DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Am început să îndrăgesc muzica populară românească din momentul în care am început să o cânt eu însămi, iar de atunci tot ce e legat de aceasta are un loc special în sufletul meu, muzica populară fiind acum cea mai bună prietenă a mea

Bine te-am găsit, draga noastră Andrada! Pentru că acesta este primul nostru interviu, spune-ne de unde ești și unde ți-ai petrecut copilăria.

Bună ziua și bine v-am găsit vă spun și eu.
Sunt născută în Oradea, iar marea majoritate a copilăriei mi-am petrecut-o în satul Cihei, de lângă Oradea și în unele zile frumoase la bunici, ca majoritatea copiilor cred eu, tot în județul Bihor.

Andrada Oros – Gazeta Muzicanților
Andrada Oros – Gazeta Muzicanților

Cum și când a început povestea ta cu muzica?

Povestea cu muzica a început încă de pe vremea când eram foarte micuță. Mereu cântam și dansam prin casă și peste tot, mai ales pentru că nu eram o fire rușinoasă. Pe urmă la serbările de la gradiniță abia așteptam să când și mereu primeam rourile principale.

Pe măsură ce anii treceau aveam în mine dorința tot mai aprofundată de a descoperi cu adevărat tainele muzicii. Și îmi plăcea foarte mult muzica ușoară, iar mama s-a hotărât într-o zi să mergem la Palatul copiilor din Oradea să mă testeze un profesor.

Țin minte că era pe la începutul verii 2008 și urmau să plece majoritatea în turneu. Am fost testată de domnul profesor Marius Marcu, care mi-a spus că am talent și ce trebuie și să revin în toamnă când se fac înscrierile. A fost o zi super fericită pentru mine atunci.

În toamnă am fost și la un spectacol de deschidere unde eram efectiv fascinată de copiii pregătiți de domnișoara (pe atunci) Anamaria Gal, și atât de mult mi-a plăcut prestația lor încât am ținut-o pe mama ore în șir la ușa dânsei, doar să ajung să îmi fie profesoară.

Am făcut câțiva ani muzică ușoară, după care îmi doream să învăț și un instrument, astfel că prin anul 2012 tata vorbise cu un vechi prieten să îmi caute o profesoară bună de pian. Așa am ajuns să o cunosc pe doamna profesoară Aurica Bonțu, la care am mers pregătită să cânt o piesă la pian și am ajuns să îi cânt o melodie cu vocea, pentru că dânsa preda canto clasic și canto popular. Ei bine am început cu dânsa canto clasic (deoarece era mai apropiat de muzica ușoară pe care o iubeam eu) și după 6 luni de zile, trebuia să dau proba de admitere la Liceul de Arte Oradea.

Și pentru că am avut o perioadă de pauză, cu 2 săptămâni înainte de admitere, doamna profesoară a hotărât că voi da admiterea la canto popular (P.s. Nu îmi plăcea muzica populară), urmând să mă transfer în semestrul 2 la canto clasic. Zis și făcut! Am întrat a doua pe clasă la Liceul de Arte, doar că la întrebarea dinainte de semestrul 2 “vrei să te transferi înapoi la canto clasic” am răspuns categoric nu!

Am început să îndrăgesc muzica populară românească din momentul în care am început să o cânt eu însămi, iar de atunci tot ce e legat de aceasta are un loc special în sufletul meu, muzica populară fiind acum cea mai bună prietenă a mea.

Andrada Oros – Gazeta Muzicanților

Este muzica o pasiune comună în familia ta, sau tu ești prima?

Muzica e o prietenă veche a familie pot spune, pentru că, așa cum îmi place mie să spun, darul de a cânta l-am moștenit de la tata, care cânta la nunți ca solist, în tinerețe. Chiar așa s-a și cunoscut cu mama: el cânta la o nuntă la care ea era invitată.

Andrada Oros – Gazeta Muzicanților
Andrada Oros – Gazeta Muzicanților

Care a fost prima ta piesă lansată?

Prima piesă lansată de mine a fost pe piciorul “Vai săracul bădița”.

Andrada Oros – Gazeta Muzicanților
Andrada Oros – Gazeta Muzicanților

Cum te simți atunci când ești în fața publicului?

Când sunt în fața publicului sunt în elementul meu, mă simt fericită și împlinită, în special când văd lumea zâmbind și dansând. Cea mai frumoasă exepriență cu publicul am trăit-o la un spectacol la care aceștia s-au ridicat pentru prima dată în picioare să mă aplaude. Nu vă imaginați cum am fost, din cap până în picioare eram piele de găină și radiam. Mi-a fost întărit gândul că asta e menirea mea în lumea aceasta.

Andrada Oros – Gazeta Muzicanților
Andrada Oros – Gazeta Muzicanților
Andrada Oros – Gazeta Muzicanților
Andrada Oros – Gazeta Muzicanților
Andrada Oros – Gazeta Muzicanților
Andrada Oros – Gazeta Muzicanților
Andrada Oros – Gazeta Muzicanților
Andrada Oros – Gazeta Muzicanților

Ce înseamnă muzica pentru tine?

Muzica pentru mine e cea mai bună prietenă, cea fără de care nu trece o zi. Nici măcar când sănătatea nu mi-ar permite nu mă pot lăsa de ea, e ca un viciu. Am fost în stare să urc pe scenă cu un picior în gips și multe altele. Am încercat o mulțime de alte lucruri ca plan B, dar niciodată nu am putut renunța la ea și îmi doresc ca toată viața asta să fac de acum înainte, pentru a putea ajunge un artist complet așa cum îmi doresc.

Andrada Oros – Gazeta Muzicanților

Ce planuri ai pentru restul verii și pentru începutul toamnei?

Pentru că anul acesta am terminat și cu facultatea, fiind acum absolventă a facultății de Științe socio-umane (Pedagogia învățământului primar și preșcolar), am de gând să ma focusez și să investesc doar în cariera mea artistică, ceea ce înseamnă că vor urma curând proiecte muzicale frumoase și pe placul publicului sper eu.

Iar pentru restul verii urmează un duet alături de colegul meu Willy de la Oradea. Și pe urmă alte surprize.

Andrada Oros – Gazeta Muzicanților

Unde te putem găsi pe rețelele de socializare?

Pot fi găsită pe Facebook: https://www.facebook.com/andrada.oros.35
Sau pe Instagram: andradaoros

Andrada Oros – Gazeta Muzicanților

Un mesaj pentru cititori!

Dacă aveți un vis, trebuie doar să îl legați de o dorință și o ambiție puternică și să aveți încredere că va deveni realitate! Nu renunțați niciodată la ceea ce iubiți să faceți cel mai mult!

-