DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicanților: Bună ziua și bine te-am regăsit, dragă Alina! A trecut ceva vreme de când nu am mai stat la povești. Spune-ne cum a trecut pentru tine această perioada de pandemie?

Alina Ceuca: Bună dragii mei, vă salut cu mult drag! A trecut ceva timp și chiar mi-a fost dor să stăm puțin la povești. Pentru mine, această perioadă a trecut destul de bine. În primul rând, mă bucur că toți cei dragi sunt bine și sănătoși, iar această perioadă de odihnă a fost binevenită. Am petrecut mult timp prețios cu băiețelul meu Alex, mi-am făcut costume noi, am înregistrat cântece, am filmat un videoclip și am avut timp și pentru micile mele plăceri, în special pentru citit.

Alina Ceuca într-o priveliște nemaipomenită înconjurată de munți. Poze oferite pentru Gazeta Muzicanților

Gazeta Muzicanților: Am auzit că de 16 ani cânți muzică populară, cum a început această carieră pentru tine?

Alina Ceuca: Așa este, au trecut 16 ani de când am pornit pe cel mai frumos drum, drumul cântecului popular. Am început cariera destul de serios, deoarece pentru prima dată în viața mea, am cântat într-un studio de înregistrări, nu la grădiniță sau școală ca alți copii de vârsta mea. Am ajuns acolo datorită unor prieteni de familie din Sighetu Marmației. Primul meu cântec pe care l-am înregistrat pe un album se numește “Io-s fata de la Salva”, pe o linie melodică de Maramureș. La scurt timp, am avut și prima apariție TV alături de Ansamblul Folcloric Florile Izei, cu care am colaborat o perioadă de timp, după care am avut bucuria să o întâlnesc pe regretata doamnă a cântecului Năsăudean, Valeria Peter Predescu, care m-a îndemnat să cânt cântece din zona noastră, Valea Sălăuței și așa am avut norocul de a crește alături de dumneaei ascultându-i sfaturile și făcând parte din grupul Miorița pe care tocmai îl înființase. Și uite așa am continuat să cânt în toți acești ani fără pauză.

Alina Ceuca lângă fecioare în imaginea din dreapta și în stânga este doar Alina Ceuca. Gazeta Muzicanților

Gazeta Muzicanților: Cu cine ai colaborat pentru versuri și linia melodică?

Alina Ceuca: La noul meu cântec “Mă-ntreabă frunza de fag” am colaborat cu domnul Gavril Danciu pentru linia melodică, iar versurile sunt aduse în actualitate de către mama mea Genuca Ceuca, din strigăturile de la jocul satului, strigături pe care le știe din tinerețea ei. Cântecul l-am înregistrat la studioul Glas Transilvan din Cluj Napoca, iar videoclipul a fost realizat de colegul meu Iosif Ciunterei – regie și Cristian Morar – video.

Alina Ceuca lângă feciori, unul dintre ei crapă lemne și celălalt este călare pe cal. Gazeta Muzicanților.

Gazeta Muzicanților: Care vor fi următoarele proiecte muzicale?

Alina Ceuca: Următorul proiect muzical este un cântec de suflet, la care am început să lucrez de curând. Un cântec în care o să se regăsească cu siguranță multe mame. Doar atât pot să vă spun momentan, restul este surpriză. O să vedeți rezultatul în curând. De aceea îi invit pe toți cei care mă apreciază, să stea aproape de pagină mea de Facebook, să se aboneze la contul meu de YouTube și să urmărească Gazeta Muzicanților.

Alina Ceuca lângă 5 feciori îmbracați în haine tradiționale românești. Gazeta Muzicanților.

Gazeta Muzicanților: Cui dedici această piesă?

Alina Ceuca: “Mă-ntreabă frunza de fag” are un mesaj pentru toate fetele care la un moment dat au fost dezamăgite de cineva: “Tânără-s și-mi fac pe plac, de ce să mă leg la cap”.

Alina Ceuca este în poză, îmbrăcată în haine tradiționale românești. Gazeta Muzicanților.

Facebook: https://www.facebook.com/alinaceucaofficial/

Instagram: https://www.instagram.com/alinaceuca/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCPlz-kRSV5wZQYzFFovxDrQ

Contact Alina Ceuca: 0757334714

-