DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Muzica pentru mine înseamnă totul, este hrana mea sufletească!

Bine te-am găsit, Răzvan! Pentru că acesta este primul nostru interviu, spune-ne de unde ești și unde ți-ai petrecut copilăria.

Bună, dragilor! Mai întâi, să mă prezint așa cum se cuvine, numele meu complet este Mihonesc Răzvan Ilie, și provin dintr-o mică comună din județul Hunedoara, comuna Pestisu Mic, mai exact din satul CUTIN, un sat micuț din Ținutul Pădurenilor, unde am crescut și mi-am petrecut majoritatea copilăriei.

Răzvan Mihonesc – Gazeta Muzicanților

Cum și când a început povestea ta cu muzica?

Muzica este un subiect foarte complex și sensibil pentru mine. Povestea mea cu muzica a început dintotdeauna, mereu am simțit că așa trebuie să fie, muzica a făcut mereu parte din mine indiferent de timpul și locul în care am trăit.

Foarte serios am început la vârsta de 18 ani, deși repet, “tot timpul am cântat“. După terminarea liceului, la fel ca mulți alți tineri, nu mi-am găsit locul și nu vedeam foarte multe soluții și drumuri de urmat în România, așa că m-am hotărât să merg în Anglia. Cunoscusem și o fată care era deja acolo și cu care aveam o relație, așa că mi-am spus să încerc acest drum, departe de muzică și de tot ce simțeam pentru România.

Copilărind la țară împreună cu părinții și fratele meu Andrei eram deja învățat cu munca, știam ce sunt greutățile pentru că mă lovisem deja de ele, iar soluția pe care o găsisem la problemele mele era să plec să încerc să îmi fac un rost acolo.

Credeți-mă că am stat o lună de zile fără să pot cânta foarte mult acolo, fără să ascult muzica pe care o iubeam, mă ardea teribil. Trebuia să mă întorc în țară să îmi iau permisul de conducere, iar în timpul petrecut înapoi în România am simțit că nu pot sta fără muzică, fără cântec și fără să îmi alin orice durere cu muzică.

Răzvan Mihonesc – Gazeta Muzicanților

Am uitat să menționez, chiar dacă mereu cântam, niciodată nu mi-am dat seama de darul meu și printr-o conjunctură frumoasă pe care o să vi-o povestesc cu altă ocazie am fost descoperit de o femeie nemaipomenită o, artistă din județul Hunedoara care reprezintă cu mândrie și mare cinste Ținutul Pădurenilor, doamna Mariana Suciu, care mereu m-a încurajat să merg pe acest drum.

De la începuturile mele am început să merg direct la evenimente, nedei, nunți, botezuri, așa a fost drumul meu, chiar dacă mi-aș fi droit să urmez și drumul folclorului și a festivalelor concurs de muzică populară.

Mereu m-am regăsit în mijlocul oamenilor, muzica pe care o cânt eu, în special muzica din Banat și de petrecere, deși cânt cu drag foarte multe zone folclorice și am cântece superbe de peste tot, banatul mă împlinește.

Definiția noastră, a artiștilor și menirea noastră de fapt, este să facem oamenii fericiți indiferent de unde oferim darul nostru, datoria noastră este să aducem zâmbete și bună dispoziție, un cântăreț care cântă mirific, dar nu transmite bucuria lui mai departe, privează oamenii de ceea ce este el cu adevărat.

Răzvan Mihonesc – Gazeta Muzicanților

Este muzica o prefesie comună în familia ta, sau tu ești primul care a mers pe acest drum?

Pot să spun că sunt singurul din familia mea care cântă, deși tata are o voce foarte frumoasă chiar dacă nu a mers niciodată pe drumul acesta, iar bunicul meu cânta la taragot. Deși în neamul Pădurenilor avem foarte mulți cântăreți, unul dintre ei este verișorul meu, Bogdan Toma, cu care mă mândresc și care spre deosebire de mine a ales drumul folclorului și duce folclorul din zona noastră peste tot în țară și nu numai.

Răzvan Mihonesc – Gazeta Muzicanților

Care au fost primele tale piese lansate?

Primele mele piese lansate au fost două la număr, “Trecători suntem prin lume” și “Am plecat de mult de acasă”, compuse și înregistrate de domnul Florin Ionas Generalul.

Cum te simți atunci când ești în fața publicului?

Mă simt acasă, simt că sunt exact unde ar trebui să fiu.

Răzvan Mihonesc – Gazeta Muzicanților

Ce înseamnă muzica pentru tine?

O să răspund foarte scurt, deși aș putea vorbi ore în șir despre asta. Muzica pentru mine înseamnă totul, este hrana mea sufletească. Tot timpul am spus: Muzica mereu a fost acolo pentru mine și îi mulțumesc lui Dumnezeu că a lăsat așa.

Ce planuri ai pentru începutul toamnei?

La începutul toamnei muncim foarte mult, printre evenimente pregătesc câteva live-uri cu formația Radu Poenar alături de colega mea Bianca Munteanu cu care voi colabora începând de anul viitor, unul dintre live-uri este deja pe YouTube și a avut chiar mare success, vor urma și altele. În paralel lucrez la câteva din piesele pe care le voi lansa anul acesta și sper la anul să vină și albumul.

Răzvan Mihonesc – Gazeta Muzicanților

Unde te putem găsi pe rețelele de socializare?

Pe rețelele de socializare adică pe Facebook, Instagram și pe YouTube sunt “ Răzvan Mihonesc”. Vă aștept pe Facebook și Instagram unde sunt foarte activ și încerc să fac live-uri cât de des pot.

https://www.facebook.com/razvanmihonesc/

https://www.youtube.com/channel/UCpL4bBL6UiLHnJurAfkV0SA

Răzvan Mihonesc – Gazeta Muzicanților

Un mesaj pentru cititori!

Cititorilor le doresc toate cele bune și un mesaj poate nu foarte des întâlnit: Ascultați muzică bună, promovați frumosul și calitatea, deschideți ochii și priviți în jurul vostru așa nu veți pierde nimic din frumusețea care ne înconjoară.

-