DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit dragă Ancuța! Astăzi avem ocazia de a sta de vorba cu tine și să prezentăm tuturor cititorilor, ascultatorilor și urmăritorilor, cine este artista Ancuţa Corlăţan! Ești o persoană pozitivă, o mamă grijulie și care iubește muzica populară! Povestește-ne despre tine și începuturile în muzică?

Ancuţa Corlăţan: Bună ziua! Salut toți cititorii, ascultătorii și urmăritorii dumneavoastră! Sunt din Bucovina și am început să cânt la vârstă de 6 ani! La vârstă de 12 ani, în anul 2003, am participat la primul concurs de muzică populară unde am obținut și premiu.

Atunci a fost primul meu contact cu juriul de specialitate în domeniul folclorului. Îmi aduc aminte cu emoție de acele momente și mă gândesc acum, după 17 ani, că vedeam toată această activitate ca pe o joacă a copilăriei, ca în prezent, viața mea să fie dedicată în totalitate muzicii populare.

Gazeta Muzicanților: Cea mai nouă piesă lansată de tine este intitulată “Neamu’ meu cu voie buna”! De unde a pornit idea piesei, unde au avut loc filmările și cu cine ai colaborat?

Ancuţa Corlăţan: Linia melodică este o creație proprie. Pur și simplu mi-a venit această melodie în minte și apoi împreună cu bunul meu prieten Marius Dochița am șlefuit-o și i-am pregătit niște versuri pe măsură. Îmi doream un cântec care ridică oamenii la joc și cum se potrivea altfel mai bine, decât să fie adresată neamului nostru care mereu este cu voie bună.

Totul s-a realizat foarte repede, în aproximativ 2 săptămâni, în care maestrul Ion Dascăl a pregătit orchestrația, am imprimat vocea, am filmat videoclipul la Casa Străbunicului din Pârteștii de Sus, județul Suceava, alături de prietenii mei de la Șoldan Studio și de Ansamblul Stejărelul din Cajvana și imediat am adus-o în fața publicului prin intermediul canalului meu de youtube. Sunt tare bucuroasă că la nici 2 săptămâni de la lansare, am ajuns la un număr impresionant de vizualizări.

Gazeta Muzicanților: Am observant că în toate videoclipurile, porți costum popular! Ce sentiment te cuprinde când le îmbraci și ce ne poți povesti despre acestea?

Ancuţa Corlăţan: Costumul popular este haina care mă reprezintă și pe care o îmbrac cu mândrie și placere de fiecare dată! Nu m-aș vedea cântând muzică populară în fața publicului îmbrăcată altfel. Sunt foarte atentă la detaliile costumului și îmi place, ca mereu costumul să stea pe mine impecabil. Atunci când mă prezint în fața publicului, simt că acesta este foarte atent la detalii, din această cauză, totul trebuie să fie perfect, catrința la locul ei, colțul baticului să stea drept, poalele să nu fie strâmbe și așa mai departe.

Gazeta Muzicanților: Știm că ești mama a doi feciori frumoși și minunați! Cum poți să-ți împarți viața între familie și iubirea de a cânta?

Ancuţa Corlăţan: Într-adevăr sunt mama a doi feciori minunați care îmi completează perfect viața! Ei îmi dau putere și energie să reușesc în toate. Cu ei nu am timp nici să mă plictisesc nici să am prea mult timp liber, însă atunci când suntem împreună este minunat. Simt că în acest moment viața mea este ajunsă la apogeul fericirii. Referitor la împărțitul vieții intre familie și cântec, să știți că îmi este destul de ușor, deoarece copiii mei sunt pasionați de muzică și înțeleg destul de bine ceea ce fac și faptul că trebuie să mai lipsesc de lângă ei.

Acolo unde este posibil, Ștefan, băiatul meu cel mare, vine mereu cu mine (la filmări, la repetiții, la studio etc.). În casa noastră găsiți fel de fel de instrumente muzicale de jucărie și nu numai, trompetă, saxofon, clarinet, fluier, vioară, acordeon printre care și un pian de la care mereu se ivește câte o mică ceartă. Ștefan este foarte fascinat de meseria mea, încât se filmează singur cu telefonul atunci când cântă sau povestește diferite întâmplări din viața lui de zi cu zi! Astfel, în această vară au luat naștere primele lui vloguri pe care le puteți găsi pe canalul lui de youtube IoSteFun.

Gazeta Muzicanților: În ziua în care s-au împlinit 6 ani de căsnicie, ai lansat piesa “Mândră-s, Doamne, pe-astă lume”! Povestește-ne despre această zi importantă din viața ta, dar și despre piesă?

Ancuţa Corlăţan: Anul acesta, pe 16 august, s-au împlinit 6 ani de căsnicie și am ales să îi sărbătoresc printr-un videoclip alături de familia mea. “Mândră-s, Doamne, pe-astă lume” este un cântec prin care prezint exact viața pe care o trăiesc alături de cei mai importanți bărbați din viața mea! Daca urmăriți videoclipul și ascultați versurile, veți vedea exact despre ce este vorba!

Linia melodică îmi aparține, însă pentru aranjementul frumos și bine conturat îi mulțumesc din suflet bunului meu prieten, dirijorul Mihai Cotos, care împreună cu orchestra lui a îmbrăcat frumos linia melodică. Textul a fost creat de Gigi Gradinariu care mi-a citit gândurile și fară prea multe informații a reușit să-mi descrie exact viața pe care o trăiesc.

Gazeta Muzicanților: Am observant că mai ai și alte cântece lansate anul acesta printre care se afla o piesa care a fost înregistrată în urmă cu mai bine de 5 ani! Cum au luat naștere aceste proiecte muzicale?

Ancuţa Corlăţan: Aveți dreptate! Anul acesta, am adus în fața publicului și videoclipul cântecului “Am jucat la claca joi”, care a fost înregistrat acum mai bine de cinci ani! Acesta, a luat naștere alături de Orchestra Lăutarii din Chișinău și maestrul Nicolae Botgros. Un cântec ritmat care a prins foarte bine la public!

Alaturi de colegii mei din formație, am realizat un alt proiect foarte frumos și anume un Colaj în care am readus în atenția publicului melodii de la începuturile carierei mele cât și din repertoriul altor artiști, cărora le mulțumesc pentru că mi-au permis să le înregistrez. În videoclip apare bineînțeles și Ștefan cu acordeonul lui. 🙂

Gazeta Muzicanților: Deși această pandemie, ne-a scos pe toți din ritmul nostru zilnic, am auzit că ai avut inspirația de a ne pregăti niște surprize muzicale! Despre ce fel de surprize este vorba?

Ancuţa Corlăţan: La fel ca toți cei din acest domeniu, și nu numai, am avut o perioadă dificilă, în care nu știam ce se va întâmpla cu activitatea noastră. După 4 luni de pandemie, vreme în care ne-am desfășurat activitățile online și am petrecut mult timp împreună cu familia, am decis că este momentul să facem altceva.

Întrucât foarte multe persoane suferă că nu pot fi alături de cei dragi în momente speciale, împreună cu soțul meu, ne-am gândit să le venim în ajutor și așa au luat naștere Surprizele Muzicale. Mai exact, mă deplasez la domiciliul unui sărbătorit pentru a-i transmite toate gândurile de bine și urările din partea celor dragi care nu-i pot fi alături. Pe lângă tort, flori și șampanie, le ofer și un cadou muzical.

Pot spune că la început, totul a fost ca o joacă, însă pe parcurs proiectul a luat amploare și am trăit și văzut emoții pe care nu le-am mai întâlnit. La prima surpriză muzicală, abia m-am putut stăpâni văzând lacrimile persoanei respective în momentul în care îi cântam o melodie prin care îi transmiteam că copii plecați în străinătate, nu îi pot fi alături la ceas aniversar. Fiecare surpriză muzicală are emoțiile ei. Am întâlnit persoane care nu își putea stăpâni lacrimile sau care au rămas pur și simplu fară cuvinte. Vă invit pe pagina Surprize Muzicale cât și pe Ancuta Corlatan pentru a simți și voi aceste emoții.

Gazeta Muzicanților: Mă bucur că am avut ocazia să stăm la povești și cu siguranță mulți dintre cei care te apreciază și-ți iubesc muzica, au aflat lucruri noi! Ai un mesaj pentru aceștia?

Ancuţa Corlăţan: Le multumesc ca au citit aceste randuri si ii invit pe canalul meu de youtube pentru a fi la curent cu toate noutatile, cat si pe paginile de socializare unde mereu incerc sa vin cu lucruri noi.

Va transmit ganduri bune si un an ce urmeaza, plin de belsug! Calde imbratisari!

-