DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua, dragă Marian! Acesta este primul nostru interviu și suntem curioși, cine este Marian Hatman și cum a început cariera lui în domeniul muzicii?

Marian Hatman: Bună ziua! Bucuria este și din partea mea, pentru că îmi oferiți posibilitatea ca lume să știe mai multe despre mine.

Marian Hatman este născut pe plaiuri botoșănene, fiu al satului Tocileni de unde provine vrednicul de pomenire Preafericitul Patriarh.

Nu sunt născut într-o familie cu tradiție în muzica populară (folclor), dar de mic copil, am îndrăgit această artă, mai ales atunci când o ascultam, cu drag și admirație pe mama, cântând prin curte din repertoriul d-nei Irina Loghin.

Încă de mic copil o ascultam cu multă pasiune pe îndrăgita Sofia Vicoveanca, unde cu pași timizi în fața oglinzii cântam împreună cu ea, iar eu îmi imaginam că sunt pe o scenă. Timpul a trecut, iar copilul de ieri a ajuns la vârstă de adolescență, este nevoit să plece în străinătate pentru aș căștiga existenta! Dar nu am uitat de pasiunea mea pentru muzica populară și ori de câte ori aveam ocazia, le cântam românilor din diaspora cântece de dor, de jale, dar și de joc din repertoriul d-nei Sofia Vicoveanca.

În anul 2012 am revenit acasă unde la îndrumarea și încurajarea unui prieten de suflet, m-am înscris la școala Populară de arte din Botoșani sub îndrumarea d-nei profesor Cornelia Ciobanu! Acolo am început să mă formez ca solist!

Fiind o fire ambițioasă și din dorința de a mă perfecționa, după ce am terminat la Botoșani școala Populară cu notă maximă, m-am înscris la școala Populară Ion Irimesc din Suceava, unde am fost elevul domnului profesor Cristian Munteanu.

Am participat și la câteva concursuri unde am obținut premii, iar la unele chiar dacă nu au fost cu reușită, m-au făcut să muncesc mai mult pentru cariera mea! Sunt un om perseverent, carismatic și luptător. Pe lângă faptul că iubesc muzica populară și nu aș renunța niciodată la această pasiune, eu sunt angajat la o firmă de curierat de unde îmi câștig existența.

Gazeta Muzicanților: Ce rol are muzica pentru tine?

Marian Hatman: Fără muzica populară simt că nu trăiesc! Merg cântând și cântând mergând! Este frumos să cânți ceea ce trăiești! Eu consider că este frumos ceea ce trăiesc și transmit ascultătorilor frumusețea vieții văzută prin cântec.

Gazeta Muzicanților: Revenind la noua ta melodie, “Floare Albă Iasomie” care este mesajul piesei și cu cine ai colaborat pentru text și linie melodică?

Marian Hatman: Mesajul melodiei “Floare albă iasomie”, este regretul meu cu privire la anii copilăriei, pe care încerc să-i găsesc! Mergând pe drumuri și cărări, cu speranța că voi fi din nou copil! Chiar dacă anii au trecut, amintirile copilăriei mele nu sunt deloc “ușoare”! Dar greul copilăriei mă ambiționează și mă determină să muncesc cu greu ca să-mi ating țelul, de a cânt!

În final îi mulțumesc divinității pentru tot ce mi-a dăruit, chiar dacă nu am avut o copilărie precum alți copii, dar cred că divinitatea m-a ajutat să trec prin toate obstacolele și să realizez ce am făcut până acum. Defapt este o mulțumire către divinitate pentru toate oferite în viață! Am colaborat cu domnul Petru Oloieru care a făcut linia melodică și orchestrația. Doamna Mariana Hoceru a făcut acest minunat text și le mulțumesc din tot sufletul pentru sprijin.

Gazeta Muzicanților: Peisajul din videoclip este foarte frumos!  Unde au avut loc filmările și cu cine ai colaborat?

Marian Hatman: Filmările au avut loc în zona Botoșani, mai exact Lacul Nuferilor (Mihai Eminesc), Mănăstirea din Coșula iar căsuța este a unui bun prieten (Constantin Fifea) care mi-a dat permisiunea să fac câteva cadre acolo. A fost alături de mine echipa Ideal Picture din Pașcani, care sau ocupat de filmări și montaj. Copilul care reprezintă copilăria mea (Sebastian Bucur) este băiatul unei prietene (Cosmina Timisag). Fără Sebastian, videoclipul meu nu ar fi avut culoare și țin să le mulțumesc, mai ales pentru că filmările au durat două zile și ei au fost alături de mine pe întregul parcurs al acestora! Aici vreau să-i mulțumesc Starețului Calinic pentru că mi-a permis să filmez la Mănăstire și pentru sprijinul lui călduros!

Gazeta Muzicanților: Cui dedici această piesă?

Marian Hatman: Tuturor ascultătorilor și iubitorilor de folclor! O mai dedic tuturor celor ce se regăsesc în această melodie, celor care au avut obstacole în viață și am vrut să readuc în fața lor o mică parte din copilăria noastră. Constantin Brâncuși spunea că atunci când nu mai simțim că suntem copii, înseamnă că “am murit de mult”!

Gazeta Muzicanților: Care vor fi următoarele proiecte muzicale?

Marian Hatman: Proiecte sunt multe, dar acum Bunul Dumnezeu știe dacă le finalizez sau nu! Numai El știe cum sunt rânduite. Mai am încă două videoclipuri de finalizat din care unul este un colaj cu melodii din repertoriul meu, mai am în lucru 7 melodii pe care le lucrez tot cu domnul Petru Oloieru și sper din tot sufletul să reușesc să finalizez un album! Dar după cum am spus toate sunt în voia lui Dumnezeu.

Gazeta Muzicanților: Un mesaj pentru cei care te susțin, te ascultă și îți iubesc muzica!

Marian Hatman: Eu îmi doresc ca melodiile pe care le voi aduce în fața publicului să fie cât mai autentice și apropiate de folclorul nostru românesc! Le propun tuturor să mă susțină în continuare, să-mi de-a curaj și încrederea de care am nevoie, pentru că publicul este cel ce te ajută să ajungi pe cele mai înalte culmi! Eu, la rândul meu le voi oferii muzică, nu…..zgomot.

Și acum la final vreau să menționez o persoană care mă sprijină necondiționat care mă iubește și îmi este alături la orice decizie! Este acea persoană care mă sfătuiește și mă încurajează. Este vorba despre MAMA mea pe care o iubesc enorm și nu-mi găsesc cuvintele ca să-i mulțumesc. Le mulțumesc din suflet tuturor celor ce mă sprijină, mă încurajează și vin în întâmpinarea mea cu sfaturi bune.

Vă mulțumesc!

Facebook: https://www.facebook.com/marianhatman

Instagram: https://www.instagram.com/marianhatman/?hl=ro

YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCcPFgpwnhcp_AyhwcVoha6Q

Contact – Marian Hatman: 0748 649 741

-