DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit, dragă Maria! Uite că ne apropiem încet de cea mai frumoasă sărbătoare a anului, crăciunul! Cu această ocazie, avem și șansa de a oferi tuturor cititorilor, ascultătorilor și urmăritorilor, informații exclusive despre tine și noua ta colindă ”Seara peste sat se lasă”!  Fiind primul nostru interviu, povestește-ne despre copilăria ta și zona de unde provine talentata Maria Ionela Tămaș!

Maria Ionela Tămaș: Bună ziua și bine v-am găsit, vă spun și eu. Mă bucur că am ocazia de a participa la acest interviu alături de dumneavoastră și de a povesti mai multe despre mine publicului meu. În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru invitație și pentru aprecierile făcute la adresa colindei mele: “Seara peste sat se lasă”!

O să încep prin a mă prezenta și prin a vă povesti despre copilăria mea! Numele meu este Tămaș Maria Ionela, am fost născută la data de 28.01.2002 în orașul Baia Mare și am copilărit într-un sat de poveste numit Ariniș în apropierea Băiței de sub Codru. Reprezint această zonă minunată cu mare mândrie, dar odată cu trecerea timpului am adaptat zona Maramureșului Istoric, datorită cântecelor și tradițiilor minunate din acea zonă.

Gazeta Muzicanților: Ai un talent foarte special! Când și cum a început pentru tine această pasiunea pentru muzică?

Maria Ionela Tămaș: Dragostea mea pentru cântec a prins rădăcini pe lângă bunica mea. Copilăria mea a fost dedicată în mare parte muzicii. Mă uitam la televizor împreună cu bunica și visam că într-o zi o să ajung și eu o artistă aplaudată exact cum vedeam la televizor. Ajunsă la gradiniță, educatoarea mea și-a dat seama de talentul pe care îl am și mă punea să cânt la fiecare serbare! De aici au prins rădăcini primele mele concerte. În clasele primare și gimnaziale am studiat tainele muzicii mai îndeaproape la Liceu de Arte din Baia Mare. Acolo, am luat primele mele ore de canto, alături de prima mea profesoară Cristina Ioan.

La liceu am schimbat profilul și am ales științele naturii, dar acest lucru nu m-a împiedicat să continui orele de canto, ba chiar am ajuns mult mai sus în lumea muzicii datorită acestor ore pe care le fac împreună cu profesorul meu Mihăiță Chiș, el fiind omul din spatele succesului meu. Mi-a fost alături și a crezut în mine până acum și cu ajutorul lui am realizat toate proiectele până în momentul de față, iar pe această cale vreau să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine până în prezent.

Gazeta Muzicanților: Ești tânără și cu siguranță ai și alte pasiuni! Ce îți place să faci în timpul liber?

Maria Ionela Tămaș: Muzica este pasiunea mea cea mai mare, dar visul meu este cel de a deveni medic. În timpul liber, când nu am evenimente, învăț pentru admitere, mă relaxez în gradina bunicilor citind o carte sau dau naștere unor noi proiecte muzicale, având în vedere că mie îmi place să compun versuri.

Gazeta Muzicanților: Fiind vorba despre noua ta colindă ”Seara peste sat se lasă”, cum a luat naștere și de unde te-ai inspirat pentru aceasta?

Maria Ionela Tămaș: Acest proiect a luat naștere din dragoste pentru bunicii mei, ei fiind cei care m-au crescut și mi-au făcut copilăria mai frumoasă. M-am inspirat din realitate, adică din Crăciunul copilăriei mele. Unele strofe și linia melodică au fost compuse de Costi de la Sighet, iar strofele care se referă la bunici au fost compuse de mine, în semn de mulțumire și respect față de ei.

Gazeta Muzicanților: Filmările au avut loc și ele într-un loc special, cu atmosferă ca de crăciun! Cum ai ales această locație unde se află și cu cine ai colaborat?

Maria Ionela Tămaș: Am ales această locație împreună cu videograful meu Andrei Vrașmaș, deoarece am simțit că aici putem recrea atmosfera unui Crăciun perfect. Locația se numește “Casa Colț din Maramureș” și se află în Ocna Șugatag, iar gazdele acestei locații sunt soții Bârlea cărora le mulțumesc pentru ospitalitate și îi felicit pentru tot ce au realizat la acea căsuță de poveste.

Gazeta Muzicanților: Spune-ne, ce semnificație are pentru tine crăciunul?

Maria Ionela Tămaș: Pentru mine, Crăciunul semnifică bucurie, iubire și fericire alături de cei dragi, amintindu-ne cu drag de copilărie și de bunicii noștrii după cum reiese și din textul colindei mele.

Gazeta Muzicanților: Care este țelul tău când vine vorba despre muzică? Unde vrei să ajungi, cum pui asta în practică și ce proiecte ne mai pregătești?

Maria Ionela Tămaș: Țelul meu în muzică este de a face oamenii fericiți prin cântecele mele și de ai face să simtă aceeași bucurie pe care o simt și eu de fiecare dată când vin în fața lor cu un nou proiect muzical. Vreau să ajung la sufletul publicului prin munca mea, iar acest lucru îl pun în practică prin fiecare proiect de suflet pe care îl aduc în fața dumneavoastră.

Am în plan multe proiecte muzicale pentru voi cei care mă urmăriți, în unul dintre ele fiind vorba despre fetele care se grăbesc la măritat. Pregătesc multe surprize frumoase pentru voi de acest fel așa că rămâneți aproape.

Gazeta Muzicanților: Mă bucur că am avut ocazia să te cunoaștem și cu siguranță toți vor afla lucruri noi despre tine! Care este mesajul tău pentru cei care te apreciază și-ți ascultă muzica?

Maria Ionela Tămaș: Vă mulțumesc pentru acest interviu minunat și pentru ocazia de a vorbi cu publicul meu mai deschis și promit să vin în fața voastră mereu cu noi proiecte muzicale de suflet. Vă doresc în continuare un post binecuvântat și sărbători frumoase alături de cei dragi!

-