DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit Cosmin! Astăzi avem plăcerea să te avem invitat și să stăm la o poveste despre tine și noua ta lansare, “Sârba ca la Mehedinți”! Pentru început, spune-ne cine este artistul Cosmin Bîrlan și din ce zonă provine?

Cosmin Bîrlan: Bună ziua! Eu sunt Cosmin Bîrlan… Sunt născut în zona de nord a județului Mehedinți, mai exact în satul Prejna, un sat minunat și liniștit cu oameni iubitori de folclor… În satul Prejna am și copilărit și pot să spun că sunt mândru că sunt român și că am copilărit în această zonă! Pe scurt, sunt o persoană iubitoare de folclor care trăiește cu muzica populară în suflet! Muzica mă ajută să-mi exprim sentimentele și trăirile.

Gazeta Muzicanților: Povestește-ne despre începuturile tale în muzică și cum a fost primul debut pe scenă?

Cosmin Bîrlan: Debutul meu a fost în clasa a III-a pe scena Casei de Cultură din Baia de Aramă… Așa de îndrăgostit eram în vremea aceea de o fată mai mare, încât atunci când mi-a venit rândul să cânt și am văzut că fata respectivă se află pe primul rând din sală, am uitat toate versurile… A trebuit să vină doamna profesoară lângă mine să cântăm împreună :))

Surprinzător sau nu a urmat o perioadă de 11 ani în care am jucat fotbal la Craiova și la Pandurii Târgu Jiu!! Îmi plăcea atât de mult fotbalul, dar parcă o voce îmi spunea tot timpul să cânt și să doinesc!! Am avut o perioadă tare dificilă, nu știam în ce direcție să o iau “fotbal sau muzică“ Se pare că pentru anumite sentimente și mesaje aparte pe care le transmite cântecul am ales să cânt!! Am început cu începutul… Pentru asta vreau să-i mulțumesc mătușii mele Anica Gantu…

A fost cea care mi-a îndrumat pașii în muzica populară!! La îndemnul ei, m-am înscris la concursurile Naționale de Folclor Autentic unde am obținut premii importante… Cu siguranță toate aceste realizări de prin concursuri mi-au dat încredere și speranță!

Am fost laureat la Festivaluri precum :

Festivalul Național Lucreția Ciobanu

Festivalul Național Maria Lătărețu

Festivalul Național Mariana Drăghicescu

Festivalul Național Ponoare Ponoare

Festivalul Național Vasile Conțiu… etc

Gazeta Muzicanților: Cât de mult te inspiri din viața de zi cu zi pentru a-ți transpune sentimentele în versuri?

Cosmin Bîrlan: Viața satului este o sursă permanentă de inspirație pentru mine… Obiceiurile, portul, graiul, tradițiile, rădăcina neamului… Toate aceste lucruri mă inspiră și îmi dau putere, dar publicul este și el o sursa de inspirație/energie! Publicul mă ajuta să-mi culeg gândurile pentru cântece dar și dorința pentru a aduce tot timpul ceva nou!

Gazeta Muzicanților: Piesa “Sârba ca la Mehedinți” este foarte reușită, în timp ce o ascultam, pentru prima dată, instant picioarele mi-au început să joace ! Fiind o piesă de joc și petrecere, sigur este foarte apreciată de ascultători! Cum a luat naștere această piesă și cui ai dedica-o?

Cosmin Bîrlan: Sunt tare bucuros că “Sârba ca la Mehedinți“ este o piesă apreciată și de dumneavastră!! De fiecare dată când merg cu mașina, obișnuiesc să cânt… Așa sa întâmplat și cu acest cântec… Eram la volan, mă îndreptam către un eveniment unde trebuia să cânt și cum tot fredonam mi-am dat seama că linia melodică pe care o cântam, nu o auzisem niciodată! Cum am ajuns acasă am început să scriu, am tot schimbat la versuri până am reușit să fac varinta finală! Mi-am dorit din tot sufletul să-i fac un cântec tatălui meu și iată, “Sârba ca la Mehedinți” este pentru el, omul care mi-a fost și îmi este sprijinul și povățuitorul meu, pentru fiecare pas!!

Gazeta Muzicanților: Locația fiind una deosebită, cu peisaje frumoase, unde au avut loc aceste filmări și cu cine ai colaborat?

Cosmin Bîrlan: Majoritatea videoclipurilor mele sunt filmate în Mehedinți Mereu am preferat să filmez acasă, dacă reprezint Mehedințiul, prin cântec de ce să nu o fac și prin imaginile clipului pe care îl aduc în fața publicului… Cum nimic nu se poate realiza de unul singur, vreau să le mulțumesc prietenilor mei Toni și Gabriela Matei pentru clipurile deosebite pe care le realizează!!

Gazeta Muzicanților: Fiind la începutul toamnei, spune-ne cum a trecut această vară pentru tine și dacă, anul acesta ne putem aștepta la noi lansări!

Cosmin Bîrlan: Despre această vară, pot spune că a trecut destul de repede. Având în vedere perioda dificilă prin care trecem și care ne-a scos pe toți din ritmul nostru normal, am avut mai mult timp pentru mine, am reușit să stau cu familia și cu cei dragi, am reușit să fiu și eu mai liniștit și să mă mai odihnesc, dar îmi este tare dor de public și de ascultătorii mei dragi. Deși această vară a fost cum a fost, trebuie să rămânem pozitivi și să sperăm ca totul să-și revină la normal.

Cu siguranța o să vedeți și alte surprize din partea mea… Am 3-4 cântece la care încă lucrez și de ce nu, la anul să vă aduc în dar un album semnat Cosmin Bîrlan!

Gazeta Muzicanților: Felicitări pentru această piesă minunată, cu siguranță toți urmăritorii tăi sunt mulțumiți de rezultatul final!Ai un mesaj pentru toți cei care te apreciază, te urmăresc și îți iubesc muzica?

Cosmin Bîrlan: Este un sentiment aparte atunci când te simți apreciat, când vezi că muzica pe care o faci este iubită de public!! Sunt convins că fiecare cântec pe care îl cânt, transmite un mesaj fie de prețuire față de cei dragi, fie de alinare a celor care au supărări, fie de veselie!! Le doresc tuturor să aibă parte de fericire, de sănătate și de împliniri!! Cu drag, Cosmin Bîrlan!!

Facebook: https://www.facebook.com/cosmin.birlan1

Instagram: https://www.instagram.com/cosmin.birlan/?hl=ro

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqFnHUII0q04OsCjqdtAAEw

Contact – Cosmin Bîrlan – 0758 542 321

-