DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit dragă Ioana! Mă bucură faptul că astăzi putem sta puțin de vorbă despre tine, și noua ta piesă lansată “La mulţi ani, viaţă frumoasă”! Pentru început, care este povestea vieții tale?

Ioana Budaie: Bună ziua şi bine v-am găsit, vă mulţumesc şi mă bucur foarte mult că pot să vă împărtăşeşc câteva gânduri!

    Provin dintr-un sat frumos de munte, situat la interferenţă între judeţele Cluj şi Bihor. Măguri este locul unde am copilărit şi unde am prins drag de folclor!

    Studiile le-am continuat la Cluj, unde am făcut şcoala populară de arte “Tudor Jarda” şi liceul de coregrafie şi artă dramatică “Octavian Stroia”! În prezent sunt licenţiată în Etnologie!

Gazeta Muzicanților: Când și cum ți-ai dat seama de darul de a cânta?

Ioana Budaie: În mod evident, darul, de a cânta l-am primit de la Dumnezeu şi sunt extrem de bucuroasă că m-a înzestrat cu acest har. Cânt de mic copil şi întodeauna am iubit cântecul! Prin cântec îi mulţumesc lui Dumnezeu şi consider că, acesta este cel mai frumos şi curat mod de mulţumire.

Gazeta Muzicanților: Am observat pe pagina ta de facebook că ai fost manechin la o expoziție de costume populare! Despre ce este vorba?

Ioana Budaie: În primul rând, aş dori să-i mulţumesc doamnei Mărioara Jiga pentru toată implicarea şi pentru toate eforturile pe care le depune, iubind tradiţia şi mai ales portul popular tradiţional!

Din motiv că trăim vremuri mai diferite, ne-am gândit să oferim o mică bucurie iubitorilor de costume populare, aşa că am organizat o mică expoziţie online de costume! Doamna Marioara este din Mureş şi deţine o colecţie impresionantă de costume din toate zonele etnografice, iar ce aţi văzut dvs sunt doar câteva dintre ele!

Gazeta Muzicanților: Cu câteva zile înainte de ziua ta de naștere, ai lansat piesa “La mulţi ani, viaţă frumoasă”! Care este mesajul piesei și cui o dedici?

Ioana Budaie: Sinceră să fiu, m-am gândit s-o lansez chiar de ziua mea, însă nu am mai avut răbdarea necesară! Până la urmă, este important să fie pe placul ascultătorilor!

   “La mulţi ani, viaţă frumoasă“, este un cântec tare drag mie! Mesajul este unul foarte simplu, acela de a ne bucura de fiecare zi, dăruită de Dumnezeu alături de familie, prieteni şi persoane apropiate nouă. Cântecul este dăruit din inimă, tuturor!

Gazeta Muzicanților: Care este locația unde au avut loc filmările și cu cine ai colaborat?

Ioana Budaie: La realizarea acestui proiect, am avut alături de mine persoane talentate şi minunate şi pe această cale aş dori să aduc mulţumiri: Alex Hatfa şi Orchestra Românaşul, OMS Videography, şi tuturor celor care au fost implicaţi!

Gazeta Muzicanților: Ne putem așteptă la noi piese anul acesta?

Ioana Budaie: Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu siguranţă vor mai fi proiecte noi, însă nu doresc să “dau din casă” mai multe!

Gazeta Muzicanților: Un mesaj celor care îți ascultă muzica și te apreciază!

Ioana Budaie: În primul rând, aş dori să le mulţumesc din inimă pentru toată susţinerea acordată şi pentru faptul că, ascultă cântecele mele! Multă sănătate tuturor şi să ne revedem cu bine!

Facebook: https://www.facebook.com/ioana.anisoara

Instagram: https://www.instagram.com/ioanabudaie/?hl=ro

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCOJ4BUeQ-g0syqAKhfgJxcw

Contact – Ioana Budaie – 0756 466 324

-