DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua Diana și La Mulți Ani! Acesta fiind primul nostru interviu, vom discuta atât despre tine cât și despre cea mai nouă piesă a ta “Azi mă duc la joc pe vale”! Pentru început, povestește-ne despre copilăria ta!

Diana Lungu: Bună ziua! Mă numesc Diana Lungu și sunt o tânără interpretă de muzică populară, născută într-un sat în care tradițiile și obiceiurile sunt păstrate la înaltă valoare, mai exat Comuna Marginea. Am crescut într-o familie modestă, de oameni gospodari. Copilăria mea a fost cu momente plăcute dar totodată și cu amintiri mai puțin plăcute. Pe scurt, la vârsta de 7 ani, mama mea avea probleme de sănătate , destul de grave și cu siguranță această imagine mi-a rămas ca amintire mai puțin plăcută, dar în rest, am avut o copilărie foarte frumoasă, cu peripeții, cu amintiri unice și totodată cu năzbâtii multe.

Gazeta Muzicanților: Ne poți spune 3 lucruri despre tine, pe care nimeni nu le știe?

Diana Lungu: Pentru început, sunt și am fost o fire foarte deschisă prietenilor mei din online și mi-am expus viața mea personală lor, pentru a mă putea simții alături de ei din toate punctele de vedere. Cu siguranță, cei care nu mă cunosc, nu știu că înainte să cânt, eram o fire foarte timidă, și cu siguranță muzica a contribuit la schimbarea caracterului meu, iar la momentul de față nu mai am probleme de timiditate! Puțini cunosc povestea mea, dar mama nu a fost de acord cu muzica și să merg pe acest drum! Cred că acestea sunt lucrurile pe care majoritatea prietenilor nu le cunosc.

Gazeta Muzicanților: Ai mai multe piese lansate pe YouTube, ce ne poți spune despre ele și debutul tău în muzică?

Diana Lungu: Da, de la începutul carierei mele artistice am colaborat cu diverse persoane importante care mi-au lăsat câte o “cărămidă”, la temelia mea, iar aceste persoane sunt: domnul Viorel Leancă, doamna Mariana Honceru, domnul Răzvan Mitoceanu, domnul Corneliu Panainte. Cât despre piesele lansate, aș putea vorbi despre “Cucule cu cioc de-Argintu”, prin care am putut debuta cât de puțin, fiind conștientă că începutul este tot timpul cel mai greu. Mi-am dorit dintotdeauna ca piesele pe care eu le voi interpreta oamenilor care mă ascultă, să fie autentice. Știu că autenticitatea și piesele vechi, de la rădăcină nu sunt atât de apreciate ca muzica comercială,dar niciodată nu am vrut să mă lansez altfel decât așa cum mă vedeți. Un lucru este sigur! “Autenticul” a fost, este și va fi pentru totdeauna ascultat! Nu pot să uit de profesorii care au fost și sunt tot timpul în spatele meu cu sfaturi constructive, domnul Dumitru Pomohaci, dumnealui este cel care m-a descoperit atunci când am călcat peste pragul școlii dumnealui și doamna Elena Simionesei, care m-a șlefuit și mi-a dat sfaturi importante.

Gazeta Muzicanților: Revenind la noua ta piesă, “Azi mă duc la joc pe vale”, de unde te-ai inspirit pentru aceasta și care este mesajul ascuns?

Diana Lungu: Ca orice tânără, visez la iubirea adevărată, la jocurile din sat, la feciorii care ne fac ochi dulci atunci când suntem la horă și uităm de treburile casei! Așa am conturat o poveste, în care se poate regăsi cu siguranță orice fată. Acesta poate fi și un mesaj pentru mama mea, să nu uite că și dumneaei a trecut prin aceleași trăiri și sentimente și pe această cale să știe unde să mă găsească dacă nu sunt acasă la treabă. 😁

Gazeta Muzicanților: Care este grupul tău țintă, căruia îi dedici această piesă și cum crezi că este primită de ei?

Diana Lungu: ”Azi mă duc la joc pe vale” este o piesă dedicată în primul rând celor tineri și cred cu tărie că va fi primită cu drag, pentru că se vor regăsi fiecare dintre ei în acele versuri, dar le-o dedic și generației dinaintea noastră care își vor aminti cu drag de tinerețe atunci când vor asculta și viziona videoclipul.

Gazeta Muzicanților: Spune-ne cum au fost pașii de la idee, până la lansarea piesei și cu cine ai colaborat?

Diana Lungu: Chiar de la începutul colaborării cu Grigore Gherman, cel care s-a ocupat de șlefuirea versurilor și a liniei melodice, i-am povestit cum sunt eu la mama (harnică), chiar și în versuri spune că sunt și harnică, dar îmi place și jocul din sat! Am știut dintotdeauna să fac un echilibru între muncă și voie bună și de aici a pornit și ideea acestui cântec. Țin să-i mulțumesc pe această cale lui Grigore Gherman, că mi-a fost alături în acest timp, cu sfaturi atât pentru interpretarea piesei, cât și pentru ținută și videoclip! Cu siguranță voi colabora cu el mai departe.

Gazeta Muzicanților: Care sunt proiectele la care mai lucrezi și ce-ți propui pe viitor?

Diana Lungu: Îmi doresc să-mi surprind publicul care mă ascută, și fiind autentică în ceea ce privește ținuta, melodii și versuri, cu siguranță voi lansa și alte piese pentru a-mi îmbogății repertoriul, cu siguranță va fi unul diversificat.

Gazeta Muzicanților: Un mesaj pentru cei care te apreciază și au citit acest interviu.

Diana Lungu: Vreau să vă mulțumesc, vouă celor care mă urmăriți, mă apreciați, iar când greșesc mă corectați! Sper că prin această piesă să vă regăsiți fiecare în parte și să vă înveselească. Nu-mi doresc să vă dezamăgesc și cu siguranță îmi doresc să fim cât mai mulți! Mulțumesc Gazeta Muzicanților pentru acest interviu.

Facebook: https://www.facebook.com/diana.lungu.71697

Instagram: https://www.instagram.com/dianuca/?hl=ro

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCotKtgs37vQUbKHXFTjHwmw

Contact – Diana Lungu – 0754 609 664

-