DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit dragă Diana! Mă bucură faptul că astăzi putem să le prezentăm ascultătorilor, admiratorilor, cititorilor și nu numai, cine este solista de muzică populară Diana Borodi! Dar, vom prezenta și niște informații exclusive despre cea mai noua piesă a ta, “Cine bunicii nu-și uită”! Am ascultat melodia de mai multe ori și versurile îmbinate cu vocea ta, mângâie sufletul! Mi-am dat seama din prima, că bunicii tăi sunt foarte importanți pentru tine, dar sunt curios de mai multe detalii pe care cu siguranță atât cititorii nostrii cât și urmăritorii tăi vor să le afle!

Diana Borodi: Bună ziua și bine v-am găsit vă spun și eu! Mă bucură tare mult faptul că am ocazia să colaborez cu o echipă așa frumoasă și că prin intermediul acestui interviu, cititorii dumneavoastră pot să descopere câteva detalii despre mine, activitatea mea profesională și nu numai.

Într-adevăr, după cum bine știți deja, am lansat recent melodia „Cine bunicii nu-și uită”, un cântec plin de emoție pentru mine și încărcat de multe amintiri frumoase. Deși sunt născută în Baia Mare, județul Maramureș, mare parte din copilărie mi-am petrecut-o alături de bunicii mei materni, în satul Iadăra. Adoram să rămân cu bunicii, fie că era vorba de cei materni, sau de cei paterni și cred că de aceea am avut parte de o copilărie deosebită. Dat fiind faptul că sunt prima nepoată din familie, pot să spun că bunicii mei m-au răsfățat puțin mai mult și au încercat de fiecare dată să îmi facă toate poftele.

Gazeta Muzicanților: Ce ne poți spune despre începuturile tale în muzică?

Diana Borodi: Începuturile mele în muzică sunt destul de amuzante, întrucât atunci când eram micuță, nu mă „împăcam” atât de bine cu muzica populară, deși provin dintr-o familie iubitoare de folclor și tradiții. Însă totul s-a schimbat când aveam vreo 7-8 ani, moment în care am început să cochetez cu dansurile populare, în cadrul Ansamblului „Tradiții Maramureșene” din Baia Mare.

Am început să fredonez diferite melodii de muzică populară prin casă, iar în momentul în care s-au deschis două clase de canto popular în cadrul ansamblului, i-am spus mamei mele că îmi doresc neapărat să mă înscriu. Aveam 12 ani pe atunci și deși totul a pornit de la o dorință puerilă, acum muzica înseamnă totul pentru mine și nu m-aș vedea făcând altceva.

Gazeta Muzicanților: Cânți și alte genuri muzicale? Ce părere ai despre doine?

Diana Borodi: Mereu am fost atrasă să încerc lucruri noi și cântând la evenimente, sunt nevoită să abordez și alte genuri muzicale. Doinele înseamnă pentru mine liniște și emoție, de aceea le îndrăgesc atât de mult. Într-adevăr, nu doinesc prea des acum, însă am făcut-o în perioada liceului, când participam la multe concursuri și festivaluri de folclor din țară.

Gazeta Muzicanților: Există un artist pe care l-ai adorat înainte să începi să cânți? Care este piesa ta preferată și de ce?

Diana Borodi: Nu pot să spun că există un artist după care m-am ghidat, întrucât consider că fiecare tânăr interpret trebuie să își creioneze propriul drum, abordând un stil propriu, însă am câțiva artiști preferați, precum: Lavinia Goste, Ioan Dordoi, Valeria Peter Predescu, Titiana Mihali.

În ceea ce privește melodia preferată, vă spun sincer că primesc des această întrebare, însă nu pot să aleg dintre ele și să afirm că am doar una.

Gazeta Muzicanților: Despre filmările piesei, ce ne poți spune?

Diana Borodi: Melodia „Cine bunicii nu-și uită” a fost filmată chiar în locul în care mi-am petrecut copilăria, iar prietenii mei de la Studio Fotograf au fost cei care s-au ocupat de realizarea videoclipului. Bineînțeles, protagoniștii au fost bunicii mei, alături de verișorii mei mai mici. Chiar dacă bunicii paterni nu mai sunt în viață din păcate și nu au putut fi lângă mine fizic, i-am purtat în gând clipă de clipă pe parcursul filmărilor.

Am ales să realizez filmările în satul Iadăra, întrucât majoritatea amintirilor mele din copilărie sunt legate de acel loc, care are o însemnătate aparte pentru mine.

Doamna Maria Anuța a fost cea care a dat viață gândurilor mele, prin versurile pe care le-a creat, iar linia melodică a fost gândită de Ovidiu Cozma, un instrumentist de excepție din zona noastră. I-am mai avut alături pe Flaviu Dan, maestrul viorii și pe colegul meu, Adi Făt, cel care s-a ocupat de orchestrație și mixaje.

Gazeta Muzicanților: Suntem curioși să aflăm și despre inspirația pentru această piesă și cine consideri că se regăsește în acesta?

Diana Borodi: Cântecul a luat naștere din dorința de a le mulțumii bunicilor mei pentru tot ceea ce au făcut pentru mine și de aceea m-am gândit că o melodie dedicată lor, ar fi cel mai frumos mod prin care i-aș putea răsplăti.

Îmi doresc ca acest cântec să ajungă la sufletele celor care îl ascultă și cred că cel mai bine se regăsesc nepoții care au avut parte de o copilărie frumoasă și de bunici grijulii și iubitori, așa ca ai mei. Dar de ce nu, sper să se regăsească toți bunicii în această melodie, deoarece le este dedicată lor.

Gazeta Muzicanților: Ai și alte lansări în plan pentru viitorul apropiat?

Diana Borodi: Am multe proiecte în desfășurare, dar îmi propun ca în toamna acestui an să mai lansez încă o melodie, de această dată ceva mai vesel, inspirată tot dintr-o idee proprie. Nu vă spun prea multe acum, însă o să revin cu detalii, la momentul potrivit.

Gazeta Muzicanților: Un mesaj pentru cei care iți apreciază munca și efortul?

Diana Borodi: Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care mă apreciază și mă urmăresc pe rețelele de socializare, să le transmit un gând bun și să îi asigur că voi încerca să aduc în fața dumnealor multe proiecte frumoase, de care să se bucure și pe care să le îndrăgească. Bineînțeles, dacă nu ați făcut-o încă, vă invit să ascultați noua mea melodie și să vă abonați la canalul meu de YouTube, Diana Borodi Official, întrucât acolo vor apărea viitoarele mele proiecte muzicale.

Facebook: https://www.facebook.com/dianaborodi29

Instagram: https://www.instagram.com/diana_borodi_/?hl=ro

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCy4wQgcjw9o5zpNeeKH48dQ

Contact – Diana Borodi – 0754 705 584

-