DISTRIBUIȚI
-
_____________________________________________________

Gazeta Muzicanților: Bună ziua Raul și bine te-am găsit! Mă bucur că putem sta de vorbă despre trecutul tău și ultima ta lansare “Să vezi cât îs de bărbat”! Povestește-ne puțin despre artistul Raul Țigoan!

Raul Țigoan: M-am născut în Gherla unde au reședință bunicii mei, Am început să cânt încă de la 3 ani, iar la 4 ani am avut primul meu spectacol pe scenă, urmând cursuri alături de Ioan Dordoi, Felix Gălan și tatăl meu Neluțu Țigoan, am câștigat multe diplome și premii, cel mai mare premiu a fost la festivalul “Armonia” în 2012, alături de fratele meu.

Gazeta Muzicanților: Care este cea mai dragă amintire din toată viața ta de până acum?

Raul Țigoan: O amintire plăcuta, a fost momentul în care am lansat prima mea piesă din toată cariera mea muzicală. Piesa este intitulată “Cât îs tânăr și mi-i bine“, care se află pe pagina mea oficială de YouTube, alături de noua mea piesă “Să vezi cât îs de bărbat”.

De ce este aceasta o amintire dragă de-a mea? Ei bine, ani de zile am visat la o piesă care să poarte amprenta mea, pe care să o pot dărui iubitorilor de folclor și nu numai! Este o piesă care mă reprezintă și a fost foarte bine primită de ascultători.

Gazeta Muzicanților: Ce voiai să te faci când erai mic și cum ai aflat de darul tău de a cânta?

Raul Țigoan: Sincer să fiu, având în vedere că am acest dar de a cânta, pe care cu siguranță l-am moștenit de la tatăl meu, nu m-am gândit la o altă meserie, mi-am dorit dintotdeauna, să pot cânta alături de el! Neluțu Țigoan, tatăl meu, este un om pe care îl apreciez și care este în continuare un instrumentist foarte renumit în zona noastră, el fiind saxofonist!

Gazeta Muzicanților: Am ascultat de mai multe ori piesa “Să vezi cât îs de bărbat” și vocea ta se îmbină perfect cu muzica, iar de locația din videoclip să nici nu mai vorbim, este minunată! Ce ne poți spune despre această piesă?

Raul Țigoan: Povestea melodiei “Să vezi cât îs de bărbat” a fost inițiată încă de mine, inspirată din viața mea personală! Am fost ajutat de o renumită compotizoare de texte, Maria Anuța de la Bistrița care a avut grijă ca melodia, să fie exact cum mi-am dorit. Linia melodică este creația renumitului Ionuț Lucian Godja (Ionuț de la Sighet) și de-asemenea orchestrația muzicală îi aparține lui.

Gazeta Muzicanților: Videoclipul este foarte frumos și îmi plac costumele populare îmbrăcate de toți participanții! Ce ne poți spune despre aceste costume și videoclip?

Raul Țigoan: Cel care m-a ajutat în legătură cu costumele purtate, din videoclipul piesei de Maramureș, este Ionuț Bledea, căruia pe această cale îi mulțumesc din inimă că m-a ajutat să-mi finalizez videoclipul mult așteptat!

Filmările au fost realizate la Maramureș, la Vadu Izei mai exact, la filmări au participat tatăl meu împreună cu un coleg din formația lui și un ceteraș din Baia Mare, alături de o fată frumoasă din Maramureș, Vanessa Boloș care a jucat rolul principal de mândruță!

Gazeta Muzicanților: Și acum, că suntem spre finalul interviului spune-ne unde vrei să ajungi în cariera ta de solist și cum pui în practică această dorință?

Raul Țigoan: Îndrăgesc muzica încă de mic, îmi place ceea ce fac și mă străduiesc să ajung cât mai sus, să vă pot bucura inima și sufletul cu cântecele mele .

Gazeta Muzicanților: Un mesaj pentru toți cei care te apreciază și-ți iubesc muzica!

Raul Țigoan: Mulțumesc din suflet, tuturor celor care au participat la realizarea piesei mele și totodată tuturor celor care mă ascultă, mă îndrăgesc și cărora le bucur inima și sufletul cu cântecele mele. Vor urma o mulțime de noi proiecte, așa că stați aproape de canalul meu de YouTube! Cu mult drag, Raul!

-