DISTRIBUIȚI

Gazeta Muzicantilor: De ce ați ales muzica populară?

Mirela Merlaș: De mică am crescut într-o familie iubitoare de folclor, părinții fiind cei care mi-au insuflat dragostea de cântec și frumos.

Gazeta Muzicantilor: De unde v-ați inspirat pentru tema melodiei?

Mirela Merlaș: Trăind într-o zonă cu momârlani, am început să le îndrăgesc tradițiile, obiceiurile și portul popular, să le descopăr viața petrecută în vârful muntelui, încercând să scot în evidență prin cântec, trăirile, frâmântarile și sentimentele de dragoste și dor ale ciobanului din spațiul mioritic romànesc.

Gazeta Muzicantilor: Unde și cine v-a ajutat la realizarea melodiei?

Mirela Merlaș: Piesa a fost realizată la Studio Audio Mercurean – text, linie melodică , cu care am o frumoasă colaborare.

Gazeta Muzicantilor: În ce zonă ați filmat videoclipul?

Mirela Merlaș: Filmarile au avut loc la stâna Preluca, pe Cheile Roșiei, Petroșani.

Gazeta Muzicantilor: Ce vă atrage la folclor?

Mirela Merlaș: La realizarea acestui videoclip am colaborat cu d-nul Aurel Colceag, un om deosebit, căruia îi mulțumesc pe această cale.

Gazeta Muzicantilor: Un gând de multumire.

Mirela Merlaș: Și-au mai adus aportul la realizarea acestui videoclip și grupul de dansatori Jienii Petroșaniului, condus de doamna Rafila Drăgănescu, o persoană dragă mie, cu suflet mare. Folclorul românesc reprezintă identitatea noastră națională ca neam și popor. Suntem si vom fi păstrători de tradiții și obiceiuri autentice.

Gazeta Muzicantilor: Unde vă pot găsi doritorii pentru evenimente?

Mirela Merlaș: Activitatea mea artistica poate fi urmarita pe calalul meu de Youtube https://www.youtube.com/channel/UCq5bVig7BtbchNZoxt2qW_Q/featured
Pe pagina oficiala Mirela Merlas

Gazeta Muzicantilor: Un gând pentru cititorii noștri.

Dedic acest cântec tuturor iubitorilor de folclor autentic și le mulțumesc pentru toată susținerea și interacțiunea cu mine și activitatea mea muzicală. Cu siguranță vor urma multe alte surprize muzicale.

Sănătate și gânduri bune tuturor celor care mă urmăresc!

Zile frumoase și liniștite alături de cei dragi!

-