DISTRIBUIȚI
-
_____________________________________________________

Gazeta Muzicanților: Bună ziua, îmi pare bine să te cunosc dragă Raluca! Acesta este primul nostru interviu și aș vrea să povestim câte ceva despre tine, dar și despre noul tău colaj ETNO, care este ultima lansare a ta! Sunt mulți fani de-ai tăi care sunt curioși să știe în ce zonă te-ai născut, cum ai copilarit și despre talentul tău moștenit!

Raluca Pașcalău: Bună ziua! Este o onoare și o mare bucurie pentru mine să pot scrie câteva rânduri despre dragostea mea pentru cântec și nu pot decât să vă mulțumesc din suflet pentru acest prilej! M-am născut într-o familie în care majoritatea membrilor cochetează cu muzica populară. Poate mulți dintre dumneavoastră știu că am rădăcini în zona munților Apuseni, unde au trăit bunicii din partea tatălui, mai exact Țara Călatei, zonă etnografică pe care o reprezint cu multă dragoste.

Deși părinții mei au copilărit la țară eu m-am născut și am copilărit în Cluj-Napoca. Am călcat de mică pe urmele tatălui meu și a celor doi frați mai mari, fredonând numeroase cântece auzite de la ei! Astfel, înca din clasa întâi am fost elevă a Colegiului de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca, unde am studiat ca instrument principal vioara. Acolo am întâlnit oameni care au contribuit la dezvoltarea mea, iar de pe atunci mi s-au deschis porțile spre drumul cântecului.

Gazeta Muzicanților: Ce ne poți spune despre festivalurile la care ai participat?

Raluca Pașcalău: Am participat la diferite festivaluri naționale, de folclor, unde am avut bucuria de a primi răsplată pentru munca depusă și prin prisma cărora am adunat experiențe deosebite. Primul festival-concurs la care am participat a fost la vârsta de 9 ani,în cadrul căruia am obținut premiul I. Astfel, încetul cu încetul am lansat trei cântece în colaborare cu oameni deosebiți,cărora le mulțumesc pe aceasta cale.

Gazeta Muzicanților: Care sunt piesele lansate de tine și ce ne poți spune pe scurt despre ele?

Raluca Pașcalău: Primul cântec lansat este ,,Când vine omu’ pe lume” ,acesta prezintă pe scurt bucuria sufletească și mulțumirea pentru darul de a cânta, primit de la Dumnezeu.

,,Mi-am găsit drăguț să-mi placă”, este cea de-a doua melodie lansată acum doi ani, a cărui text este unul satiric și reprezită trecerea de la perioada copilăriei unde dragostea este doar o joacă, la etapa de maturitate unde dragostea are o însemnătate deosebită.

 Aceste două linii melodice au fost compuse de către maestrul Ovidiu Barteș, iar textul acestora este compus de către doamna Anuța Maria, cărora doresc să le mulțumesc pe această cale!

O melodie lansată recent poartă titlul ,,Inimă ne-am împăcat”! Acesta, reprezintă cântecul inimii mele care redă atât prin text cât și prin linia melodică, emoția și împlinirea simțită atunci când îți întâlnești sufletul pereche. Eu nu pot decât să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a rânduit să întâlnesc un om atât de potrivit pentru mine, care urmează să îmi devină soț, Alexandru Groza, care interpretează cu multă dragoste cântecul popular la taragot și alături de care am realizat până acum toate proiectele muzicale. Linia melodică a acestui cântec este compusă de către Alex Hatfa,iar textul este scris de către Mariana Coroban cărora doresc deasemenea să le mulțumesc!

Gazeta Muzicanților: Despre noul colaj ETNO, ce ne poți spune?

Raluca Pașcalău: De curând am realizat un colaj cu muzică ETNO, acesta este compus din 4 melodii cunoscute, alese să fie potrivite pentru toate vârstele. Videoclipul a fost realizat împreună cu formația mea și alături de ansamblul Cununa Apusenilor din Gilău, într-o locație deosebită, la sala de evenimente Marion.

Gazeta Muzicanților: O mulțime de oameni iți apreciază piesele și mulți vor citi acest interviu! Le poți transmite un mesaj?

Raluca Pașcalău: Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care îmi urmăriți activitatea și mă susțineți prin sfaturi, aprecieri și vă invit în continuare să îmi ascultați cântecele! Cu ajutorul lui Dumnezeu în această toamnă vor apărea noutăți pe care îmi doresc să le primiți cu multă, multă bucurie! Vă doresc multă sănătate!

Facebook:https://www.facebook.com/raluca.pascalau.5

Instagram: https://www.instagram.com/ralucapascalau/?hl=ro

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCmHQn3CGQPyAVzzy3Q424Tg

Contact – Raluca Pașcalău – 0756 416 388

-