DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit Iulian! Acesta este primul nostru interviu și suntem curioși să aflăm detalii despre piesa “Să-mi trăiască cânele” dar și de trecuturile tale! Spune-ne unde te-ai născut și cum ai copilărit?

Iulian Bic: M-am născut în orașul Teiuș, județul Alba, iar la vârsta de patru ani părinții mei au decis să ne mutăm într-un loc mai liniștit, ferit de aglomerație și gălăgie, așa am ajuns să locuim în comuna Stremț, județul Alba, locul unde am crescut și copilărit. Un sat curat și frumos cu oameni harnici și de omenie. Vacanțele de vară le petreceam la bunicii mei care locuiau în comuna Râmeț, zonă de munte situată în nord-estul Munților Trăscău.

 Gazeta Muzicanților: Cum ți-ai dat seama că ai un dar de la Dumnezeu, acel dar de a cânta?

Iulian Bic: Părinții mei fiind foarte credincioși mă duceau cu ei la Biserică în fiecare duminică și de sărbători, iar pe la vârsta de 14 ani am început să cânt la strană. La școală doamna profesoară de muzică Monica Stan la sfârșit de an școlar, de ziua mamei, sau diferite serbări școlare unde erau cântece, mă punea pe mine zicând că am ureche muzicală. După ce am terminat școala generală sub îndrumarea profesoarei de muzică Monica Stan am început să particip la diferite concursuri și festivaluri populare. Am îndrăgit de mic cântecul popular și am crescut cu unele melodii populare ai mei ascultând mereu la PICAP sau televizor.

Gazeta Muzicanților: Care a fost prima ta piesă înregistrată și ce ne poți spunde despre ea?

Iulian Bic: Prima mea piesă înregistrată, a fost acum 14 ani, ,,Mândro cu ci-n te iubești”, o piesă de joc, integistrarea nu a fost prea reușită dar piesa o cânt și acum.

Gazeta Muzicanților: Ultima piesă lansată de tine este “Să-mi trăiască canele”De unde te-ai inspirit pentru această piesă și de ce “cânele” și nu “câinele”?

Iulian Bic: Această piesă vizează un segment al iubitorilor de animale, al crescătorilor de oi, al păstoritului, al câinilor, viața autentică! Titlul trebuie să fie mai subiectiv, să ajungă la public să fie simplu astfel încât acesta să rămână ușor în mintea oamenilor.

Gazeta Muzicanților: Cu cine ai colaborat pentru piesa “Să-mi trăiască cânele”?

Iulian Bic: Pentru această piesă am colaborat cu:

Studio: StudioAudio Mercurean,

Imagine și montaj: Ciobanu Vlad, Studio-cmc Brașov

Și bineînțeles locația frumoasă pusă la dispoziție, Stâna lui Ionel Ovidiu Rad.

Le mulțumesc pe acestă cale din suflet!

Gazeta Muzicanților: Ne pregătești și alte piese anul acesta? Când?

Iulian Bic: Da, o nouă piesă numită “Arde lampa la mândra” a fost recent lansată pe canalul meu de YouTube dar vor fi și alte piese, la fel de frumoase se pregătesc pentru a fi lansate în toamnă și în primăvara anului 2021.

Gazeta Muzicanților: Un gând pentru cei care te apreciază!

Iulian Bic: Mulțumesc tuturor celor care mă urmăresc și mă susțin, acest lucru contează foarte mult pentru mine, îmi dă curaj ca să-mi fructific munca și de a realiza cât mai multe proiecte. Și nu în ultimul rând vă mulțumesc și vouă celor de la Gazeta Muzicanților și Ograda Tv pentru profesionalismul de care dați dovadă, de răbdarea pe care o aveți și de buna colaborare pe care o avem.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100002627597682

Instagram: https://www.instagram.com/iulianbic/?hl=ro

YouTube:https://www.youtube.com/channel/UC1uKKZBBiPiYAauHH0T598A

Contact – Iulian Bic – 0752 536 231

-