DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bine te-am găsit, dragă Alexandra! Astăzi vom vorbi despre cea mai nouă piesă a ta: “Trecut-am aseară-un pod” o piesă minunată din Maramureș! Dar pentru început, spune-ne câte ceva despre tine și cum a început pentru tine acest ,,Virus” al muzicii populare?

Alexandra Tiran: Bună ziua și bine v-am găsit! Vă mulțumesc pentru frumoasa colaborare. Acest “virus” al muzicii populare a început de la vârsta de 5 ani jumate, când am început să fac parte dintr-un ansamblu de dansuri populare, iar instructorul ansamblului, mi-a propus să devin solista grupului.

Mai târziu, la îndemnul mamei mele, am început cursurile de canto popular la Școala de Arte “Gheorghe Chivu” Sighetu Marmației, la catedra domnului profesor Marius Iusco.

Gazeta Muzicanților: Ce îți place să faci în timpul liber?

Alexandra Tiran: Dat fiind faptul că sunt elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Național Pedagogic “Regele Ferdinand” Sighetu Marmației, nu prea pot vorbi de timp liber, însă cel care există, este dedicat într-un mare procent studiului muzical.

Gazeta Muzicanților: Revenind la noua ta piesă lansată ,,Trecut-am aseară-un pod’’, care este mesajul ascuns și cu cine ai colaborat pentru producerea cântecului.

Alexandra Tiran: Mesajul recentei mele melodii, “Trecut-am aseară-un pod”, este dorința de a te întâlni, cu persoana dragă, indiferent de circumstanțe, pentru a ajunge la finalul fericit, în speță: “În brață la mandruțu”! Iubirea înseamnând gesturi, atingeri, sacrificii, nu doar cuvinte. Textul și linia melodică sunt concepute de mine, însă, omul care mă susține, implicandu-se atât sufletește cât și fizic este maestrul Ionel Cozma cu care colaborez de foarte mult timp, el fiind cel care dă un plus de culoare melodiilor mele. Sunt o norocoasă să am susținerea domniei sale.

Gazeta Muzicanților: Locația, îmi pare cunoscută și parcă este Păstrăvăria Alex-Mara! Cum de ai ales această locație frumoasă, ce ne poți spune despre ea și cine s-a ocupat de filmări?

Alexandra Tiran: Da, locația unde s-a realizat videclipul este Păstrăvăria “Alex”, dar, detaliie s-au realizat la Păstrăvăria “Pintea Haiducu”, practic, videoclipul a fost realizat în două locații. Ambele locații au ceva aparte, sunt asemenea unui colț de Rai, poposind de fiecare dată cu drag.

Gazeta Muzicanților: Cui este dedicat acest cântecul “Trecut-am aseară-un pod”?

Alexandra Tiran: Acest cântec este dedicat tuturor celor care se regăsesc. Celor care fac sacrificii în numele iubirii.

Gazeta Muzicanților: Pe lângă aceast cântec, ce surprize muzicale ne mai pregătești pentru viitorul apropiat?

Alexandra Tiran: Dat fiind faptul că există această situație epidemiologică, nu am reușit să aduc în fața publicului noile proiecte muzicale, dar cu siguranță, am să revin cu multe surprize.

Gazeta Muzicanților: Un mesaj pentru fanii tăi și cititorii Gazetei Muzicanților.

Alexandra Tiran: Le mulțumesc tuturor celor care și-au deschis sufletul și au primit darurile mele muzicale. Iar pentru cititorii dumneavostră îi invit să urmărească în de-aproape munca pe care o prestați cu atâta drag și implicare.

-