DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit, Cosmin! Fiind primul nostru interviu, astăzi vom discuta despre începuturile tale în muzică dar și despre ultima piesă lansată de tine, “Nu-s bogat, nu-s nici sărac”! Pentru început povestește-ne cine este Cosmin Popa și cum a început el să cânte?

Cosmin Popa: Bună ziua și mă bucur că am ocazia să vorbesc cu tine! Te urmăresc de ceva vreme și îmi place ceea ce faci!

Sunt un om simplu! Nici nu aș vrea să mă descriu prea mult pentru că cititorii ar crede că mă laud la câte calități am. 😂Glumesc! Așa cum am zis, sunt un om simplu, modest (câteodată prea modest) care cântă pentru a face oamenii fericiți.

Muzica am avut-o în sânge de când m-am născut pentru că provin dintr-o familie de muzicanți. Mama mea cânta foarte frumos, Dumnezeu să o odihnească în pace! Sora mamei mele, Vetuța Trancotă e o solistă cunoscută din Banat, dar și mai mulți membri ai familiei noastre cântau, ba la instrumente muzicale, ba vocal. Debutul meu pe șcenă a fost încă din clasele primare cântând la toate serbările.

Din clasa a cincea până în clasa a unsprezecea am cântat și în strana bisericii ortodoxe din comuna Giulvăz, acolo unde am petrecut o bună parte din copilăria mea. Înainte să cânt muzică populară am vrut să devin preot, dar despre asta vorbim altădată.

Vreau să mulțumesc pentru tot sprijinul ce mi-a fost acordat în primii mei pași spre cariera muzicală, familiei Priboi din comuna Giulvăz și lui Ionică și Traian Nedelcu din comuna Foeni. Dacă nu erau ei, astăzi nu știu dacă vorbeam din această postură.

Gazeta Muzicanților: Cine și ce te-a motivat să cânți?

Cosmin Popa: Motivația cea mai mare pentru care am început să cânt a fost partea financiară. Nu pot să fiu ipocrit sau să mint! Aud la alți colegi că muzica e viața lor, că banii nu contează! Minciuni! Tuturor ne plac banii și dacă îi câștigăm făcând ceea ce ne place, e perfect! Ca să fie și mai clar, când am cântat prima dată pe terasa unui birt din comuna Foeni și am făcut 60 de lei am zis că eu nu mă mai fac popă! 😂😂😂

Gazeta Muzicanților: Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat până acum despre muzică?

Cosmin Popa: Unul dintre lucrurile importante pe care le-am învățat despre muzică până în prezent este să ascult! Da! Asta m-a învățat nea’ Petrică Moise căruia îi mulțumesc pentru cuvintele de învățătură! E idolul meu, exemplul cel mai bun pentru mine și îl iubesc enorm! Dumnezeu să te țină o mie de ani nea’ Petrică!

Gazeta Muzicanților: Te inspiri mult din viața personală în melodii și în clipuri?

Cosmin Popa: Da! Până în prezent, melodiile mele sunt povești adevărate inspirate din viața mea! Sunt sigur că aprecierile pieselor mele vin și pentru că alții trăiesc sau au trăit la fel ca mine și se regăsesc în mesajul piesei.

Gazeta Muzicanților: Numele piesei, “Nu-s bogat, nu-s nici sărac”, consider că este un titlu diferit care poate să învețe multă lume că nu banii sunt cei mai importanți. Este un subiect care ne pune puțin pe gânduri, citim zilnic despre bani, punem mâna zilnic pe ei, dar în același timp la finalul vieții nu contează cât de bogat a fost o persoană în viață, ci amintirile cu familia și cei dragi care ne fac pe noi oamenii fericiți și împliniți! Ce părere ai despre acest subiect si cum a luat naștere această piesă?

Cosmin Popa: Cred că unui om, nu-i trebuie bogății materiale ca să fie fericit. Din păcate banii ne-au luat mințile și pofta de a ne bucura de lucrul simplu care este defapt adevărata bogăție. Muncim, alergăm toată ziua după bani și uităm să zâmbim și să mulțumim lui Dumnezeu pentru ce avem. La finalul vieții nu luăm nimic cu noi, decât patru scânduri și din cauza asta cred că ar trebui să ne mai bucurăm de ce avem în jur. Să nu uităm să ne bucurăm de familie, de momentele petrecute cu oameni dragi, sufletului nostru. Banii vin și se duc! Tema piesei, a plecat de la o vorbă pe care o rostesc oamenii: “ Nu-i mai lumea cum o fost/Omu’ bun îi luat de prost”. E realitatea zilelor noastre. Vreau să îi mulțumesc Marianei Coroban pentru acest text deosebit, lui Alex Hatfa pentru orchestrația faină, lui Dani Ludwig pentru videoclip și tuturor celor care au participat la acest proiect!!

Gazeta Muzicanților: Cui dedici această piesă și cine crezi că se regăsește în ea?

Cosmin Popa: Ultima mea melodie “Nu-s bogat, nu-s nici sărac”, o dedic tuturor românilor, cititorilor și ascultătorilor tăi, tuturor celor care mă îndrăgesc!

Gazeta Muzicanților: Care sunt planurile tale de viitor? (puteți scrie dacă veți lansa piese noi, despre ce va fi vorba…)

Cosmin Popa: În viitorul apropiat pregătesc noi proiecte muzicale. Nu pot să vă spun despre ce e vorba pentru că aș strica surpriza, dar urmează ceva frumos!

Gazeta Muzicanților: Un mesaj pentru cititorii Gazetei Muzicanților și fanii tăi!

Cosmin Popa: Dragi cititori ai Gazetei Muzicale și dragii mei fani, ascultați muzică bună! Nu vă mai umpleți urechile cu gălăgie! Vă rog! Sănătate și numai bine!

-