DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am regăsit Daria! La începutul lui iunie, am stat la povești și uite cât de repede a trecut această vară încât ne reîntâlnim la mijlocul toamnei! Spune-mi, cum a trecut pentru tine cel mai cald anotimp al anului?

Daria Gâdea: Bună ziua și bine v-am găsit! A trecut foarte repede timpul, am avut o vară cu totul diferită, lipsită de evenimente, dar pot să spun că m-am relaxat, am fost la mare și m-am bucurat de soare. Evenimente cum nu au fost, în acest timp, am încercat să mă ocup de melodii noi pe care abia aștept să le înregistrez și să le aduc în fața publicului care mă apreciază!

Gazeta Muzicanților: Sunt foarte curios despre domeniul în care te-ai fi implicat dacă nu ai fi ajuns cântăreață!

Daria Gâdea: Sinceră să fiu, dacă nu aș fi cântat, probabil că aș fi continuat tot cu muzica, însă cu un instrument. Am făcut 9 ani de vioară, mi-a plăcut mult, însă în momentul în care am descoperit și am început să cânt folclor, am realizat că asta e menirea mea. Cu siguranță, dacă nu aș fi cântat, aș fi fost violonistă și probabil acum făceam parte dintr-o orchestră!

Gazeta Muzicanților: Stiu că ai o relație apropiată cu publicul tău și perioada de față a fost dificilă pentru toți soliștii, cum crezi că a afectat toată nebunia asta, relația ta cu publicul?

Daria Gâdea: Trecem printr-o perioadă foarte critică și noi toți cei care cântam, ne-am cam pierdut conexiunea cu publicul. Pe cât posibil, fiecare dintre noi încercăm să cântăm, să înregistrăm melodii, să filmăm videoclipuri și să interacționăm online cu oamenii care ne apreciază, însă este destul de greu. Aștept cu nerăbdare ziua în care totul o să-și revină la normal, iar noi o să ne putem bucura de evenimente frumoase cu mulți oameni plini de entuziasm.

Gazeta Muzicanților: Să zicem, că ai face o melodie despre această zi, adică 21.10.2020! Cum s-ar numi ea și despre ce ar fi vorba?

Daria Gâdea: Cred că ar fi o melodie de dor… vremea de afară, frunzele și mirosul de toamnă îmi transmit o stare de dor. Dor de casă, de cântec, de oameni… nu știu cum aș numi-o, dar ar fi o melodie plină de melancolie

Gazeta Muzicanților: Despre noul tău Colaj, ce ne poți spune?

Daria Gâdea: Noul meu colaj, cu Hori Moroșenești conține melodii reprezentative zonei Maramureșului istoric, dar și melodii din repertoriul meu. Sunt tare mândră de ceea ce a ieșit. Le mulțumesc tuturor persoanelor care s-au implicat în realizarea acestui material și dăruiesc acest colaj tuturor celor care mă ascultă și mă apreciază!

Gazeta Muzicanților: Unde au avut loc filmările, locația fiind foarte frumoasă!

Daria Gâdea: Filmările au avut loc la muzeul Astra din Sibiu. Este într-adevăr un loc minunat plin de case tradiționale, care mai de care. Noi am filmat în curtea unei case moroșenești.

Gazeta Muzicanților: Ne mai pregătești și alte piese pentru sfârșitul anului 2020?

Daria Gâdea: Sigur! Muncesc la noi proiecte așa că fiți cu ochii pe mine pentru că urmează noutăți!

Gazeta Muzicanților: Mă bucur că am putut sta din nou la povești și aceste informații sigur vor fi apreciate de cititori, urmăritori…! Ai un mesaj pentru ei?

Daria Gâdea: Mă bucur și vă mulțumesc pentru interviu! Tuturor cititorilor, le doresc multă sănătate, să aibă grijă de ei și de cei dragi lor. Le mulțumesc pentru că au citit acest articol și pentru că-mi trimit mesaje frumoase și mă apreciază! Vă iubesc!

-