DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua, dragă Ioana! Azi vom discuta despre noua ta piesă, “La fântâna de dor plină”, o piesă care a fost rapid îndrăgită de ascultători! În scurt timp, videoclipul de pe YouTube a obținut peste 23.000 de vizionări! De ce crezi că atât de multă lume ascultă piesa ta?

Ioana Șandru: Bine v-am găsit, sănătoși sper! Am așteptat cu nerăbdare momentul în care această piesă va fi făcută publică și se pare că și lumea a așteptat cu sufletul la gură să o asculte. Mă gândesc că mulți au fost curioși pentru că este prima dată când apar în mod oficial pe YouTube, dar cred că am reușit să ajung la sufletele ascultătorilor prin interpretarea mea și a videoclipul foarte bine realizat de către MAD Studio Vâlcea.

Gazeta Muzicanților: Cum a luat nastre această melodie?

Ioana Șandru: “La fântâna de dor plină” este o bucățică din sufletul meu. Niciodată nu planific momentul exact când să compun sau ce anume să compun, ca de altfel și cu această piesă s-a întâmplat la fel! Linia melodică și textul aparținându-mi. Chiar dacă este o piesă cu un mesaj de despărțire, aceasta a fost compusă în apropierea zilei de Dragobete al acestui an! Pot să spun că Dumnezeu a avut grijă să-mi pună în suflet tot ce este mai frumos și anume, muzica, cu tot ce se poate!

După finalizare și șlefuire, piesa a fost audiată de profesori în muzică, înregistrată în studio cu ajutorul domnului profesor Trohonel C. Dorian și adusă în fața dumneavoastră, a tuturor!

Gazeta Muzicanților: De unde te-ai inspirat pentru cântecul “La fântâna de dor plină”?

Ioana Șandru: Cum spuneam, Dumnezeu a avut grijă. Datorită faptului că deși am crescut, o bună perioadă din timp mi-l petrec la țară! Tot ceea ce mă înconjoară devine sursă de inspirație. Pădurea, păsările, florile, izvoarele și în special fântânile, pentru că vă asigur că veți mai auzi de ele în cântecele mele, în toate se găsește viață, iar viața în sine mă inspiră!

În piesa “La fântâna de dor plină” pun în versuri și încerc să scot în evidență supărarea dintre mine și fântana care nu-mi dă ocazia să trăiesc iubirea. Într-un cuvânt, inspirația vine din interior, iar eu trăiesc prin cântec.

Gazeta Muzicanților: Unde au avut loc filmările și de ce ai ales această locație?

Ioana Șandru: Filmările au avut loc la Muzeul Satului Curtișoara din Gorj, unde am fost primiți cu brațele deschise! Locația am ales-o împreună cu echipa MAD Studio cu care am și filmat, fiind mai aproape pentru toată lumea, dar în special pentru faptul că acolo am găsit tot ce îmi trebuia pentru a pune în imagini povestea piesei. Mă temeam însă că vremea nu o să țină cu noi, dar am avut noroc de cele mai calde raze ale soarelui în luna octombrie.

Gazeta Muzicanților: Mulți cititori și ascultători sunt curioși să știe cine este Ioana Șandru! Spune-ne cate ceva despre tine?

Ioana Șandru: Ioana Șandru este un copil care a muncit de mică pentru a se afirma în muzica populară românească și care va munci în continuare pentru ceea ce își dorește. Sunt din județul Vâlcea, mai exact Mateești și sunt fiică de preot și profesoară. Urmez studiile Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, pe secțiunea MVTR (Muzică Populară), sub îndrumarea doamnei profesor Nicoleta Lăcătușu și activez la Ansamblul Folcloric “Cheile Oltețului” din Polovragi, Gorj ca solist vocal și dansator.

Gazeta Muzicanților: De la ce vârstă cânți și cum a început această pasiune pentru muzică?

Ioana Șandru: Eu spun că m-am născut și am crescut cu muzică, fapt ce nu-mi poate confirma o vârsta anume de la care am început să cânt. Toată familia mea cântă, cântă și neamurile din partea mamei, dar cu toate acestea, consider că Dumnezeu, m-a înzestrat cu acest dar fară de care, acum, nu aș mai putea trăi.

Încă din clasa I-a , la îndrumarea familiei și a învățătorului din sat, Valentin Negrea, am urmat cursurile muzicale ale domnului profesor, Ștefan Popescu, fost director adjunct la Școala Populară de Arte “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu! Sub atenta și amănunțita pregătire a doamnei profesor Cristina Boian, căreia îi mulțumesc pentru tot! Muzica pentru mine reprezintă un stil de viață. Zâmbesc, iubesc și trăiesc prin muzică!

Gazeta Muzicanților: Care este țelul tău, unde vrei să ajungi și ne putem aștepta la noi piese de la talentata artistă Ioana Șandru?

Ioana Șandru: Vreau să fac parte din viețile oamenilor, să le fiu aproape de suflet prin cântecele mele. Bineînțeles că urmează piese noi, “La fântâna de dor plină”, fiind începutul surprizelor ce vor urma. Mă gândesc chiar și la un album în vreo doi ani. Însă toate sunt în voia lui Dumnezeu!

Gazeta Muzicanților: Un mesaj cititorilor!

Ioana Șandru: Vă urez tot ceea ce îmi doresc și mie. Sănătate, că-i mai bună decât toate! Liniște și credință în Dumnezeu, căci de asta avem cea mai mare nevoie în aceste vremuri prin care trecem! Doamne ajută și tot binele!

-