DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am găsit, dragă Cristina! Am pregătit un set de întrebări și aștept cu nerăbdare să răspunzi la ele! Ca tema principală, azi va fi noua ta piesă “M-o purtat viața și gândul”! Dar pentru început, spune-ne cine este Cristina Hîngan?

Cristina Hîngan: Bună ziua și bine v-am găsit! M-am născut și am copilărit în cea mai frumoasă zonă din Ardeal (așa cum obișnuiesc eu să spun), mai exact satul Bilbor, așezat la poalele munților Călimani! Am îndrăgit portul și cântul popular încă din copilărie și o voi face mereu, însă acum simt “gustul adevărat” al unui artist, acea “lumină” spre cea mai frumoasă cale, acea cale spre muzică!

Am găsit această cale în Cluj, aici am studiat pentru a reuși să fac ce-mi doream dintotdeauna, să cânt.

Gazeta Muzicanților: De unde te-ai inspirat pentru această piesă?

Cristina Hîngan: Mi-am dorit ca prima piesă din repertotiul meu să fie ceva ce am trăit eu personal! Sunt sentimentele și gândurile pe care le port în fiecare zi.

Gazeta Muzicanților: Unde au avut loc filmările, de ce ai ales această locație și cu cine ai colaborat?

Cristina Hîngan: Filmările au avut loc pe Feleac, în județul Cluj! Am ales această locație pentru că eu vin dintr-o zonă de munte, dar cum timpul nu ne-a permis să ajungem acasă la mine, în Harghita, am ales ceva frumos și în același timp asemănător cu zona mea.

Am colaborat cu Emanuel Pavel (video), Mariana Coroban (text) și Alex Hatfa (Hatfamusic/orchestrație) pe această cale țin să le mulțumesc din suflet.

Gazeta Muzicanților: Cui dedici această melodie?

Cristina Hîngan: Vreau să dedic această melodie în primul rând familiei mele, părinților și fraților mei! îmi este dor de ei mereu, chiar dacă nu le spun zilnic! Nu în ultimul rând tuturor românilor înstrainati și când spun înstrăinați, nu mă refer doar la cei plecați peste hotare, pentru că străin ești deja atunci când pleci din satul tău, indiferent unde te-ai afla pe moment, iar gândul pentru cei dragi te însoțește pretutindeni și nu îl poți lasă acasă.

Gazeta Muzicanților: Ai și alte piese la care lucri?

Cristina Hîngan: Da, am câteva piese în lucru și cât mai curând vom promova o altă melodie frumoasă care mă reprezintă.

Gazeta Muzicanților: Dacă bine am auzit, ești plecată în Germania! Cum a trecut peste hotare această perioadă de pandemie și cum se desfășoară acum?

Cristina Hîngan: Da, sunt în Germania de ceva timp și când a început perioada de pandemie eram tot aici. A fost destul de urât începutul ei pentru că stresul oamenilor ajunsese la cote maxime, așa cum era și în România de altfel. Asta mă făcea să mă îngrijorez și să mă gândesc la cei dragi de acasă mai mult decât la mine aici. Acum deși purtăm mască în public și dezinfectanții “ne fac cu ochiul” din toate colțurile, totul pare să fie sub control și sperăm să nu ne mai lovim de așa ceva.

Gazeta Muzicanților: Un gând pentru cei care îți ascultă piesele și te apreciază!

Cristina Hîngan: Vă mulțumesc tuturor celor care mă ascultați, celor care mă îndrăgiți, celor care ați crezut și credeți în mine. Să fiți sănătoși și să aveți grija de voi în această perioada neplăcută din păcate. Vă îmbrățișez cu toată inima!

Facebook: https://www.facebook.com/cristina.hingan

Instagram: https://www.instagram.com/cristinahingan/?hl=ro

Contact – Cristina Hîngan: 0758 934 961

-