DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua, dragă Simina! Îmi face plăcere să te cunosc și să te avem invitată astăzi la acest interviu. Vom discuta atât despre tine, cât și despre noua ta piesă, “Tinerețe dragu-mi de tine”! Sunt curios să aflu despre începuturile tale în muzică. Ne poți povesti despre ele?

Simina Părău: Bună ziua, dragii mei! Îmi face o mare plăcere și mă simt onorată să fiu invitata dumneavoastră la acest interviu. Întra-adevăr cea mai recentă piesă a mea este “Tinerețe dragu-mi de tine” însă, pe lângă aceasta, în repertoriul meu se mai află încă 11 melodii foarte frumoase.

Povestea mea cu muzica a început în urmă cu patru ani, pe atunci fiind membră a Ansamblului Folcloric Șoimușiana și ocupând rolul de solistă vocală. Acolo l-am întâlnit pentru prima dată pe domnul Tiberiu Zselnyan care mi-a făcut prima cunoștință cu acest domeniu, urmând să îmi fie profesor timp de 3 ani la Școala Populară de Arte din Deva. Fiind foarte pasionată și curioasă de a afla cât mai multe despre muzică, nu m-am oprit doar la absolvirea acestor studii și am continuat urmând cursurile Liceului de Arte “Sigismund Toduță” din Deva, liceu la care sunt și în prezent elevă.

Gazeta Muzicanților: Am ascultat cele 11 piese și sunt foarte frumose! Povestește-ne pe scurt despre acestea și cum ți-a influențat viața muzica?

Simina Părău: Așa cum spuneam și mai înainte, în momentul de față în repertoriul meu se află 11 piese foarte frumoase pe care am reușit să le înregistrez în acești patru ani, dar și câteva pricesne și colinde. Chiar în anul în care am început studiile la Școala Populară de Arte am înregistrat prima mea piesă “Sora mea, suflet curat”, un proiect dedicat surorii mele și toturor celor care se regăsesc în acestă melodie. Pentru mine, muzica a fost dintotdeauna un refugiu și de când am început acestă frumoasă poveste, viața mea s-a schimbat doar în bine!

Gazeta Muzicanților: Fiind tânără, dar foarte talentată, te așteaptă un viitor foarte frumos! Care este țelul tău și ce vei face ca să ajungi acolo?

Simina Părău: Țelul meu este să devin cea mai bună variantă a mea, să urc în clasament printre cei mai buni și prin ceea ce fac să încânt inimile tuturor celor care îmi ascultă glasul. Consider că doar prin muncă și mult studiu se poate ajunge cât mai sus, iar dacă de asta este nevoie, atunci nu o să ezit să fac acest lucru.

Gazeta Muzicanților: Spune-mi de unde te inspiri pentru aceste piese și cum îți vin aceste idei?

Simina Părău: Toate ideile pieselor mele îmi aparțin în totalitate, dar am avut norocul de a întâlni și de a colabora cu oameni minunați, care au contribuit la aceste proiecte, îmbunătățindu-le și oferindu-le frumusețea din prezent. Îmi place că tot ceea ce trăiesc să transmit prin cântecele mele, iar acest lucru îmi oferă inspirația pentru piese.

Gazeta Muzicanților: Cum a luat naștere piesa “Tinerețe dragu-mi de tine”?

Simina Părău: Piesa intitulată “Tinerețe dragu-mi de tine” a fost un proiect la care eu am visat de foarte mult timp și pe care mă bucur că am reușit să-l aduc în fața ascultătorilor și urmăritorilor mei. Este una dintre piesele mele preferate, datorită faptului că scoate în evidență cea mai frumoasă latură a vieții, tinerețea, cel mai frumos lucru pe care eu îl trăiesc, iar pentru îmbunătățirea ideii mele mă simt obligată să-i mulțumesc doamnei Angela Chelaru care a dat o amploare foarte frumoasă acestui text. Pentru linia melodică și aranjamentul muzical, am colaborat cu domnul Radu Poenar în al cărui studio am și înregistrat (RadStar Music).

Gazeta Muzicanților: Peisajul din videoclip este de o frumusețe rar întâlnită! Se vede că profesionalismul a fost pus pe primul loc! Unde au avut loc aceste filmări, de ce ai ales această locație și cu cine ai colaborat?

Simina Părău: Filmările pentru acestă piesă au avut loc exact în satul în care eu locuiesc, un sat mic și modest din județul Hunedoara. Am ales să filmez în acestă zonă, deoarece vreau să le arăt tuturor oaza de liniște în care timpul parcă se oprește în loc.

Zona Moților este cunoscută pentru frumusețea ei, iar eu am vrut să-i aduc un surplus de valoare. Pentru realizarea frumosului videoclip am colaborat cu Marcel Florea și Claudiu Mladin, producători ai canalului de YouTube RoLive Media Productions, dar am fost ajutată și de colegi de cântec cu care colaborez la anumite evenimente.

Gazeta Muzicanților: Recent, ai mai lansat o piesă intitulată “M-ai lăsat Doamne să cânt”, ne mai putem aștepta la noi proiecte pentru anul acesta?

Simina Părău: Așa este! Am mai lansat recent o țarină foarte frumoasă, “M-ai lăsat Doamne să cânt”, piesă care mă reprezintă în totalitate și care a fost foarte bine primită de către public. Cu siguranță mai am câteva surprize pentru urmăritorii și ascultătorii mei și sunt foarte nerăbdătoare să aduc în fața lor noi proiecte.

Gazeta Muzicanților: Succes în continuare și mă bucur că am putut să prezentăm mai multe detalii exclusive despre tine, cititorilor, ascultătorilor, urmăritorilor…Ai un mesaj pentru aceștia!

Simina Părău: Vă mulțumesc foarte frumos! Și mie mi-a făcut o mare plăcere să răspund întrebărilor adresate de dumneavoastră și să ofer oamenilor mai multe detalii despre mine și cântecele mele. Cât despre urmăritori, ascultători și cititori, doresc să le mulțumesc pentru mesajele frumoase și de suflet pe care mi le trimit mereu, pentru toată susținerea morală și le promit că indiferent unde mă va duce viața, voi rămâne aceeași persoană!

-