DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua Paul! Mă bucură faptul că putem sta de vorbă despre cea mai nouă piesă a ta, ”Haida, hai la Maramu’ ”! Bine ai revenit alături de Gazeta Muzicanților!

Paul Ananie: Bine v-am regăsit, vă mulțumesc și mă bucur să fiu iar în interviurile voastre. Prompți, ca întotdeauna! 😃

Gazeta Muzicanților: Pentru început, înainte de toate, vrem să știm cum ești, cum a trecut pentru tine, această perioadă dificilă?

Paul Ananie: Sunt foarte bine, în ultima perioadă am început din nou să am un program plin și haotic, ca înainte. Diferența e că acum nu mă mai plâng de oboseală și nici nu cred c-o să mă mai plâng vreodată! 😆
Înainte de această perioadă dificilă, vorbeam în gândul meu și spuneam: “Doamne… cum ar fi să stau și eu acasă sâmbăta și duminica… măcar o dată! Să fiu ca un om normal!”. Ei bine… Dumnezeu mi-a dat de am stat acasă… mai multe sâmbete și duminici 😅! Prea multe! Și-am zis… “Doamne… gata! Nu mai vreau să fiu normal! 😂 Vreau nebunia de dinainte!” 😂.

Gazeta Muzicanților: Cititorii Gazetei așteaptă cu nerăbdare să le spui câteva detalii… inedite despre noua ta piesă ”Haida, hai la Maramu’ ”!

Paul Ananie: Dat fiind faptul că este primul interviu pe care îl dau, despre acest cântec, detaliile vor fi în premieră! 😄
De mult aveam în gând acest slogan “Haida, hai la Maramu’ “ și m-am gândit… ce ar putea merge mai bine pe un cântec despre Maramureș, decât fraza aceasta făcută celebră de Florin Piersic, în filmul “Pintea”. De aici… lucrurile devin interesante! 😁


Linia melodică am visat-o. Da, ați citit bine. Am visat-o!😆 Visam că sunt în studio la Marius Moga (dat fiind faptul că noi am înregistrat o colindă acolo, în colaborare cu ei, acum câțiva ani) și că eram cu un prieten, care pe atunci era sunetist acolo. Eu stăteam pe o canapea iar Georgian (sunetistul) îmi spune: “hai că e gata piesa, trebuie să tragi vocea.” Eu, uimit, întreb care piesă?! Și atunci, Georgian a apăsat butonul de play la calculator și a început o minune de învârtită de Maramu’ 😂. Nu știu cum am făcut, după ce am ascultat-o m-am trezit instant, am luat telefonul în mână și am fluierat-o, cum am putut, înregistrând-o. M-am pus înapoi la somn, bucuros că iată, am o linie melodică nouă.
Dar… creierul meu funcționează în așa fel încât, dacă încep un proiect muzical și nu-l termin, nu se lasă, nu-mi dă pace. Și știți cum e, încercați sa adormiți înapoi, numărați oi, faceți orice… dar creierul meu spunea “NU! Trezirea, tre’ să faci versuri pe minunăția asta de piesă (care îmi cânta în cap într-una, oricum).”
Apoi… dacă tot nu puteam să adorm la loc… m-am trezit și cred că nu a durat 10 minute și deja aveam versurile complete. Vă mărturisesc că de obicei eu nu compun versuri. Eu sunt doar cu liniile melodice. Dar se întâmplă câteodată să mă lovească inspirația și vin versurile singure, ca “pe bandă” cum s-ar zice. 😅 E rar, dar magic! 😁

Gazeta Muzicanților: Cui este dedicată piesa și cine crezi că se regăsește în ea?

Paul Ananie: Ați crede că e dedicată moroșenilor. Da, este, însă îndemnul este pentru toți ceilalți români (și nu numai), dinafara Maramureșului. Veniți la noi, să vedeți ce fain îi! 😄

Gazeta Muzicanților: Unde au avut loc filmările și cu cine ai colaborat?

Paul Ananie: Filmările au avut loc la mine-n sat, în Vadu Izei, Maramureș. Dacă piesa este despre un loc drag, cu siguranță trebuia să aleg locul cel mai drag de acasă.
Am colaborat din nou cu prietenii de la pensiunile “Căsuța din Scobai” și “Casa tradițională Borlean” din Vadu Izei și le mulțumesc că tot timpul sunt alături de mine, la orice nebunie îmi trece prin minte!
Videograf a fost Andrei Vrășmaș, a fost prima noastră colaborare însă ne-am înțeles de minune, ba chiar ne-am și distrat tare!

Gazeta Muzicanților: Ai o mulțime de urmăritori și de oameni care te apreciază! Le poți transmite un mesaj?

Paul Ananie: Le mulțumesc ca au primit piesa atât de frumos și sper să ajungă un adevărat imn al Maramureșului, pe lângă binecunoscutul “Maramureș, plai cu flori”. Țintesc sus, știu, dar oricine poate visa. De oameni depinde ca visul meu să devină realitate! De dumneavoastră. Atâta vreme cât veți asculta cântecul, îl veți distribui, veți da like, și așa mai departe. Eu vă sunt recunoscător pentru toate și orice gest, cât de mic, contează. Oamenilor mei faini le mulțumesc că mi-au fost alături până acum și le promit lucruri frumoase (așa cum am spus tot aici, la Gazeta muzicanților, la început de an, pregătesc niște materiale speciale de tot😁 #Altfel ).
Celor care nu-s de la noi… știți deja îndemnul meu: Haida, hai la Maramu’!

Facebook: https://www.facebook.com/fanpage.paul.ananie/

Instagram: www.instagram.com/paul_ananie

YouTube: Www.Youtube.Com/c/paulananie

Contact – Paul Ananie – 0741 097 817

-