DISTRIBUIȚI

Slujba în sine a foat una plină de emotie și bucurie deorece eu îmi doream de mic să fiu slujitor al lui Dumnezeu

Bine te-am găsit! Cu toate că de obicei vorbim cu frumoasa ta soție, Diana, acum tu ești în fața reflectoarelor, asta pentru că zilele trecute, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, ai fost hirotonit preot. Spune-ne cum a decurs slujba pentru tine și familia ta.

Doamne ajută! Gazeta Muzicantilor!

Ziua de ieri a fost una de neuitat pentru mine si familia mea deoarece am foat hirotonit intru preot pe seama parohiei Ulieș, jud. Mureș. Slujba de hirotonire a avut loc în Alba Iulia la Biserica Sf. Muceniță Ecaterina fiind oficiată de către ÎPS Irineu Arhiepiscopul Alba Iuliei înconjurat de un sobor de preoți si diaconi. Slujba în sine a fost una plină de emotie și bucurie deorece eu îmi doream de mic să fiu slujitor al lui Dumnezeu si cu atât mai multe emotii au fost deoarece alături de mine au fost familia, prieteni, neamuri.

Ce te-a determinat să vrei să urmezi o carieră în preoțime?

După cum am spus mai sus, de mic mă vedeam preot, iar pentru asta m-am și înscris la Seminarul Teologic din Zalău, iar în decursul acestor 4 ani mi-am dat seama că trebuie să urmez si facultatea de Teologie si că locul meu este ca slujitor la Sfantul Altar.

Ce simți atunci când ești la slujbă duminică de duminică?

Deocamdată sunt la început, dar în mine arde o dorintă mare si nerabdătoare de a intra cât mai des în Sfantul Altar, iar când particip la slujbe facute de alti preoti parcă mă vad pe mine în postura lor.

Cum te susține Diana în această vocație a ta?

Din fericire, sotia mea Diana este încântată de drumul ce mi l-am ales cum sunt si eu încantat de cariera ei. Ea mă sustine si mă încurajează, iar împreună sper să-i putem slujii Lui Dumnezeu, ea cu vocea ei și eu cu rugăciunile pentru popor.

Spune-ne cum te simți ca proaspăt tătic.

Să fi tătic este un sentiment unic și aparte, o mare bucurie care mi s-a putut întâmpla. Stefania este un dar de la Dumnezeu venit la timpul potrivit.

Un gând bun pentru cititori în plin Post al Crăciunului!

Doresc tuturor un post ușor si binecuvantat si să ajungă bucuria Nasterii Domnului sănătoși.

-

1 COMENTARIU

 1. Bună ziua si UN AN NOU FERICIT! tuturor celor care slujiti Gazeta Muzicantilor.
  Vă urmărim și vă apreciem pentru tot ceea ce faceți pentru promovarea frumosului din folclor.
  Vă invităm să ne cunoaștem: suntem o familie care slujim acest domeniu de 23 de ani atunci când a luat ființă Casa Rusu-Campia Transilvaniei. Mai precis cele doua fiice Duada si Sara Rusu -violonistele familiei in care ne punem toată încrederea că vor duce mai departe muzica, jocurile,obiceiurile și tradițiile populare, Alexandru Rusu- artistul care-i place să cânte, să se exprime prin muzică și versuri ,cu gândul că este de obligația lui să lase în urmă ceva tinerilor iubitori de folclor si Carmen-Claudia Rusu care de mic copil crescând într-o familie iubitoare de folclor s-a specializat pe chiuituri. Dacă au fost ani în care multe au fost puse deoparte fără importanța, acum Claudia se bucura de o apreciere din partea celor care o ascultă si îi ascultă chiuiturile frumoase adaptate cu umor dar păstrând linia tradițională în toate evenimentele la care participă.
  Din iubirea acestei familii pentru frumosul lăsat din străbuni s-a născut și un mic Muzeu-Platou Etnografic Casa Rusu-Campia Transilvaniei in judetul Mures.
  Cu drag vă invităm sa ne călcati pragul si sa fiti oaspeții noștri.
  Va lăsăm un nr de contact 0752 668582 si poate ne facilitati și dv un telefon cand vom putea să avem ocazia să va povestim de cântecele noastre si de tot ce realizam si păstrăm cu sfințenie.
  Toate cele bune. Doamne ajuta! familia Rusu.
  ccr.europa@yahoo.com