DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit dragă Roxana! Acesta fiind primul nostru interviu, ne vom axa mai mult pe viața ta, pentru că sunt sigur că vei avea multe să ne povestești, dar îți voi pune câteva întrebări și despre piesa “Dragostea și dorul”! Să nu ne lungim prea mult, din ce zona provii și cum te-ai descrie în cel mai sincer mod posibil?

Roxana Lupu Moroșanu: Bună ziua și bine v-am găsit, vă spun și eu! Sunt din Bucovina, mai exact din Suceava. Sunt o persoană veselă, ambițioasă, puternică și prietenoasă. Încerc să gândesc mereu pozitiv, iar atunci când îmi propun ceva, fac tot posibilul să obțin acel lucru.

Gazeta Muzicanților: Povestește-ne despre începuturile tale în muzică! Moștenești acest talent sau este un dar de la Dumnezeu?

Roxana Lupu Moroșanu: Pot să spun că sunt binecuvântată de Dumnezeu cu acest talent, fiind singura din familie care are calități muzicale. Am început să cânt de la vârsta de 4 ani. La îndemnul doamnelor educatoare, mama m-a dus la Palatul Copiilor din Suceava, unde am făcut canto cu domnul profesor Daniel Aniculăesei, mai târziu am fost membră al Ansamblului „Balada Bucovinei”, condus de maestrul George Sârbu și fiica dumnealui, Oana Sârbu.

Am terminat Școala Populară de Arte „Ion Irimescu” și am făcut ore de canto și cu doamna Herna Săndulean. Din 2014 sunt membră al Ansamblului Studențesc „Arcanul” condus de domnul profesor Sorin Pohoață.

Gazeta Muzicanților: Cum a fost să cânți pentru prima dată în fața publicului?

Roxana Lupu Moroșanu: La fel ca orice alt copil care începe să cânte de la o vârstă fragedă, am avut mari emoții, deoarece voiam să fiu pe placul publicului și se pare că am fost, întrucât azi cântecele mele sunt apreciate de un număr, pentru mine destul de mare, de oameni.

Gazeta Muzicanților: Am văzut pe canalul tău de YouTube că ai mai multe cântece! Ce ne poți spune despre primul tău cântec lansat?

Roxana Lupu Moroșanu: Primul meu cântec lansat a fost „De când, bade, nu mai vii”. Am lucrat foarte mult la această piesă și nu mă gândeam niciodată că va avea așa de mult succes. Am fost foarte emoționată când am văzut că a primit numai aprecieri și comentarii frumoase. Această realizare le-o datorez și oamenilor cu care eu lucrez și anume domnul Răzvan Mitoceanu (pentru linia melodică și orchestrație) și doamnei Mariana Honceru (pentru versuri).

Gazeta Muzicanților: De curând, ai lansat piesa “Dragostea și dorul”! Cum a luat naștere această piesă și de unde te-ai inspirat?

Roxana Lupu Moroșanu: Piesa „Dragostea și dorul” pot să spun că este preferata mea din repertoriul personal. După cum spune și titlul, este un cântec de dragoste și de dor, inspirat din poveștile de iubire din viața reală.

Mi-am dorit ca în versurile acestei piese să se regăsească și cei care o ascultă și sper că am reușit să le transmit aceleași sentimente pe care le-am avut și eu atunci când am ascultat prima dată melodia. De fiecare dată când o interpretez am aceleași emoții și cred că acest lucru s-a văzut și în videoclip. Îmi doresc foarte mult să aibă măcar la fel de mult succes cum a avut și cântecul „De când, bade, nu mai vii”.

Gazeta Muzicanților: Videoclipul este și el foarte frumos și se potrivește perfect piesei și anotimpului! Unde au avut loc filmăril?

Roxana Lupu Moroșanu: Videoclipul a fost realizat în două locații. Prima parte a fost în pădure, la Gura Humorului pentru că am vrut să surprind și frumusețea naturii toamna! Astfel, pădurea ruginie seminifică trecerea timpului și a iubirii din videoclip.

Cea de-a doua parte a fost filmată la Pensiunea „Acasă în Bucovina” la Gura Humorului și cu această ocazie mulțumesc personalului, dar și lui Liviu, băiatul care se ocupă de superbii cai și care a avut multă răbdare cu noi pentru a filma. De asemenea, îi mulțumesc și domnului Ionel Mănăstirean pentru profesionalismul de care a dat dovadă.

Gazeta Muzicanților: Ne putem aștepta la noi proiecte muzicale de la artista Roxana Lupu Moroșanu? Poate niște colinde?

Roxana Lupu Moroșanu: Cu siguranță vor mai urma multe alte proiecte care sper să fie pe placul publicului. Îmi doresc foarte mult să vin cu cât mai multe piese noi și poate în viitor, cu ajutorul lui Dumnezeu, chiar cu un album. Toate proiectele care vor urma le voi anunța pe contul meu de instagram Roxana Lupu, dar și pe pagina de facebook Roxana Lupu-Moroșanu.

Gazeta Muzicanților: Ai un mesaj pentru ascultători, urmăritori și cititori?

Roxana Lupu Moroșanu: Vă mulțumesc din suflet că sunteți lângă mine, mă susțineți și mă apreciați. Un artist nu poate să evolueze fără un public, de aceea mă închin în fața dumneavoastră și promit să nu vă dezamăgesc.

-