DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Gazeta Muzicanților: Bună ziua, dragă Roxana! Mă bucur să te cunosc și cu siguranță, cu ajutorul acestui interviu, vom umple inimile cititorilor noștri cu detalii inedite despre o persoană pozitivă, pusă pe fapte mari! De curând, ai lansat o piesă intitulată ”Cum îmi cântă inima”, despre care vom povesti și oferii niște informații neștiute! Să nu ne lungim prea mult, Roxana, povestește-ne despre tine și cum te-ai caracteriza în cel mai sincer mod posibil!

Roxana Raita: Bună ziua! Numele meu este Roxana Raita și am 28 ani. Am crescut în comuna Rușii Munți, jud Mureș, iar liceul l-am făcut la Târgu Mureș, „Colegiul Economic Transilvania”, ca mai apoi să urmez studiile Universității Tehnice din Cluj-Napoca la secția de Electronică și Telecomunicații. Momentan locuiesc în Reghin, sunt căsătorită și am un băietel. Sunt o persoană prietenoasă, empatică și bună, nu mă dau în lături de la muncă și perseverez dacă am un scop de îndeplinit! Cred că acestea sunt lucrurile care mă caracterizează, pe lângă creativitate și poate prea mult bun simț pentru zilele noastre.

Gazeta Muzicanților: Cum a început dragostea ta pentru muzică?

Roxana Raita: Dragostea pentru muzică a pătruns devreme în sufletul meu, fără să-mi dau seama. Îmi aduc aminte că mă jucam cântând! O profesoară m-a remarcat și am început timid să cânt la serbările școlare și în corul Casei de Cultură din comună. Mai apoi am urmat cursurile Școlii Populare de Arte din Târgu Mureș și tot de atunci am început să cânt la diverse evenimente și, deci, muzica să devină cea mai importantă activitate din viața mea! A fost pasiunea vieții mele și așa este în continuare .

Gazeta Muzicanților: Știu că ai o relație specială cu publicul tău. Există vreo întâmplare cu acesta care să te fi marcat?

Roxana Raita: Eu sunt o persoană emotivă și e destul de greu să cânt în fața publicului pentru că am niste emoții covârșitoare, dar am o satisfacție aparte atunci când trec peste emoții și reușesc să mă bucur de darul pe care l-am primit de Sus și să transmit emoție publicului. Am primit și primesc apreciere din partea lui și asta mă face să continui pe acest drum!

Gazeta Muzicanților: Ce îți place să faci în timpul liber, care sunt pasiunile tale, cum îți reîncarci bateriile?

Roxana Raita: În timpul meu liber, care este extrem de limitat, îmi place să pictez, să citesc și să urmăresc seriale. Mai nou am încercat să și scriu versuri. Mi-ar plăcea mult să am o melodie a cărui text să-mi aparțină.

Gazeta Muzicanților: De curând ai lansat piesa ”Cum îmi cântă inima“, cum s-a născut această piesă, care este nucleul?

Roxana Raita: Am vrut să am în repertoriu o melodie despre mine, despre cât de bine mă simt atunci când cânt și că până la urmă, acesta este „rostul meu de pe pământ” și mi s-a părut că titlul „Cum îmi cântă inima” a fost laitmotivul acestui text frumos făcut de Mariana Coroban, căreia îi mulțumesc pe această cale. Ca melodia să fie completă era nevoie de o linie melodică și orchestrație pe măsură, aici a intervenit Alex Hatfa căruia îi mulțumesc pentru profesionalism.

Gazeta Muzicanților: Videoclipul piesei este foarte frumos și se potrivește perfect piesei! Unde au avut loc filmările, de ce ai ales această locație și cu cine ai colaborat.

Roxana Raita: Filmările videoclipului au avut ca și locație muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin și un pod aproape de Sălard. Am vrut să filmez și să rămân pe Valea Superioară a Mureșului pentru că acolo am crescut și zona aceea o reprezint. De filmări s-au ocupat niște băieți foarte talentați cu care colaborez de câte ori am oportunitatea, pentru că au o viziune aparte! Ei sunt Vali Ghica și Adrian Milasan (Scene 45).

Gazeta Muzicanților: Care sunt planurile de viitor, spre ce tinzi și unde ai vrea să ajungi?

Roxana Raita: Mi-am propus ca pe viitor să am mai multe noutăți muzicale, constând în alte piese proprii, dar și coveruri. Pentru cei care nu știu ,eu cânt și muzică ușoară. Vă invit pe această cale pe toți cei care doriți și sunteți curioși de activitatea mea muzicală, să vă abonați la canalul meu de YouTube Roxana Raita. Nu vreau să ajung departe, decât acolo unde e cel mai bine, în sufletul oamenilor pentru că e un schimb de emoție fantastic între un artist și public care îți oferă toată satisfacția muncii depuse.

Gazeta Muzicanților: Care este mesajul tău pentru cei care te apreciază și te susțin?

Roxana Raita: Sunt recunoscătoare fiecărei persoane care apreciază munca mea și ceea ce ofer prin muzică și le mulțumesc pe aceasta cale!!! Toate aprecierile și criticile deopotrivă mă fac să tind spre mai mult și mai bine. Voi reveni cu noi proiecte! Îi prețuiesc și le doresc numai bine!

Facebook: https://www.facebook.com/raita.roxana

Instagram: https://www.instagram.com/raitarox/?hl=ro

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJ-9jZWRpxZvOVlf7dxXawA

Contact – Roxana Raita: +40 741 119 897

-