DISTRIBUIȚI

Gazeta muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit, dragă Oana! Fiind primul nostru interviu, spune-ne de unde vine și cine este Oana Silvana Pocola?

Oana Silvana Pocola: Bună ziua vă spun și eu și bine v-am găsit!

Pentru mine este o mare bucurie că am fost invitată să i-au parte la acest interviu, în cadrul căruia cititorii dumneavoastră pot să cunoască cine este interpreta de muzică populară OANA SILVANA POCOLA.

M-am născut și am crescut pe planuri sălăjene, sunt din Comuna Vârșolț, Județul Sălaj. Comuna Vârșolț este așezată pe cursul superior al râului Crasna și la o distanță de 20 kilometri de Municipiul Zalău. Comuna este foarte cunoscută datorită lacului de acumulare existent aici. Întotdeauna am spus că sunt mândră că sunt vârșolțeancă!

Oana Silvana Pocola - gazeta muzicantilor

Am urmat Școala Gimnazială nr. 1 din Șimleu Silvaniei, după care am studiat Contabilitatea în cadrul Liceului Economic, Alesandru Papiu Ilarian din Zalău.

După absolvirea liceului, am urmat cursurile Facultății de Științe Economice ale Universității din Oradea, specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune. În anul 2020, am absolvit și Masteratul în Management, tot în cadrul Facultății de Științe Economice ale Universității din Oradea.

În prezent, sunt moderatoarea unei emisiuni de folclor, la un post de televiziune național.

Oana Silvana Pocola - gazeta muzicantilor

Gazeta muzicanților: Când și cum a început pentru tine, iubirea pentru folclor?

Oana Silvana Pocola: De mică am fost pasionată de muzică, în special de muzica populară, deoarece provin dintr-o familie în care cântecul popular românesc, a fost ascultat și cântat foarte des!

Talentul este moștenit din familie, în primul rând de la străbunica din partea mamei, născută în satul Peștiș, județul Bihor, pe care din păcate nu am cunoscut-o, însă din câte mi-au povestit mama și bunica mea, aceasta cânta foarte frumos. Străbunica mea a învățat-o și pe mama mea să cânte.

Pot spune că dragostea mea pentru cântec și pentru tradiții în general, are rădăcini foarte solide la mine în familie. Mama a cântat în tinerețe la foarte multe evenimente și spectacole, ea chiar participând și la numeroase concursuri și festivaluri de folclor, iar bunica din partea mamei, mi-a cusut peste 10 costume populare și aproximativ 60 de ii, pe care le port cu mândrie în fața publicului.

Oana Silvana Pocola - gazeta muzicantilor

Primii mei pași în muzica populară, i-am făcut în anul 2006, atunci când mama m-a înscris la Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei și unde am fost îndrumată cu răbdare și noblețe de către doamna profesoară Neaga Cornelia.

Începând cu anul 2011 am fost luată sub aripa doamnei profesoare de canto Rodica Pop Seling, care m-a îndrumat cu profesionalism și dăruire, și datorită căreia, azi, am transformat pasiunea pentru muzica populară în artă. În anul 2014 am urmat și cursurile Școlii Populare de Artă din Zalău.

Muzica populară a reușit să își pună amprenta asupra mea, astfel, că astăzi, am un repertoriu propriu și cânt la diferite evenimente și spectacole.

Gazeta muzicanților: De unde te inspiri pentru piesele tale?

Oana Silvana Pocola: Cântecele mele sunt inspirate din viața de zi cu zi și acestea sunt de joc și voie bună, de dragoste, sau fie de dor. Am încercat să îmi creez un repertoriu propriu care să mă reprezinte și care să transmită sentimente pozitive publicului.

Oana Silvana Pocola - gazeta muzicantilor

Până în prezent, am reușit să am în repertoriul meu 6 melodii de muzică populară:

Badea-l meu floare de dor”  

Am venit să cânt cu drag

“Mult se-ntreabă omu-n lume”

Te duci Ioane-n sat la mândre

Nu mă tem ca-mbătrânesc

Cine are părinți acasă

Am vrut să încerc și ceva nou, adică am abordat un alt gen de muzică, și astfel am creat melodia “Iubirea ce mi-ai dat-o mie”.

Gazeta muzicanților: În timpul tău liber, ce iți place să faci atunci când nu cânți?

Oana Silvana Pocola: În timpul liber, principala activitate pe care încerc să o fac cât de des pot, o reprezintă călătoriile atât în țară, cât și în afara ei, îmi place să descopăr locuri noi și să întâlnesc oameni de la care am ce să învăț.

Îmi place să ies în oraș cu prietenii mei, să văd filme noi și să citesc cărți, atunci când am timp, desigur.

Oana Silvana Pocola - gazeta muzicantilor

Gazeta muzicanților: Revenind la cea mai nouă piesă a ta, “Cine are părinți acasă”, care este mesajul melodiei?

Oana Silvana Pocola: Melodia “Cine are părinți acasă”, este melodia sufletului meu, pe care mi-am dorit-o foarte mult. Această melodie reprezintă de fapt, amintirile copilăriei mele, pe care am dorit să le aștern în versuri.

Cine are părinți acasă” , este melodia trimisă în dar părinților mei dragi, care mi-au oferit o educație aleasă, dragoste, motivație, bunătate și sprijin necondiționat în toate activitățile pe care le-am întreprins, iar alături de ei mă simt întotdeauna fericită și împlinită.

Doresc să aduc mulțumiri pentru textul melodiei, doamnei Anuța Maria, iar pentru linia melodică, bunului meu prieten, Marius Rad.

Oana Silvana Pocola - gazeta muzicantilor

Gazeta muzicanților: Mai ai și alte proiecte muzicale pentru acest an?

Oana Silvana Pocola: Până la sfârșitul anului 2020, sper să finalizez cele două proiecte muzicale la care lucrez în acest moment. În continuare îmi doresc să le cânt oamenilor și să le aduc fericire atât în suflet cât și pe chip, prin intermediul melodiilor mele.

Oana Silvana Pocola - gazeta muzicantilor

Gazeta muzicanților: O vorbă pentru ascultătorii tăi și cititorii noștrii!

Oana Silvana Pocola: Tuturor ascultătorilor mei și cititorilor Gazetei Muzicanților le doresc să aibă parte de o viață plină de frumos, de gânduri pozitive, multă credință și iubire!

Să auzim numai de bine ! Doamne ajută!

Oana Silvana Pocola - gazeta muzicantilor

YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCkYHxN4yo2HNY1rekja44Zg

Facebook: https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Oana-Silvana-Pocola-1736953409888766/

Contact – Oana Silvana Pocola: 0751813790

-