DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Din păcate, avem vești triste din Maramureș! Vasile Barani, un viorist foarte cunoscut din acest județ, a pierdut lupta cu COVID-19. Vasile Barani în vârstă de 62 de ani, avea probleme de sănătate, însă nu excesiv de grave, care să-i provoace moartea.

Apropiații lui Vasile Barani cât și colegi de breaslă, sunt șocați , iar mesajele de condoleanțe, curg pe rețelele de socializare:

“Voi, neamuri triste din Ardeal! Aprindeţi doar o lumânare La ţintirimnul vechi din deal, Unde acel ce-mi dete-un nume, Vasile Barani , cu chipul blând, Ne aşteaptă ca să ne îndrume Prin ţara lui de sub pământ.E ţara neamurilor toate, ce-au coborât la şes din munţi Cerşind un strop de libertate La-nmormântări ca şi la nunţi.Sunt munţi, sub glii, de oase albe Şi doine-n fluiere de os,Iar ochii toţi, prin flori de nalbe, Privesc spre soare, dureros.Drum lin maestre!

 scrie un coleg de breazlă

„Încă o pierdere mare pentru orașul nostru si pentru toți cei care l-au cunoscut ! Un om bun si de mare valoare , a plecat să cânte în ceruri , Dumnezeu să-l odihnească în pace ! Sincere condoleanțe familiei greu încercate!” 

este mesajul unei interprete de muzică populară din judetul Maramureș.

Sa te ierte Dumnezeu,

Vasile Barani!

Sursa preluată: eMM.ro.

-