DISTRIBUIȚI

Acest proiect muzical, cred că este cea mai mare provocare pe care mi-am autoimpus-o în toată cariera mea de până acum și mă bucur din suflet că am reușit să îl realizez

Bine te-am regăsit, dragă Florin! Astăzi ne reîntâlnim pentru a discuta despre cel mai nou proiect muzical al tău, piesa Femeie, azi îți mulțumesc! Spune-ne care este povestea melodiei.

Bine v-am regăsit! Mă bucur că m-ai întrebat despre povestea cântecului, pentru că chiar îmi doream să vorbesc despre asta. 

Acest proiect muzical, cred că este cea mai mare provocare pe care mi-am autoimpus-o în toată cariera mea de până acum și mă bucur din suflet că am reușit să îl realizez, exact asa cum mi-am dorit, așa că o să încerc să vă conturez povestea, în câteva cuvinte. 
Eram pe patul de spital, la aproximativ două ore după o operație foarte grea, prin care am trecut acum o lună, iar lângă mine, era soția mea, Luminița. Priveam cu admirație, cu cât devotament și iubire, se îngrijea să mă simt cât mai confortabil, în acele momente grele și brusc mi-a trecut prin cap ideea, că ar fi frumos din partea mea, să îmi exprim recunoștința față de ea printr-un cântec, în care îi spun cât de mult o iubesc, o apreciez și că îi mulțumesc, pentru că de când trăim povestea noastră de iubire și suntem o familie, a fost tot timpul trup și suflet alături de mine și la bine și la greu. Consider că aceasta este cea mai mare dovadă de afecțiune pe care o poate exprima cineva, așa că am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe textierul Adi Mihu, un colaborator de-al  meu foarte vechi, împreună cu care am realizat multe proiecte muzicale frumoase și l-am rugat să îmi compună niște versuri, care să exprime un elogiu adus femeii și prin care să îi mulțumesc, pentru că există în viața mea.

A doua zi, am primit versurile și după ce le-am citit am început să cânt, exact melodia pe care astăzi o puteți asculta. 

Dacă erai pe patul de spital și în convalescență, cum ai reușit să realizezi proiectul și cine te-a ajutat la orchestrații? 

Bună întrebare! După ce am avut versurile și linia melodică, am început să mă gândesc, cum voi duce la bun sfârșit acest proiect, pentru că eu trebuia să stau în recuperare la pat, câteva săptămâni bune, iar în mintea mea se conturase deja ideea de a lansa piesa cu tot cu videoclip, cu prilejul zilei de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii. Îl urmăream de ceva vreme pe orchestratorul Liviu Didu și cu câteva săptămâni înainte, am purtat o discuție despre o viitoare colaborare între noi, astfel că lucrurile au fost foarte simple. Mi-am zis că el este cel care trebuie să orchestreze acest cântec, astfel încât fiind o colaborare nouă, să aduc în fața publicului meu, care îmi urmărește activitatea, un stil nou pentru mine și un alt sound muzical. Zis și făcut! După 2 zile de la externare, am întrat în studioul meu de acasă și am imprimat vocile, ajutat de colegul și prietenul meu Paul Popovici și de un cadru de mers 😂 (sper să nu vadă asta domnul doctor 🤦‍♂️). Apoi am trimis materialul la București, iar Liviu s-a ocupat să îmbrace cântecul, cât de frumos s-a putut, așa cum probabil ați auzit. Pentru a colora și mai frumos orchestrațiile, am apelat la Liviu Mihon, care a făcut un solo instrumental foarte reușit, iar astfel, în câteva zile aveam producția muzicală finalizată. 

Unde ai filmat videoclipul și cu cine l-ai realizat? 

Ei, aici e o altă aventură, care trebuie povestită. Eu practic eram legat de pat o perioadă și nu puteam ieși din casă câteva săptămâni, iar ziua de 8 martie, se apropia. Era deja 2 Martie, iar eu nu găseam nicio soluție pentru filmarea unui videoclip, până mi-a venit o idee sclipitoare, să filmez acasă la mine. Zis și făcut. Am imobilizat 2 prieteni și am improvizat un platou de filmare in sufrageria casei mele. Am instalat schele, lumini, perdea de fundal și împreună cu Paul Popovici care a fost videograful acestui videoclip, în câteva ore am filmat cadrele din videoclip, în care eu cânt. Nu se vede aici și cred că era foarte amuzant să filmăm niște cadre din spatele camerei, să vedeți cum mă deplasam în cârje până la acel scaun pe care stau așezat, iar apoi, îmi luau ei “ajutoarele” și treceam la treabă. Ne-am amuzat foarte tare, dar ne-am și bucurat ca am reușit să realizăm ce ne-am propus. De aici totul a fost simplu, pentru că eu cochetez și cu producția video, așa că în următoarea zi am realizat singur montajul video și astfel în 3 martie, proiectul meu era finalizat și melodia cu tot cu videoclip era pregătită pentru premiera de pe YouTube, cu ocazia zilei de 8 martie. Un succes pe care o să mi-l amintesc toată viața și o lecție motivatională, foarte bună. 

Căror femei le mulțumești în viața ta personală?

Păi normal că în primul rând, îi mulțumesc mamei mele, care mi-a dat viață, m-a crescut și mi-a oferit o educație foarte bună, m-a sfătuit întotdeauna să fiu un om bun, drept, cinstit, să iubesc și să respect oamenii și să las cât mai multe urme de bunătate, pe unde trec prin viață. Multumesc în aceeași măsură și soacrei mele, care îmi este ca a doua mamă și mereu se îngrijește de bunăstarea și fericirea noastră. Apoi, evident că soția mea, Luminița, pentru care am și compus acest cântec, merită toate mulțumirile mele, în primul rand pentru bunătatea ei, pentru iubirea ei, pentru viata frumoasă pe care o avem împreună și cei mai important, pentru că mi-a dăruit acum 13 ani, o minune de fetiță, pe Alesia, care astăzi este deja o domnișoară foarte frumoasă. Cu această ocazie, vreau sa transmit felicitările mele și multe urări de bine și sănătate, rudelor mele, nașelor și finelor mele, colegelor, colaboratoarelor și tuturor femeilor pe care le cunosc. 

Florin Vos alături de soția sa, Luminița- Gazeta Muzicanților

Ce înseamnă femeia pentru tine?

Cred că de când am acest cântec, versurile din refren, exprimă cel mai frumos, ceea ce înseamnă pentru mine, femeia:

” Femeie, cântec de vioară,
Femeie, cântec de amor,
Femeie, splendidă comoară,
Femeie, lacrimă de dor.
Femeie, ești izvorul vieții,
Tu ești eternul TE IUBESC,
Și-ntruchiparea frumuseții,
Femeie, azi îți mulțumesc!”

Un gând pentru toate doamnele și domnișoarele ce ne citesc!

Doamnelor, domnișoarelor, frumoase femei, să vă fie viața mereu senină, ca un soare strălucitor și blând de primăvară, zâmbetul să vă fie mereu, ca un buchet înmiresmat de flori, iar lacrima, să vă fie numai fericire! 

-