DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am regăsit, dragă Mihaela! A trecut ceva timp de când am stat la povești, dar uite că a venit și momentul oportun odată cu lansarea piesei “Şăd babile pă la poartă” și aș vrea ca acest interviu să fie complex, să te avem pe tine în lumina reflectoarelor pentru că nu am avut încă ocazia să te întreb despre tine și viața ta și cu siguranță vei avea ce să ne povestești! Eu zic să și începem! Povestește-ne despre tine, cine este persoana din spatele frumoaselor costume populare!

Mihaela Ivanciuc: Bună ziua și bine v-am regăsit și eu! Da, într-adevăr a trecut ceva vreme de când am stat ultima dată de vorbă. Sunt tare fericită că am reușit să lansez această nouă piesă și sper să fie pe placul a cât mai multor oameni. Am pus mult suflet în acest proiect și am încercat să aduc în lumină o temă care mereu este de actualitate indiferent de vremurile pe care le trăim.

Gazeta Muzicanților: Ce îți place să faci în timpul tău liber?

Mihaela Ivanciuc: Nu pot să spun că am foarte mult timp liber deoarece sunt o fire activă și mereu am câte ceva de făcut, însă atunci când mă relaxez prefer să urmăresc un film, să cânt, să citesc sau să studiez melodii noi, dar în special ascult muzică, deoarece cântând la evenimente mereu trebuie să am în repertoriu piese de actualitate. Pentru mine este o adevărată relaxare să studiez piese noi, să repet cu formația mea și bineînțeles câteodată mai scriu și versuri.

Gazeta Muzicanților: Cum ai explica pasiunea ta pentru muzică, în 5 cuvinte?

Mihaela Ivanciuc: Pasiunea pentru muzică o am de când eram micuță. Am crescut cu muzica populară în casă, bunica uitându-se duminică de duminică la Tezaur Folcloric. Să vă explic așa cât mai pe scurt, de mică mi-a plăcut să cânt și doar prin cântec am reușit să-mi alin sufletul, sau să-mi exprim bucuria! Pe de altă parte, îndrăgesc atât de mult portul popular, care din păcate își pierde pe zi ce trece din importantă, încât cred cu tărie că noi artiști măcar, să îl ducem mai departe îmbrăcându-ne la câte un eveniment, atunci când filmăm pentru o emisiune sau atunci când ne filmăm videoclipurile propriilor noastre piese.

Gazeta Muzicanților: Povestește-ne despre începuturile tale în muzică!

Mihaela Ivanciuc: După cum v-am mai spus, de mică îmi plăcea să cânt iar acest lucru l-a văzut și învățătoarea mea care mă punea să cânt la fiecare serbare. Părinții mi-au fost alături și m-au susținut așa că în clasa a 3-a, m-au trimis să urmez cursurile de canto a Școlii de Artă Gheorghe Chivu din Sighetu Marmației. La finalul clasei a 5-a am terminat și cursurile de canto, însă de atunci, până în clasa a 8-a, când m-am hotărât să urmez Colegiul de Arte din Baia Mare, am avut o perioadă în care am stagnat. Eram mică și mi-am focusat toată atenția pe școală, prieteni și activități ale vremurilor. Totul s-a schimbat în timpul liceului când deja eram mai matură și mi-am dat seama de ceea ce vreau cu adevărat. Încet, încet, am început să cânt la câte un eveniment, să-mi fac prieteni din domeniu și bineînțeles, să lucrez la propriul meu repertoriu. De atunci până în prezent am încercat să aduc bucurie pe fețele oamenilor atât la evenimentele la care am participat cât și prin melodiile mele, publicului.

Gazeta Muzicanților: De puțin timp, ai lansat piesa “Şăd babile pă la poartă”! Care este mesajul acestei piese și de unde ți-a venit inspirația?

Mihaela Ivanciuc: “Șăd babile pe la poartă” este una dintre piesele mele preferate din propriul meu repertoriu! Am încercat să scot în evidență, viața fetelor atât de la sat cât și de la oraș. Și eu la rândul meu am trecut prin “gura babelor” și nu am scăpat ne-povestită. Am ales această temă deoarece de când e lumea și pământul, cei mai învârstă au avut câte ceva de comentat atât la portul cât și la comportamentul celor tineri. Este o temă care stârnește râsul deoarece multe “babe” au uitat cum era pe vremea când ele erau tinere și bineînțeles, la rândul lor le plăcea să poarte “sumne scurte” și să aibe cât mai mulți pretendenți. Dar timpul trece și rămânem cu amintirile, este o vorbă din popor care spune așa: “Râde de omul bătrân ca să ajungi și tu ca el, să nu mori tânăr”

Gazeta Muzicanților: Ca de obicei, videoclipul acestei piese este plin de culoare și oameni “faini” . Care este secretul tău pentru aceste videoclipuri frumoase?

Mihaela Ivanciuc: Vă mulțumesc mult pentru apreciere! Ca videoclipurile mele să iasă mereu așa cum îmi doresc, am în spate o adevărată echipă, care este mereu dedicată. Îmi place să lucrez cu aceeași oameni de fiecare dată deoarece eu deja știu de ceea ce sunt ei în stare, iar ei, la rândul lor îmi cunosc “pretențiile”. Am cei mai frumoși prieteni și le mulțumesc din suflet că sunt mereu alături de mine și că mereu își dau interesul ca lucrurile să iasă perfecte!

Gazeta Muzicanților: Anul trecut ai lansat o colindă! Anul aceste ce surprize ne mai pregătești?

Mihaela Ivanciuc: Mai am multe proiecte în plan pe acest an și sper, cu ajutorul Lui Dumnezeu, să le duc la bun sfârșit. Cu ocazia sărbătorile de Crăciun vreau să mai vin în fața publicului cu o colindă la care deja lucrez. Nu vă dau mai multe detalii deoarece vreau să fie o surpriză. Sper să fie pe placul dumneavoastră deoarece am pus foarte mult suflet, lucru pe care îl mai am de făcut este să filmez un videoclip frumos însă, aștept să cadă zăpada, ca să iasă ceva minunat.

Gazeta Muzicanților: Mă bucur că am avut ocazia să te cunoaștem și să prezentăm cititorilor cine ești tu, cine este artista Mihaela Ivanciuc! Ai un mesaj pentru acești cititori?

Mihaela Ivanciuc: Și eu sunt tare încântată că am reușit să stăm de vorbă și să vă împărtășesc câte ceva despre mine. Este o plăcere de fiecare dată. Cititorilor le transmit multă sănătate și toate cele bune! Fără publicul care să ne îndrăgească, noi artiștii nu am exista. Le suntem îndatorați și de aceea eu le mulțumesc din suflet pentru că mereu mă urmăresc, mă apreciază și-mi ascultă piesele. Muncesc cu drag și dăruire ca mereu să vin în fața publicului cu noutăți. Acesta este felul meu de a le mulțumi pentru toată aprecierea, oferindu-le cât mai multe melodii spre ascultare.

Vă pup și vă îmbrațisez cu drag!

Facebook: https://www.facebook.com/MihaelaMariaIvanciuc/

Instagram: https://www.instagram.com/mihaela_ivanciuc/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCGRLQBsljYwg-O-awAX7SKw

Contact -Mihaela Ivanciuc: +40 755 562 534

-