DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Gazeta Muzicanților: Bună ziua Cecilia și bine te-am găsit! Mă bucur că putem prezenta lumii povestea vieții tale, dar și detalii despre noua ta piesă “Am crezut mândruț în noi”. Pentru începutul acestui interviu, povestește-ne despre tine și iubirea ta pentru muzică!

Cecilia Achim: Bună ziua, vă spun și eu!

Îmi face deosebită plăcere să am un interviu cu voi, cei de la ,,Gazeta Muzicanților”, felicitări pentru tot ceea ce faceți! În primul rând aș dori să mă prezint, să știe publicul din ce zonă folclorică vin, cu cântecele mele, în fața dumnealor… M-am născut pe data de 12.12.1994 în Baia Mare, județul Maramureș, dar…am copilărit alături de familie și bunici în localitatea Buteasa, Maramureș. Acest sat face parte din ,, Țara Chioarului” – Maramureș, la vârsta de 15 ani, în anul 2010 am început să cânt,  pe la serbările școlare, ca mai apoi după ce m-am înscris în cadrul școlii populare, Liviu Borlan din Baia Mare, să particip la diferite concursuri și spectacole din țară!

După absolvirea liceului și a școlii populare de arte, am urmat Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității de Nord din Baia Mare, tot în același timp, am studiat și Etnologie și Folclor, la aceeași universitate. La final de facultate am primit drept de autor la o televiziune și anume Orizont Tv, din Târgu-Lăpuș, Maramureș, unde m-am simțit foarte bine atât din punct de vedere colegial, dar mai ales datorită telespectatorilor și invitaților mei din emisiuni.Pe parcursul anilor, am publicat articole de folclor în revista Nord Cultural, Baia Mare și am compus versuri pentru primele mele cântece! Mai târziu am început să colaborez cu formații de folclor, cu textieri și compozitori de linii melodice.Acum am să vă vorbesc despre noua mea piesă: ,,Am crezut mândruț în noi”  această piesă mi-a adus mult succes în acest an, am ajuns să cânt la multe evenimente din străinătate, probabil oamenii s-au regăsit în ea…

Anul trecut adică 2019 am avut parte de cel mai frumos eveniment din viața mea și a soțului, nunta noastră! De acolo a pornit mesajul la cea mai nouă piesă ,,Am crezut mândruț în noi” și ,,azi pornim amândoi,, am pornit amândoi pe drumul cântecului… Bine-nțeles împreună pe drumul cântecului simțim fericirea și nu numai! Simțim că aici e locul nostru ,,în cântec “…

Gazeta Muzicanților: Cum te-ai descrie că persoană? Dar ca solistă?

Cecilia Achim: Că persoană m-aș descrie, că sunt foarte modestă, înțelegătoare, dar mai ales optimistă în tot ceea ce fac, dacă îmi doresc ceva nu renunț până nu ajung acolo și bine-nțeles cu ajutorul Bunului Dumnezeu. Ca solistă sunt o persoană autentică, acest lucru ce înseamnă? Atunci când vine vorba de cântec, cânt oamenilor din tot sufletul! Simt ce le-ar plăcea să le cânt, de aceea cred că sunt născută pentru cântec…

Gazeta Muzicanților: Ce vrei să transmiți prin muzica ta lumii?

Cecilia Achim: Prin cântecele mele vreau să transmit lumii, să fie veselă, cu omenie multă și să fie optimiști așa cum sunt eu…

Gazeta Muzicanților: Cât de mult îți pui din viața personală în melodii și în clipuri?

Cecilia Achim: Toate cântecele mele fac parte din viața mea, cum sunt ele, așa sunt și eu! Nu pot să transmit prin cântec altceva decât ceea ce sunt eu și ceea ce simt! Foarte mult pun în evidență viața mea în cântecele mele…

Gazeta Muzicanților: Revenind la piesa ta “Am crezut mândruț în noi”, care este mesajul ascuns al piesei și cum a luat naștere?

Cecilia Achim: ,,Am crezut în iubirea noastră, în ceea ce sufletul ne șoptește, în dragostea care ne leagă zi de zi și mai ales am crezut în prietenie, care pentru noi, este ,,un suflet,, în două trupuri”. Acesta a fost mesajul principal pentru această piesă! Vreau să mulțumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce sunt astăzi! Soțului meu Dany Oșanu, care mă susține în tot ceea ce fac și mă ajută. Aduc mulțumiri tuturor prietenilor mei și celor care au contribuit la această piesă. Cu acest prilej, vreau să o dedic tuturor tinerilor care pornesc pe același drum în viață, le doresc tot binele din lume și să nu uite niciodată de, “rădăcinile lor”, de unde au plecat!

Gazeta Muzicanților: Peisajul superb, dă culoare videoclipului! Unde au avut loc filmările și cum de ai ales această locație?

Cecilia Achim: Într-adevăr, atunci când versurile, linia melodică a unei piese sunt superbe, neapărat trebuie ca peisajul din spatele lor să fie extraordinar! Acesta dă culoarea unui cântec. Locația unde am filmat videoclipul este Păstrăvăria Alex, localitatea Mara, Maramureș. Am ales acea locație deoarece acolo ne simțim foarte bine, acolo este locul unde a avut parte prima noastră poveste de dragoste…

Gazeta Muzicanților: Am auzit că vei lansa un cântec intitulat “Bunicii-s sufletu’ meu”! Ce ne poți spune despre acest cântec și când va avea loc lansarea?

Cecilia Achim: Pe la sfârșitul săptămânii viitoare, vin în fața publicului meu, cu o piesă dragă mie și care vreau să o dedic din suflet… pentru cine?

Pentru cei care mi-au îndreptat pașii în viață, prin vorbă bună, pentru cei care m-au ocrotit, pentru cei care mi-au făcut copilăria fericită…BUNICII MEI!

Bunicii mei sunt Marinescu Teodor și Livia, din localitatea Buteasa Maramureș, ei mereu mi-au spus ,,draga bunicii să-ți păstrezi cinstea și omenia oriunde vei fi” și să nu uiți de cei ,,șapte ani de acasă” Acest mesaj a lor, mi-a rămas ,,în suflet și m-a întărit”, ca eu să devin, ceea ce sunt astăzi… le mulțumesc! D-zeu să le dea putere și sănătate și nu doar lor, ci tuturor bunicilor din lume! Acest cântec ,,Bunicii-s sufletu’ meu”, este o piesă de suflet pentru mine și pentru toți cei care au bunici, așa cred și de aceea am ales să o realizez, pentru că-mi aduce aminte de copilăria trăită împreună cu bunicii mei și de tot ce era frumos cândva.

Gazeta Muzicanților: Despre soțul tău Dany Oșanu ce ne poți spune, va lansa și el o piesă în curând?

Cecilia Achim: Pe la sfârșitul lui octombrie, vreau să vă informez că mai am o surpriză muzicală, de data aceasta împreună cu soțul meu Dany Oșanu, o să cântăm o piesă intitulată ,,Hai mândruț să ne întâlnim, Pentru lume să horim, Pentru moroşeni de-a mei și pentru oşeni de-a tăi”. O dedicăm în special pentru toți moroşenii și pentru toți oşenii, spun acest lucru deoarece el reprezintă Țara Oașului, localitatea Moișeni!

Gazeta Muzicanților: Un mesaj pentru cititorii nostrii și urmăritorii tăi!

Cecilia Achim: Iată că interviul nostru este spre sfârșit și vreau să transmit un mesaj tuturor cititorilor și următorilor mei: ,,să facă tot ce vor și tot ce pot în momentul în care se află” să fie buni, iubitori, veseli și să fie optimiști! Vă îmbrățișez! Doamne ajută la toată lumea!

Facebook: https://www.facebook.com/cecilia.achim

Instagram: https://www.instagram.com/achimcecilia/?hl=ro

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCnfokQGqQwrlPiVNv66dJNA

E-mail: cecy_achim@yahoo.com

Contact – Cecilia Achim: +33 7 63 44 97 40

-