DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Cântecul spune povestea copilului care se pregătește să meargă de sărbători acasă să își colinde părinții

Salutări, Florin! Astăzi vom vorbi despre cea mai nouă piesă a ta, De Crăciun, mă-ntorc acasă. Este acesta primul tău cântec legat de sărbătorile de iarnă?

Salutări, tuturor cititorilor “Gazetei Muzicanților”, în pragul sărbătorilor de iarnă. De Crăciun, mă-ntorc acasă, este al treilea cântec de iarnă compus de mine, care vine după două duete frumoase “Ninge cu stele” alături de Sorina Ceugea și “Poveste de iarnă” lansată acum doi ani, exact în aceeași perioadă a anului, alături de colega mea Andreea Morariu (Morani).

Cum a luat naștere piesa?

Pentru că în decursul anului cânt foarte mult pentru comunitățile de români din diaspora, i-am auzit de foarte multe ori, pe prietenii mei care locuiesc peste hotare spunând “de Crăciun, vin acasă”, pentru că nicăieri în lume nu simți sărbătorile de iarnă atât de calde și frumoase cum le simți acasă, lângă toți cei dragi. Pornind de la ideea aceasta, l-am rugat pe rapsodul popular Cătălin Cioba să îmi descrie oarecum prin versuri, povestea copilului care se pregătește să meargă de sărbători acasă să își colinde părinții și după ce le trimite o scrisoare, prin care îi anunță vestea cea bună, își imaginează bucuria și nerăbdarea cu care aceștia îl așteaptă, urmând ca în finalul cântecului, să își îndeplinească dorința și să îi surprindă din poarta casei, colindând colindul învățat din copilărie, aducându-le prin prezența lui acasă, cel mai frumos cadou de Crăciun.

Unde au avut loc filmările?

Mi-aș fi dorit foarte mult să realizez un videoclip amplu cu regie pentru acest cântec, dar zăpada a venit foarte târziu anul acesta și nu puteam filma fără zăpadă, așa că după ce au căzut primii fulgi de nea am fugit la Pasul Tihuța unde filmau și alți colegi colinde și astfel, alături de echipa NickSTUDIO, am realizat o filmare simplă și drăguță ca să putem da drumul melodiei cât mai repede pe YouTube.

Ce planuri ai pentru acest sfârșit de an?

A mai rămas foarte puțin din acest an, dar la fel ca în fiecare an, în această perioadă mă pregătesc pentru a întâmpina Nașterea Domnului, colindând în foarte multe locuri și la foarte multe spectacole de Crăciun.

Cum vei petrece sărbătorile?

Pentru mine Crăciun înseamnă acasă, familie, prieteni, sarmale, bucurie, colinde și momente frumoase, așa că îmi doresc și în acest an să îmi colind părinții și socrii în ajun, iar apoi, lângă bradul de Crăciun, voi aștepta colindătorii, să ne bucurăm împreună de această mare sărbătoare creștinească. De Revelion voi fi împreună cu echipa mea și alături de realizatorul de emisiuni Florin Cilica de la Radio Balada și Balada TV, la Pensiunea Iris din Beclean, o locație nouă și foarte cochetă, unde ne-am propus ca de fiecare dată, să facem o mare petrecere și să întâmpinăm anul 2020 cu veselie și zâmbetul pe buze.

Un gând pentru cititori!

Vreau să transmit cititorilor sărbători pline de bucurie și momente frumoase alături de cei dragi, cu casa plină de colindători, plină cu de toate, liniște sufletească și multă sănătate, iar în anul care vine, s-auzim numai de bine!

-