DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și mă bucur să te cunosc dragă Denisa! Am pregătit un interviu mai special astăzi, prin care dorim să ne povestești puțin despre tine, noua ta priceasnă și începuturile tale în muzică.  De unde vine Denisa Pop?

Bună ziua și bine v-am găsit! Mă bucur și eu că am cunoscut niște oameni minunați ca voi, și vreau în primul rând să vă felicit pentru ceea ce faceți pentru tinerii care duc mai departe tradiția! Cât despre mine, vin dintr-un sat de pe meleaguri Sălăjene mai exact din satul Bălan unde mi-am petrecut 14 ani din viața mea, zic acestea pentru că la vârsta de 14 ani mi-am ,,luat zborul” spre minunatul oraș Cluj-Napoca, care mi-a devenit de astfel și a doua casă!

În prezent urmez cursurile la Postliceala Sanitară ,,Victor Babeș” din Cluj pe secția ,,asistent medical generalist”. Da știu, puțin ciudat “medicină-muzică” dar este jobul care îmi place cel mai mult și se împacă de minune cu muzica, momentan! Îmi doresc să lucrez în acest domeniu pentru că vreau să ajut oamenii și trupește chiar dacă sufletește o fac prin cântec.

Gazeta Muzicanților: Unde ți-ai petrecut cea mai mare parte a copilăriei?

După cum spuneam adineauri, cea mai mare parte din copilărie mi-am petrecut-o în satul natal și îmi aduc aminte cu mare drag de copilăria frumoasă pe care am avut-o alături de părinții mei care lucrau la câmp ca nouă să ne fie bine și să avem tot ce ne trebuie! Mi-e dor de vremurile când bunicii și străbunicii mei aveau grijă de mine și multe alte amintiri… Îmi aduc aminte de toate acele lucruri simple, de atunci, dar cu o însemnătate mare, acum!

Gazeta Muzicanților: De unde vine pasiunea ta pentru muzică?

Pasiunea pentru muzică vine încă de când eram micuță, dar nu m-am axat pe această latură până la vârsta de aproximativ 15 ani, care a început cu plecarea mea la Cluj! Am început cursurile de canto ,,muzică populară” la Școala Populară de Arte Tudor Jarda. Țin să mai menționez că la mine în familie și mama și tata au voce, deci am pe cine moșteni.

Gazeta Muzicanților: Despre noua ta priceasnă “Mamă, dulce mama mea” ce ne poți spune?

Priceasna ,,Mamă,dulce mama mea” este de la Oastea Domnului, mă leagă mult această parte deoarece înainte de a mă apuca de muzica populară, cântăm foarte multe pricesne și cântări bisericești! Am ales această priceasnă pentru a-i mulțumi mamei mele pentru ceea ce sunt eu azi, tocmai de aceea am dorit ca și ea să apară în videoclip. Nu pot să exprim în cuvinte ce simt atunci când cânt pricesne! Ce pot să spun e că simt o pace interioară.

Gazeta Muzicanților: Din cate am auzit, filmările au avut loc la Sfânta Mănăstire Strâmba din localitatea Păduriș! De ce ai ales această Mănăstire?

Da, așa este!Am ales această Mănăstire deoarece mă leagă ceva aparte de acest loc! De aproximativ 1 an de zile duminicile le petrec la acea Mănăstire , iar la momentul rânduit, cu binecuvântarea părinților de aici, cânt și pricesne la strană.

Gazeta Muzicanților: Care sunt planurile tale de viitor?

Îmi doresc să aduc în fața publicului noi proiecte muzicale și tradiționale! Am multe planuri, iar cu ajutorul lui Dumnezeu o să le duc la bun sfârșit pe toate! După cum îmi spunea un om drag ,,Degeaba le ai pe toate din prima, pentru că la final nu o să te bucuri la fel de mult de ele, ca atunci când le faci cu pași mărunți”!

Gazeta Muzicanților: Un gând pentru cei care iți apreciază muzica!

Vreau să le mulțumesc din suflet că mă apreciază și ascultă, știu că sunt persoane pe care nu le-am văzut în viața mea și mă susțin din tot sufletul lor! Spun toate acestea deoarece în mediul online primesc atâtea mesaje frumoase de la astfel de persoane! Le mulțumesc și îi asigur de respectul meu față de ei.

Ce să vă mai zic!? Vă aștept pe paginile mele de facebook, instagram și pe canalul de Youtube pentru a fi la curent cu tot ce postez și toate noutățile.

Toate cele bune și sănătate multă!

-

1 COMENTARIU