DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua dragă Cătălina! Îmi pare bine să te cunosc și mă bucur că astăzi avem ocazia să stăm la povești! Cu siguranță o grămadă de oameni vor afla informații noi, atât despre tine cât și despre cel mai nou colind, lansat de tine “Deschide gazdă poarta”! Ca să ne cunoaștem mai bine, spune-ne din ce zonă provii și cum te-ai caracteriza în cel mai sincer mod posibil?

Cătălina Bizo: Bună ziua și bine v-am găsitM-am născut în județul Maramureș, orașul Târgu Lăpuș și am crescut în județul Bistrița-Năsăud satul Molișet. Sunt o fire sensibilă, ambițioasă și hotărâtă să pășesc pe drumul visului meu muzical! Iubesc muzica de când mă știu! Ea îmi oferă liniștea și alinarea atunci când am nevoie, și tot ea îmi dă energia pozitivă și mă încarcă cu tot ce e mai bun. Îmi place să cânt și să aduc buna dispoziție tuturor.

Gazeta Muzicanților: Cum ți-ai dat seama că ai un talent de a cânta?

Cătălina Bizo: Aveam 7 ani când am început să cânt, pe câmp, printre animale!

     Primul om pe care l-am auzit cântând a fost bunicul meu și cred că el a pornit dragostea mea pentru muzică. Țin minte că-l ascultam cu așa o sete și îmi dădea o poftă de viață!Achim Nică, l-a descoperit pe bunicul și l-a contactat pentru o colaborare, dar la vremea aceea părinții  au fost împotrivă, așa că bunicul a rămas cu o durere în suflet! M-am simțit oarecum datoare să fac ceva în privința visului nostru!

Gazeta Muzicanților: Unde vrei să ajungi ca artistă și cum faci ca să ajung acolo?

Cătălina Bizo: Vreau să transmit prin cântecele mele, tuturor, bucuria și buna dispoziție!

Gazeta Muzicanților: Pe lângă talentul tău de a cânta, ai și un talent de a compune! Am observant că versurile au fost scrise de tine și sunt inspirate din zilele în care trăim! Am auzit cuvintele “mască”, “distanță”, “legea la noi”! Foarte puțini soliști au îmbinat cântecul cu vremurile actuale, dar ai mers și mai departe de asta și ai compus o colindă!!! De aici reiese seriozitatea ta față de cântec, de visul tău și de viitorul pe care îl construiești, Felicitări! Povestește-ne de unde a pornit ideea acestui cântec și cum ți-a venit inspirația?

Cătălina Bizo: Îmi doream ca lansarea mea să fie cu o colindă, colinda bunicului meu! M-am gândit mai bine și am hotărât să compun o colindă adaptată vremurilor în care trăim și a ieșit ceva mai inedit!

Gazeta Muzicanților: Care este mesajul colindei “Deschide gazdă poarta”?

Cătălina Bizo: În zilele noastre nu mai avem libertatea de altădată, dar să nu uităm că distanțarea socială nu presupune și distanțarea sufletească.

Gazeta Muzicanților: Și videoclipul este unul special! Ai arătat cum se mergem mai demult la colindat, cum stăteam lângă brad și lângă familie! Cum ți-a venit ideea acestui videoclip și ce ne poți spune despre costumele populare?

Cătălina Bizo: Am dorit să scot în evidentă ce am eu mai de preț: familia și tradiția

Costumul e din Maramureș și îl port cu mândrie oriunde m-aș afla.

Gazeta Muzicanților: Ne apropiem încet de sfârșitul acestui an și rămâne de văzut cum va fi acest Crăciun! Care sunt planurile tale pentru anul următor și cum crezi că va evolua situația?

Cătălina Bizo: Până la anul, mai am un proiect special, mai exact, colinda buniclui meu drag, iar în acest timp am mai compus și alte piese, deci cu siguranță veți mai auzi de mine, acesta a fost doar începutul!

Gazeta Muzicanților: Mă bucur că am reușit să stăm la povești! Am aflat multe lucruri noi despre tine și despre planurile tale, ai un mesaj pentru urmăritorii tăi și cititorii noștri?

Cătălina Bizo: Am multe de oferit! Îmi doresc doar susținerea voastră. Vă mulțumesc pentru interesul acordat proiectului meu! Dragi cititori am un mesaj important pentru voi! Nu uitați, cu credință în Dumnezeu, vom trece peste toate relele! Credința și iubirea să nu ne lipsească!

Doamne ajută și sărbători fericite!

-