DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit, dragă Fabiana! Astăzi vom discuta despre tine și cea mai nouă piesă a ta, “Tata meu”! Consider că este o piesă deosebită și uite că într-un timp atât de scurt, a fost ascultată de peste 60.000 de oameni, probabil ai un secret de care nimeni nu știe, dar ne vom întoarce la acest subiect! 🙂 Pentru începutul acestui interviu, spune-ne din ce zonă provii și cine este artista Fabiana Stroe din spatele pieselor?

Fabiana Stroe: Salutare, fainilor ☺

Mă bucură mult “întrevederea” cu voi. Vă urmăresc cu drag! Felicitări pentru ceea ce faceți! Ca să vă răspund la întrebare, pot spune că am crescut în minunatul Banat, locuiesc în Timișoara și mă bucur fantastic de tot ce are Banatul atât din punct de vedere Etnografic cât și din punct de vedere duhovnicesc!

De când mă știu, iubesc folclorul și tradițiile! Este un mod simplu și frumos de a te bucura de tot ce strămoșii noștri ne-au lăsat ca zestre! Cât despre “artista” din spatele pieselelor, consider că puteți afla multe despre mine urmărind muzica mea. Asta pentru că încerc să rămân simplă, “ge la sat” cum ar zice orice bănătan. Încerc să nu mă las influențată de muzică, vreau ca eu să influientez muzica prin scop, mesaj, direcție…!

Gazeta Muzicanților: Ce te-a inspirat să devii solistă de muzică populară?

Fabiana Stroe: M-am născut la sat și am iubit tot ce am descoperit în fiecare colț al lui. De la muzică la natură, de la costume populare la stil de viața! Nu știu cât a fost inspirație, dar pot spune 100%, că motivele care au cântărit mult la alegerea acestei misiuni s-au legat de dorul de sat, dorul de bunici, dorul de tot ce am găsit într-o copilărie ca în poveștile lui Ion Creangă!

Gazeta Muzicanților: Ce îți place să faci în timpul liber, cum îți reîncarci bateriile?

Fabiana Stroe: Timpul liber… Nu clasez timpul la modul acesta. Slavă Domnului, “timpul meu liber” îl consider ca pe un timp în care fac doar ce-mi aduce liniște și bucurie.

Indiferent că lucrez/ creez/ cânt/ fac sport/ citesc/ povestesc cu oameni dragi…! Tot timpul acesta îl consider “timp în libertate” nicidecum timp liber. Asta pentru că iubesc tot ce fac și nu simt nevoia de pauză. Mă bucur de toate așa cum vin…! Mai pe scurt, făcând o glumă… “mi se încarcă bateriile asemenea ceasului automatic, din mers”:))))

Gazeta Muzicanților: Revenid la cea mai nouă piesă a ta, “Tata meu”! De ce crezi că aceasta, a fost ascultată de atâția oameni? 

Fabiana Stroe: Ultima melodie lansată, “Tata meu” este o melodie de suflet!

Este o melodie sensibilă cu un mesaj țintă. Indiferent ce relație are fiecare cu părinții, melodia are un îndem, de a ne aminti de datoria aleasă, de a ne bucura/ îngriji familia!

Am mai lansat o piesă duet la începutul toamnei, care mie îmi este foarte dragă! Se numește “Tata meu în sat” și a luat naștere alături de Pera Todorovici, unul dintre cei mai consacrați soliști de muzică populară sârbească din Banat! Mi-a făcut mare placere să colaborăm și mă bucur că a fost atât de bine primită piesa de către public, vă invit pe toți să o ascultați și pe aceasta!

Gazeta Muzicanților: Povestește-ne puțin despre mesajul din acest cântec! Cui este dedicat și cine crezi că se regăsește în el?

Fabiana Stroe: Având în vedere vremurile în care trăim, important este să nu ne înstrăinăm de cei dragi. Aici îi includ și pe minunații mei bunici, nu doar părinții. Este o melodie în care se poate regăsi oricine își iubește și respectă rădăcinile. O melodie cu îndemn spre dragoastea părintească! O dragoste pe care o uităm adesea, fiind purtați de viteza vremurilor!

Gazeta Muzicanților: Cum a luat naștere această piesă și unde au avut loc filmările?

Fabiana Stroe: Se pare că anul acesta este un an dedicat “taților”. Nu este singura melodie cu dedicație directă! Melodia a luat naștere din dorința de a bucura inima tatălui meu și bunicului meu. Filmările au avut loc la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, într-o locație frumoasă ce respectă întrutotul satul bănățean.

Gazeta Muzicanților: Ai și alte proiecte în lucru?

Fabiana Stroe: Sigur, proiectele nu se opresc aici. Alături de colegii mei din Serbia, Balkan Friends avem multe proiecte împreună. Mă bucur de o echipă super ingenioasă și creativă. Rămâneți aproape pentru a urmării toate proiectele noaste de suflet!

Gazeta Muzicanților: Un mesaj celor care au citit acest interviu, dar și celor care te apreciază și-ți ascultă muzica!

Fabiana Stroe: Tuturor celor care îmi ascultă muzica, în primul rând le mulțumesc cu recunoștință și drag. Doar împreună putem să ne bucurăm pe deplin. Îi îndemn să se înconjuare cu oameni faini, cu multă dragoste și pace în suflet. Să nu uite că orice fac și unde se duc, cheia succesului este Dumnezeu! Vă îmbrățișez cu drag și bucurie!

-