DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit dragă Ioana! Mă bucur că astăzi putem prezenta întregii lumi detalii exclusive despre artista Ioana Mihali, pasiunea pentru muzică și noua piesă, “Feciorii ce amu-s bărbați” ! Pe YouTube, ai o grămadă de piese frumoase și se vede că îți place foarte mult să cânți! Suntem foarte curioși să aflăm mai multe informații despre această pasiunea a ta, de a cânta!

Ioana Mihali: Bun găsit, tuturor!

Țin să vă mărturisesc faptul că sunt tare fericită, pentru că azi am ocazia să vă dezvălui trăiri din viața mea, pentru a mă cunoaște cu adevărat.

Încă de micuță am avut o relație specială cu muzica și asta pentru că părinții și bunicii din partea tatălui au avut grija, să-mi insufle dragostea pentru cântec, susținându-mă atât moral cât și financiar. Mereu mi-a plăcut să cred că am moștenit acest talent de la bunica care are chip și voce de înger, așa cum îi spun mereu.

Cred că fiecare din noi venim în lume cu un dar, ei bine, eu am venit cu cel de a cânta și cred cu tărie că sunt făcută numai pentru asta!

Gazeta Muzicanților: Cum te-ai descrie în cel mai sincer mod posibil și care este diferența între solista Ioana Mihali și persoana Ioana Mihali?

Ioana Mihali: Sunt o fată simplă, modestă și cu multe visuri! Născuta și crescută într-un orășel micuț, încă de mică am muncit pentru ce mi-am dorit, niciodată nu mi-a picat nimic din cer și mă bucur pentru asta, acum la maturitate

! Încerc să îmi păstrez sufletul și mintea curate, pentru a rămâne un om bun care să poată realiza proiecte de calitate pentru toți cei care mă îndrăgesc! Atât în viața personală, cât și în cea artistică, există o balanță care mă ajută să nu fac exces din niciun punct de vedere. Iar eu cred că asta este esențial pentru fiecare dintre noi!

Gazeta Muzicanților: Cu siguranță ai o mulțime de amintiri frumoase legate de muzică! Care este cea mai deosebită dintre ele?

Ioana Mihali: Pentru mine, tot ce are legătură cu muzica, rămâne memorabil, n-aș putea să aleg. Însă, începutul carierei mele a prins contur atunci când am participat la o emisiune care promova tinere talente, pe atunci a fost realizată de către regretata doamnă Mărioara Murărescu, și se numea Tezaur Folcloric. Eu fiind un copilaș, nu realizam exact ce mi se întâmpla și ce importanță avea să aibă, însă, după preselecția pe care o luasem mi-am spus: “ĂSTA ESTE DRUMUL MEU!” și îmi repet asta în fiecare zi, chiar și acum.

Gazeta Muzicanților: Cât de mult te inspiri din viața personală pentru proiectele tale muzicale?

Ioana Mihali: Sunt de părere că muzica este un refugiu pentru mulți dintre noi și nu numai! Drept urmare, îmi doresc să ilustrez în materialele mele, pe cât de mult pot viața reală.

Îmi pun sufletul și energia în fiecare dintre ele, pentru ca rezultatul să mă bucure atât pe mine, cât și pe cei care îmi ascultă muzica!

Gazeta Muzicanților: Îmi place foarte tare ultima piesă lansată de tine, care este intitulată “Feciorii ce amu-s bărbați”! Care este mesajul ascuns al piesei și cine crezi că se regăsește în aceasta?

Ioana Mihali: “Feciorii ce amu-s bărbați” e cea mai nouă melodie a mea și mi-am dorit foarte mult să fie de actualitate. Iar cum marea majoritate a feciorilor au o mândruță, două, poate chiar trei și m-am gândit că ar fi ideal să transpun acest subiect într-un cântec propriu.

Gazeta Muzicanților: Videoclipul cântecului este tipic Maramuresului, plin de culoare, datorita locației frumoase, costumelor populare pline de culoare și a oamenilor faini! 🙂 Ce însemnatate au pentru tine aceste costume, unde au avut loc filmările și cine sunt personajele?

Ioana Mihali: Mi-am propus că acest proiect să fie autentic din toate punctele de vedere, pornind de la versuri, până la costume, locație, absolut tot.

Iar eu cred că am și reușit!

Pun foarte mare preț pe costumele vechi, pe care din păcate, le întâlnim tot mai rar. Trăim vremurile în care tot ce e nou e frumos, iar piesele vestimentare populare din tinerețile bunicilor noștri, nu mai au o așa mare însemnătate, iar asta mă întristează teribil.

Cât despre filmări, ele au avut loc la Casa din Susani, tocmai în Călinești, unde am fost primită cu multă căldură! Ca totul să prindă culoare am adus fete frumoase foc și feciori pe măsură, care să-mi fie alături, unii din ei fiindu-mi prieteni.

Gazeta Muzicanților: Acum că ne apropiem de sfârșitul anului 2020, care sunt planurile tale pentru anul 2021 și ce piese ne mai pregătești?

Ioana Mihali: Când spun viitor, spun muzică! Toate planurile mele au legătură cu muzica și așa o să fie pentru totdeauna. Vreau să mă bucur de acest dar și să-l fructific în fiecare zi, până o să ajung acolo unde mi-am propus! Muncesc pentru proiecte care foarte curând o să ajungă în casele tuturor, eu așa îmi doresc!

Gazeta Muzicanților: Mă bucur că am avut ocazia să stăm la povești, cu siguranță, toți am aflat lucruri noi despre tine, ai un mesaj pentru cei care te apreciază și te susțin?

Ioana Mihali: Toate gândurile mele de bine, se îndreaptă către voi toți! Și nu uitați… fiți buni, fiți oameni cu frică de Dumnezeu! Sărbători binecuvântate, tuturor!

-