DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Anul 2019 a fost pentru noi anul norocului, al iubirii si al prilejului de afirmare și progresare în domeniul nostru muzical

Bine v-am regăsit și la mulți ani, dragele noastre Suzana și Daciana Vlad! Interviul de astăzi este unul mai aparte, având în vedere că vorbim retrospectiv despre anul ce tocmai s-a încheiat. Cum ați descrie în câteva cuvinte anul 2019?

La mulți ani tuturor! Anul 2019 a fost pentru noi anul norocului, al iubirii si al prilejului de afirmare și progresare în domeniul nostru muzical.

Care au fost cele mai importante realizări pentru voi pe plan profesional?

Am avut mai multe realizări profesionale, dar cea mai mare realizare din toate acestea câte au fost, este cea a lansării albumului cu numărul 4, chiar la finalul anului 2019, un material la care s-a muncit câțiva ani și în care am pus mult suflet. Albumul se numește “Bate ceasu’ nu stă-n loc” și conține 12 melodii din repertoriul propriu.

Suzana și Daciana Vlad- Gazeta Muzicanților

Ați avut un an plin, cu piese și proiecte noi, cu colaborări neașteptate și l-ați încheiat cu un nou album Bate ceasu nu stă-n loc. Cum a fost atmosfera de la lansare și cu ce ați rămas din acele câteva ore magice?

A fost un moment special din viața noastră, deoarece tradiția pentru noi are o însemnătate aparte. Considerăm că tradiția reprezintă adevăr și frumusețe. Așa că orice tribut adus în favoarea ei nouă ne înnobilează sufletul. Pe această cale mulțumim și colegilor care ne-au fost alături, datorită lor am reușit să realizăm un concert despre care încă se mai vorbește în localitatea copilăriei noastre Săliştea de Sus, locul unde a avut loc lansarea albumului. La realizarea fiecărui album, am organizat și un frumos concert de lansare și de fiecare dată am ales același loc, Săliştea de Sus – Maramureș. Este locul de care suntem legate sufletește.

Cât de mult vă încărcați din energia publicului și a mesajelor frumoase primite  pe rețelele de socializare?

Atunci când primim nenumărate mesaje și o aleasă considerație pentru tot ceea ce realizăm, ne face și mai tare să ne gândim că avem și mai mult nevoie de tradiții ca să ne așezăm la locul care ni se cuvine și care nu este mai prejos decât cel al altor neamuri. Și așa cum spunem de fiecare dată o să o spunem și acum, “dacă publicul nu ar exista, nu ne-ar aprecia, nu ar asculta muzica noastră și nu ar veni la evenimentele unde suntem prezente, munca noastră ar fi în zadar.” Ne bucurăm că publicul a demonstrat de fiecare dată că drumul ales de noi este cel corect și le mulțumim din inimă!

Ce planuri au gemenele Maramureșului pentru acest an?

Chiar acum la începutul anului am fost deja în studio unde am pregătit o parte din proiectele ce urmează a fi dezvăluite. Tot ce vă putem spune, e că pregătim încă un album, iar despre ce este vorba veți afla în decursul anului. Și pentru că portul românesc nu îmbracă doar trupul ci și sufletul, noi o să venim în continuare cu proiecte tradiționale așa cum am obișnuit publicul și până acum.

Muncă, muncă și iar muncă, dar când și unde pleacă în vacanță surorile Vlad?

Nu prea mai avem timp de vacanță. Atunci când prindem puțin timp liber preferăm să-l petrecem cu familia și cu cei dragi. Pentru că ne așteaptă un an plin cu multe evenimente și multe proiecte, vacanța încă nu este stabilită, dar cu siguranță atunci când va fi să fie o vom petrece undeva într-un loc cu mult soare.

Unde putem fi tot timpul la curent cu proiectele voastre?

Pentru toți cei care doresc să urmărească în continuare activitatea noastră, o pot face pe canalul nostru de youtube “Suzana și Daciana Vlad Official” cât și pe pagina noastră de Facebook și de Instagram “Suzana și Daciana Vlad.” Acolo veți găsi toate noutățile și vă veți putea delecta cu muzica noastră tradițională din sânul Maramureșului.

https://www.youtube.com/channel/UCGeu37hJ3hMfmSmyYD-IO3g/featured

https://www.facebook.com/suzanasidacianavlad/

https://instagram.com/suzanasidacianavlad

Un gând pentru cititori?

Este evident că nu ne mai putem întoarce la ritmurile vieții rurale și nu mai putem adopta instrumentarul ritualului sătesc, dar acest lucru nu înseamnă că ceea ce este roditor mai mulți ani dea rândul, nu poate fi folosit. Noi credem că folclorul merită păstrat la fel și buna învățătură a strămoșilor, ceea ce vă îndrumăm să faceți și voi, cei care vă iubiți țara.

Cu prețuire,

Gemenele folclorului maramureșean, Suzana și Daciana Vlad

-