DISTRIBUIȚI

Cântecul a curs dintr-un suflet de părinte și trebuie să ajungă tot acolo

Bună ziua și bine te-am găsit și la mulți ani, dragă Alina! Astăzi vom vorbi despre o piesă foarte apreciată de-a ta, Mă rog de pe acum copile. Spune-ne de unde te-ai inspirat pentru versuri.

La mulți ani și vouă și un an cu multe împliniri!

Mă bucur că mă întrebi despre această piesă care îmi este atât de dragă, aș putea spune că e preferata mea, o piesă a sufletului meu. “Inspirația” a fost Georgiana Ion, o prietenă bună pe care o apreciez mult, un textier, un om de folclor și un artist desăvârșit. Doar așa pot să o descriu. Ea a compus de fapt textul și de când l-am citit pentru prima dată, am știut că va fii o reușită. Cred că nu m-am înșelat.

Linia melodică este compusă de soțul meu și de mine. Am reușit să îmbinăm versul cu melodia și a rezultat un proiect frumos. Multe dintre versurile cântecelor sunt compuse de mine, dar nu și acest cântec.

Unde au avut loc filmările videoclipului și cu cine ai colaborat?

Videoclipul l-am filmat la Muzeul Satului Vâlcean, într-un cadru de vis. Am colaborat cu videograful Aurel Colceag și echipa sa, niște profesioniști în adevăratul sens al cuvântului. De la simpla mea idee au reușit să creioneze o poveste frumoasă.

Dintre protagoniștii care apar în videoclip aș vrea să îl amintesc pe Alexandru Ilinca, în viața reală opincar renumit din Vâlcea și un om cum rar întâlnești. Au participat prietenii mei Adi și Loredana Radu, împreună cu copiii lor Lucas si David. Ei au fost actori în videoclip, deși în viața reală sunt dansatori profesioniști ai Ansamblului “Maria Tănase” din Craiova. Eu le multumesc pentru tot efortul, au dat cu adevărat viață poveștii.

Cui i-ai dedica această piesă?

Părinților, tuturor părinților. Cântecul a curs dintr-un suflet de părinte și trebuie să ajungă tot acolo. Este aproape o “rugăciune” a părinților către copiii.

Piesa este foarte ascultată pe YouTube. Care crezi că ar fi motivul?

Piesa este sensibilă și reală. Probabil publicul se regăsește în poveste, în versuri. Chiar și ultimele versuri care spun: “Vreau numai să închid ochii Mulțumit de ce-am crescut“ este vorba despre o dorință reală, pe care o avem cu toți la un moment al vieții.

Cât de mult te inspiri din viața de zi cu zi pentru a-ți transpune sentimentele în versuri?

Inspirația vine din tot ce mă înconjoară, din viața mea și din viețile oamenilor pe care îi cunosc.

Ce planuri ai pentru acest nou an?

Am proiecte noi, cântece frumoase pe care le voi lansa în primăvara. Unele sunt înregistrate, altele sunt în lucru, la studio.

Un gând pentru cititori!

Nu pot decât să le mulțumesc pentru toată atenția și interesul acordat. Am fost primită cu brațele deschise, deși niciodată nu m-am așteptat la asta și aici chiar spun o realitate. În momentul în care am filmat un videoclip sau am înregistrat o piesă, n-am făcut-o pentru notorietate, ci doar să rămână ceva, la un moment dat, în urma existentei mele. Acesta a fost cu adevărat singurul gând, rar am îndrăznit să visez la mai mult. În schimb, publicul și-a dat acordul și m-a acceptat, deci m-a facut responsabilă de mai mult și mai bine. Și atunci, cum să nu fiu recunoscătoare!?

Mă înclin și le închin toată munca mea!

-