DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Muzica pentru mine e un fenomen pus la loc de cinste în sufletul meu, e lucrul ce l-am dorit de mic, e dorința mea din totdeauna

Bine te-am găsit, dragă Dani. Acesta fiind primul nostru interviu, spune-ne unde te-ai născut și unde ai copilărit.

Bine v-am găsit! M-am născut la Arad, aici am și copilărit și totodată, aici mi-am făcut toate studiile necesare pentru ceea ce sunt astăzi.

Dani Rosu – Gazeta Muzicanților

Povestește-ne puțin despre cum a început pasiunea ta pentru muzică.

Pasiunea mea pentru muzică a fost prezentă din totdeauna, doar că bineînțeles că a trebuit să treacă ceva timp până să realizez că e un fenomen ce mă aduce în zona mea de comfort și că acolo mă simt eu bine și că este ceea ce îmi place să fac. Încă din copilărie cântam toată ziua prin casă, dansam, mă înregistram pe tot felul de casete audio, recitam poezii. La vârsta de 10 ani am făcut primul pas spre folclor când m-am înscris la Palatul Copiilor, la cercul dans popular. Ca urmare, după 3-4 ani am hotărât să merg și la canto, asta pentru că deja era clar că eram foarte atras de cântec.

Dani Rosu – Gazeta Muzicanților

La ce vârstă ți-ai făcut debutul pe scenă?

Debutul meu ca solist de muzică populară a fost la vârsta de 15 ani la un spectacol popular. Bineînțeles, am avut de-a face cu scena cu 3-4 ani înainte, dar în calitate de dansator popular și eram cumva deja obișnuit cu publicul, cu tracul de scenă, cu emoțiile de moment, etc.

Dani Rosu – Gazeta Muzicanților

Care a fost prima ta piesă lansată?

Ca orice artist interpret, abia am așteptat să scot prima piesă proprie, dar în cazul meu dorința a fost una mai mare, vrând ca la 18 ani să scot primul album, dorință ce s-a și adeverit. Acel album nu a fost lansat pe piață și nici nu a avut parte de promovare, asta pentru că erau costuri destul de mari pentru a le putea face față la momentul acela. La vârsta de 21 ani am scos al doilea album, dar de data aceasta, cu promovare, cu apariție pe piață, cu videoclipuri, cu tot ceea ce era necesar. Toate acestea le-am făcut la Timișoara, alături de Dănuț Mersan. Albumul se numește Grea-i străinătatea și a fost un real succes pentru mine la momentul acela.

Dar nu am uitat de piesele de pe primul album nepromovat, care au fost scose ușor-ușor, după apariția albumului Grea-i străinătatea.

Dani Rosu – Gazeta Muzicanților

Ce înseamnă muzica pentru tine?

Muzica pentru mine e un fenomen pus la loc de cinste în sufletul meu, e lucrul ce l-am dorit de mic, e dorința mea din totdeauna. De-a lungul anilor, muzica mi-a adus bucurie, satisfacție, împlinire și multe momente frumoase. Nu cred că aș putea să trăiesc fără muzică și nici nu simt o atracție mai mare pentru vreo altă activitate.

Dani Rosu – Gazeta Muzicanților

Ce sentimente ai atunci când ești pe scenă în fața spectatorilor?

Atunci când faci ceea ce ți-ai dorit din totdeauna, e superb. În momentul când sunt pe o scenă, la nuntă, botez, orice fel de spectacole, etc, atunci sunt cel mai împlinit om, atunci radiez, atunci simt că fac ceea ce mă definește. Pot spune că momentul petrecut pe scenă sau chiar între oameni la evenimente mă face să mă simt mulțumit și împlinit. Atenția oamenilor pare să fie pentru mine o sursă de energie pozitivă la care eu răspund prin cântec.

Dani Rosu – Gazeta Muzicanților

Ce planuri ai pentru sfârșitul acesta de an?

Având în vedere faptul că ne apropiem de încheierea anului 2019, aș vrea să transmit tuturor persoanelor care apreciază muzica mea și care se regăsesc în ea să stea pe-aproape pentru că în luna decembrie mai avem câteva evenimente frumoase. Pentru a fi la zi cu informațiile legate de activitatea mea, îi invit să intre pe pagina mea Dani Roșu Official.

https://www.facebook.com/danirosu01

Un mesaj pentru cititori!

Totodată, aș vrea să transmit tuturor gazdelor la care am participat sezonul acesta de evenimente mii de mulțumiri pentru încrederea acordată și pentru faptul că îmi apreciază activitatea.

-