DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bun găsit dragă Amalia! Mă bucur că putem sta azi de vorbă și am pregătit un interviu mai special, prin care aș vrea să ne povestești puțin despre tine, începuturile tale în muzică, dar și despre noua ta priceasnă “Dacă N-ai Fi Tu Iisuse”. Pentru început, povestește-ne de unde vine tânăra solistă Amalia Tomoiagă?

Amalia Tomoiagă: Bună ziua, oameni dragi! Ce pot să vă spun despre mine este că m-am născut în localitatea Moisei din frumosul Maramureș. O localitate dragă sufletului meu cu oameni minunați și deosebit de harnici, situată la poalele Pietrosului Rodnei.

Am început să cânt de micuță, iar talentul probabil îl moștenesc de la bunicul meu, el fiind cantor la Mănăstirea Moisei, iar ulterior la biserica de la izvorul Negru. Așa că, pentru mine, cântările bisericești au o însemnătate aparte auzindu-l pe el, iar în viitorul apropiat i-am promis că o să facem o priceasnă împreună.

Gazeta Muzicanților: Stăpânești muzica și sunt curios dacă ai avut emoții când ai cântat pentru prima dată în fața publicului.

Amalia Tomoiagă: Emoții am și acum, ele fac parte din mine, nu se poate fără acestea, dar eu zic că sunt emoții constructive nu distructive.

Gazeta Muzicanților: Ești foarte talentată și am văzut că ai mai multe piese pe YouTube! De unde te inspiri pentru acestea?

Amalia Tomoiagă: Temele pieselor sunt inspirate din viața de zi cu zi, fiecare dintre noi avem trăiri și sentimente.

Gazeta Muzicanților: Am ascultat noua ta priceasnă intitulată “Dacă N-ai Fi Tu Iisuse” care este un proiect deosebit, dar și primul de acest gen lansat de tine! Vreau să te întreb cum a luat naștere această priceasnă și care este mesajul ascuns pe care ni-l poti divulga?

Amalia Tomoiagă: Priceasna “Dacă N-ai Fi Tu Iisuse” este o cântare bisericească interpretată și de alți artiști, iar după cum v-am spus mai înainte, m-am născut și am crescut aproape de cântările bisericești.

Având în vedere că ne aflăm în Postul Sfintelor Sărbători Pascale (Postul Patimilor), m-am hotărât să aduc spre ascultare această priceasnă minunată și sper că v-a intrat la suflet așa cum am cântată-o și eu din toată inima pentru toți cei care mă ascultă.

Gazeta Muzicanților: Videoclipul este unul rar întâlnit și este filmat profesional! Unde au avut loc filmările și cu cine ai colaborat?

Amalia Tomoiagă: Videoclipul a fost realizat la Mănăstirea Moisei, aproape de locul meu natal, nici nu se putea să-l filmez în altă parte, în colaborare cu Andrei Vrășmaș, un profesionist deosebit căruia îi mulțumesc din tot sufletul pentru devotament și profesionalism.

Gazeta Muzicanților: Acum că suntem spre finalul interviului, ești tânără, talentată și te așteaptă un viitor frumos! Spune-ne cum te vezi peste 10 ani?

Amalia Tomoiagă: La această întrebare nu aș putea să vă răspund exact! Doar Bunul Dumnezeu ne știe cărările pe unde vom merge și unde ne vor duce pașii.

Cert este că muzica face parte din viața mea de aceea am urmat studiile în muzică. În prezent fiind studentă la Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca. Așa că, mă văd profesând în acest domeniu.

Gazeta Muzicanților: Există și alte proiecte pe care le vei lansa anul acesta?

Amalia Tomoiagă: Da, după Sfintele Sărbători o să vin în fața dumneavoastră cu un nou proiect, de data aceasta alături de fratele meu. Nu vă spun mai multe, o să ne vedeți. 🙂

Gazeta Muzicanților: Cu siguranță sunt mulți oameni care te apreciază și-ți ascultă piesele. Ai un mesaj pentru ei?

Amalia Tomoiagă: Nu am cuvinte să le mulțumesc tuturor celor care mă ascultă și mă apreciază. Le doresc un Post binecuvântat, sănătate și numai bine!

-