale! Sunt căsătorită și am doi copii minunați pe care-i consider binecuvântarea lui Dumnezeu.

   Modestia și sensibilitatea pentru frumos ca și credința, mi-au fost insuflate de către părinți încă de când eram mică și așa am pornit pe drumul vieții cu cei șapte ani de-acasă.

  N-am să uit cât voi trăi toate clipele frumoase petrecute alături de părinții mei, care din păcate au plecat prea devreme la cer, dar o am alături pe sora mea care este o persoană deosebită și pe cei dragi. Ei sunt alături de mine și mă ajută să vindec rănile sufletului, încet dar sigur.

   Îmi place foarte tare să cânt, o fac din tot sufletul meu și scopul este de a slăvii în primul rând puterea cerească, de a-mi alina dorurile și să pun leac inimilor rănite ca să văd lumea bucurandu-se.

Gazeta Muzicanților: Am ascultat câteva piese lansate de tine și cu siguranță ai fost înzestrată cu un dar de la Dumnezeu! Povestește-ne cum ți-ai dat seama de acesta? Ai avut emoții când ai cântat pentru prima oară?

Alina Maria Pop: Dumnezeu ne dă toate darurile de care ne bucurăm și nu trebuie să uităm acest lucru niciodată.

   Eu, am fost binecuvântată cu darul de a cânta și l-am moștenit de la mama care avea o voce foarte frumoasă și care m-a încurajat să fac primii pași pe acest drum.

   Am cântat prima dată în fața publicului la serbările școlare, apoi sub îndrumarea regretatei doamne Elvira Botoș, în ansamblul ,,Cununa de pe Someș” a Palatului Culturii din Bistrița.

  Emoții au fost și vor rămâne toată viața, deoarece sunt o fire sensibilă și îmi doresc ca publicul să primească cu inima deschisă mesajule transmise de piesele mele.

Gazeta Muzicanților: Cu siguranță de undeva trebuie să pornească aceste proiecte pe care le lansezi! De unde te inspiri și cât de mult pui din viața ta persoanală în cântece?

Alina Maria Pop: Proiectele mele sunt trăiri personale, iar cu ajutorul oamenilor și a bunului Dumnezeu, le pot materializa. E firesc să mă regăsesc în tot ceea ce cânt. Știu că și cei care mă ascultă, se vor regăși mai mult sau mai puțin, în aceste versuri. Depinde de sensibilitatea fiecăruia. Poveștile mele de viață sunt simple, dar profunde, presărate cu zâmbete, bucurii sau cu lacrimi.

Gazeta Muzicanților: Despre noua ta priceasnă “Îndură-te Măicuță Sfântă” ce ne poți spune?

Alina Maria Pop: Priceasna ,,Îndură-te Măicuță Sfântă”, este umilul meu tribut adus Maicii Mântuitorului, pentru că la mănăstirea unde mă duc frecvent, este o icoană la care mă închin, mă rog, iar grijile și necazurile întotdeauna se risipesc.

   Dedic priceasna părintelui stareț Chiril de la mănăstirea ,, Sfinții Petru și Pavel” de la Rebra-Parva, care este duhovnicul meu. Bineînțeles și tuturor celor care în mănăstiri și biserici se roagă Preacuratei Fecioare, să mijlocească pentru noi, pe lângă Fiul și Tatăl ceresc.

   Mulțumesc din suflet pentru colaborare textierei Maria Anuța, compozitorului Gavrilă Danci și domnului Sandel Filip de la studioul din Cluj.

Gazeta Muzicanților: Videoclipul este și el foarte frumos și se potrivește perfect cu priceasna! Unde au avut loc filmările și cum de ai ales această locație?

Alina Maria Pop: Am primit binecuvântarea și aprobarea bunului meu duhovnic, să filmez videoclipul la mănăstirea mai sus menționată. Am avut onoarea și bucuria să colaborez la realizarea acestuia, cu domnul Vasile Iusco din Maramureș.

Împrejurimile și interiorul mănăstirii sunt superbe! Mănăstirea fiind vestită pentru binecuvântările pe care le dobândesc oamenii. Sute și chiar mii de credincioși îi calcă pragul zi și noapte, pentru a-și găsi liniștea sau pentru a-și cere iertarea păcatelor. Vă invit să veniți la această mănăstire măcar odată, pentru a-l cunoaște pe părintele stareț Chiril, pentru ca să vedeți și să simțiți lucrarea lui Dumnezeu.

Gazeta Muzicanților: Abia a început acest an și suntem foarte curioși dacă ne putem aștepta la noi proiecte muzicale de la artista Alina Maria Pop?

Alina Maria Pop: Sper că am pășit cu dreptul în acest an, lansând un cântec religios. Am de gând să promovez și alte genuri muzicale care pot fi surprinzătoare, prin temele abordate, dar toate le veți ști la vremea lor. Nu sunt nerăbdătoare să urc prea sus nici să inund internetul cu un car de cântece.

Vreau doar ce scot să fie acceptat și să fiu catalogată ca un interpret care atinge coarda sensibilă a sufletului și o face să vibreze. Urmează o piesă de Maramureș care va fi lansată primăvara aceasta și la care îmi doresc un videoclip de excepție. Apoi vor veni și alte piese lansate cu ajutorul lui Dumnezeu.

Gazeta Muzicanților: Mă bucur că am avut ocazia să stăm astăzi la povești și să oferim atât de multe detalii noi despre tine și proiectele tale! Ai un mesaj pentru cei care te apreciază și-ți iubesc cântecele?

Alina Maria Pop: Îmi doresc, ca cei ce mă apreciază, să mă accepte așa cum sunt pentru că singurul meu scop este să-i bucur.

   Sper ca lumea să înțeleagă că tot ce fac este din respect și dragoste pentru aproapele meu, așa cum ne îndeamnă Dumnezeu în poruncile sale.

   Vă rămân recunoscătoare pentru că apreciați tot ce realizez cu eforturi destul de mari, considerând această oportunitate, un semn de bun augur.

   Să fiți binecuvântați cu sănătate și împliniri pe toate planurile.

       Cu stimă

 Alina Maria Pop

-