DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua, dragă Andreea! Mă bucur că astăzi am onoarea să-ți pun câteva întrebări personale, dar și despre noua ta piesă “Măicuță cu mândru nume”. Spune-ne cum ți-ai dat seama de darul tău de la Dumnezeu, acel dar de a cânta?

Andreea Indru: Bună ziua și bine v-am găsit, mă bucur că am onoarea de a sta la o vorbă cu voi și pot povesti câte ceva despre mine prin intermediul vostru!

Încă de la grădiniță, când erau serbări, mereu cântam tare acoperindu-mi colegii. Doamna educatoare i-a spus mamei să mă dea mai departe la muzică. Am început să fac dansuri populare la Palatul Copiilor din Timișoara, făcând în paralel muzică la Grupul Vocal Flores de la palatul Copiilor din Timișoara, sub îndrumarea regretatului profesor Nicolae Pușcașu.

În clasa a 8-a am mers la Școala Populară de Artă, la doamna Carmen Popovici Dumbrava, cu ea am făcut canto-popular, iar mai apoi la Liceul De Artă Ion Vidu din Timișoara am fost la secția canto-popular. În prezent sunt dansatoare la ansamblu Ghiocelul din Giroc. Sunt de părere că dansul și cântecul se îmbină foarte bine și pe mine mă reprezintă!

Gazeta Muzicanților: Suntem foarte curioși să aflăm despre copilăria și zona de unde provine talentata solistă de muzică populară Andreea Indru?

Andreea Indru: M-am născut și am copilărit la Timișoara. Aici îmi petreceam cel mai mult timpul. În vacanțe mergeam la Racovița, județul Timiș, de unde este tatăl meu. Din când în când, tot în vacanțe, mergem la Bistra, Maramureș de unde este mama mea.

Gazeta Muzicanților: Cum te-ai caracteriza în cel mai sincer mod posibil ca persoană? Dar ca solistă?

Andreea Indru: Eu mă caracterizez ca o persoană, sinceră, simplă și foarte sufletistă, pun suflet în tot ceea ce fac. Atunci când pui suflet în tot ceea ce faci, totul iese foarte bine.

Ca solistă, niciodată nu este de ajuns ceea ce știi, mereu ai de învățat, mai mult și mai mult! Mie îmi place să învăț piese, din toate zonele țării, iar atunci când sunt pe scenă în fața publicului, simt că acolo îmi este locul, indiferent dacă dansez sau cânt.

Gazeta Muzicanților: Revenind la noua ta piesă, “Măicuță cu mândru nume”, spune-ne cum a luat naștere această piesă?

Andreea Indru: Această piesă este inspirată din trăirile mele. Mama a plecat de acasa să lucreze printre străini, lăsându-ne pe mine și pe sora mea Daria, în grija tatălui.

Gazeta Muzicanților: Ce însemnătate are aceast cântec pentru tine și cine crezi că se regăsește în aceasta?

Andreea Indru: Cântecul “Măicuță cu mândru nume” înseamnă totul pentru mine! Este dedicat mamei mele în special, dar și tuturor femeilor care pleacă la lucru printre străini. Cred că multe dintre ele se regăsesc în aceast cântec.

Gazeta Muzicanților: Unde au avut loc filmările și cu cine ai colaborat?

Andreea Indru: Filmările piesei “Măicuță cu mândru nume” au avut loc la casa mea de la Racovița. Videoclipul a fost realizat de Dani Ludwig, scenariu Călin Ionescu. Melodia am înregistrat-o la studioul lui Cătălin Necșoiu, iar linia melodică a fost compusă de Lucian Madiar, iar textul de Anuța Maria.

Gazeta Muzicanților: Ne apropiem de sfârșitul acestui an și înainte de crăciun, ai lansat această piesă frumoasă! Care sunt planurile tale pentru anul viitor și ce surprize ne mai pregătești?

Andreea Indru: Pentru viitorul apropiat am câteva proiecte în lucru. O să le vedeți și o să le auziți cât de curând!

Gazeta Muzicanților: Mă bucur că am avut ocazia să stăm la povești și mai ales mă bucur că am reușit să oferim atât de multe informații importante despre tine! Ai un mesaj pentru cei care te apreciază și-ți iubesc muzica?

Andreea Indru: Celor care mă ascultă și mă cunosc nu pot decât să le mulțumesc că-mi îndrăgesc piesele și mă străduiesc să nu-i dezamăgesc! Urez tuturor cititorilor un an cât mai bun și cât mai prosper pentru toate planurile!

-