DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

“Am anunțat că videoclipul va fi postat și pentru că cei care mă urmăresc știau că sunt plecată, și-au imaginat că am filmat în America, având în decor palmieri sau cactuși în loc de stejari sau brazi”

Anul 2019 a debutat diferit față de anii precedenți pentru solista de muzică populară Maria Beatrice Băndoiu din Gorj.

Ne-a obișnuit ca de câțiva ani încoace să lanseze muzică populară nouă pe contul său oficial de Youtube, la intervale regulate. De data asta, însă, primul clip nou pe anul acesta a fost lansat tocmai în Statele Unite ale Americii.

Spune-ne înainte de toate câteva cuvinte despre tine, pentru ca cititorii noștri să te cunoască mai bine.

Am 27 ani, sunt din Gorjenia, cum îmi place mie să spun, întrucât cel puțin din punct de vedere muzical, Gorjul se distinge foarte clar de alte subzone ale Olteniei. Și-atunci prefer să precizez de fiecare dată că nu sunt olteancă, ci gorjeancă. Mai cu seama că e o vorbă care spune “Nu-i român cum e olteanul și oltean cum e gorjeanul”. 😁 Cânt oficial de la 13 ani, neoficial, de când pot să-mi amintesc. În perioada în care am studiat canto popular la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu, am trecut printr-o serie de aproximativ 30 de concursuri de folclor, la care am obținut premii importante, care m-au dus pe traseul acestei meserii. Cel mai important premiu este Premiul I la Mamaia, din 2008. Ulterior am urmat cursurile de licență și master ale Universității Naționale de Muzică din București și pentru că îmi place foarte mult acest oraș, am ales să mă stabilesc aici.

Maria Beatrice Băndoiu – Gazeta Muzicanților

Cum vine asta, să lansezi un clip de muzică populară în America?

Simplu. La data la care am stabilit să apară acest clip pe canalul meu de Youtube, mă aflam într-un turneu organizat pentru românii din SUA. Am anunțat că va fi postat și pentru că cei care mă urmăresc știau că sunt plecată, și-au imaginat că am filmat în America, având în decor palmieri sau cactuși în loc de stejari sau brazi. De fapt, clipul piesei “Prea târziu neicuță-mi pare rău”, despre care e vorba, era filmat undeva în județul Mehedinți, la marginea unei păduri. Amuzant a fost că unii chiar erau convinși că acolo am făcut filmările.

Maria Beatrice Băndoiu – Gazeta Muzicanților

Este singura muzică nouă de până acum pe 2019?

Nu. Tot anul asta a mai apărut și o piesă satirică, “Pe la poală pădurii”, în care este vorba de un tânăr care are o relație de dragoste cu o femeie mai în vârstă. O altă mai tânără îi propune să renunțe la ideea că găina bătrână face ciorba bună și să accepte o friptură care să i se topească în gură. Este un text hazliu, realizat de prietena mea de la Gorj, Irina Alboiu și un cântec creat de Adrian Luca, un instrumentist valoros dintre lăutarii gorjeni. La sfârșitul acestei luni va mai fi gata încă un clip. Pe toate le puteți vedea și auzi pe canalul meu personal de youtube, care se numește simplu, Maria Beatrice Bandoiu.

https://www.youtube.com/user/TheMariaMusic

Toate aceste cântece se bucură de acompaniamentul și sonoritatea inconfundabile ale orchestrei Lăutarii din Chișinău, condusă de bine cunoscutul dirijor, Nicolae Botgros.

Ce altceva în afară de piesele din repertoriul tău mai găsim pe canalul tău de youtube?

În afară de muzică gorjenească și de repertoriul personal, mai există și câteva coveruri ale unor cântece cunoscute, din repertoriul altor artiști, momente live din diverse concerte, de asemenea colaje live de sârbe și hore și un colaj mai atipic care conține un putpuriu de cântece populare foarte cunoscute, muzică de jazz, rock’n’roll și pop. E ceva ce mi-am dorit pentru diversitate și pentru bucuria de a cânta și alte genuri muzicale. Și mai urmează și altele, așa că vă invit să vă abonați.

Maria Beatrice Băndoiu – Gazeta Muzicanților

Unde poți fi văzută și auzită în perioada imediat următoare?

Recent le-am cântat gorjenior mei, la zilele orașului Târgu-Jiu, apoi am participat la concertul aniversar al colegului meu, Alexandru Brădățan, la Suceava, iar pe 21 iunie îi sunt alături unei alte colege de cântec și prietene, în alt capăt al țării, la Baia Mare. Este vorba de Virginia Irimus, care sărbătorește 15 ani de carieră muzicală. Va fi prima dată când voi cânta cu orchestra “Cununa Transilvană”, dirijată de marele muzician Ovidiu Bartes. Abia aștept! Iar pentru alte apariții televizate sau în spectacole, cei interesați pot găsi informații pe conturile mele de facebook si instagram.

https://www.facebook.com/beatricebandoiu/

https://www.instagram.com/bandoiubeatrice/?hl=en

Maria Beatrice Băndoiu – Gazeta Muzicanților
-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here