DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Dragostea pentru muzică vine din familie, la mine în familie se asculta muzică populară, dar cel mai mult cred că o moștenesc pe mama mea

Bună ziua și bine te-am găsit, dragă Mihaela! Acesta fiind primul nostru interviu, spune-ne unde te-ai născut și unde ai copilărit.

Bună ziua vă spun și eu și vă mulțumesc pentru șansa pe care mi-ați oferit-o de a mă alătura Gazetei Muzicanților! Eu m-am născut în orașul Chișineu-Cris, județul Arad, unde am petrecut cea mai mare parte din copilăria mea. În vacanțe obișnuiam să mai merg la bunici în comuna Avram-Iancu, județul Bihor, situată la 17 km distanță de Chișineu-Cris. Ce pot să vă spun e că aici am învățat să joc pe muzica populară.

Cum și când începe povestea cântecului pentru tine?

După absolvirea liceului am urmat Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnică din Timișoara. Eu iubeam foarte mult muzica populară, poate și pentru că la mine în familie se asculta acest gen de muzică, așadar în anul II de facultate m-am hotărât să urmez în paralel și cursurile Școlii Populare de Artă din Timișoara, secția canto popular, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Popovici Dumbravă.

Mihaela Herman Ban- Gazeta Muzicanților

Ai moștenit de la cineva acest talent sau ești singura din familie care cântă?

Dragostea pentru muzică vine din familie, pentru că, după cum vă spuneam, la mine în familie se asculta muzică populară, dar cel mai mult cred că o moștenesc pe mama mea, care în tinerețe cocheta cu muzica populară cântând la serbările școlare, iar ea îl moștenea pe bunicul meu pe care din păcate eu nu am mai apucat să-l cunosc. Am îndrăgit acest gen, dar nu îmi imaginam că voi ajunge să cânt, era mai mult un hobby. 

Mihaela Herman Ban- Gazeta Muzicanților

Care sunt genurile muzicale pe care le cânți la evenimente?

La evenimente încerc să cuprind cam toate genurile muzicale, dar mă axez în cea mai mare parte pe muzică populară și de petrecere. 

Ce surprize muzicale ne așteaptă de la tine în această vară?

În ceea ce privește surprizele muzicale din această vară pot să vă spun că împreună cu colegii mei din formație, George Birta (saxofon) și Andrei Jivan (orgă) și cu sprijinul necondiționat al soțului meu care este alături de mine la toate evenimentele, fiind responsabil cu partea tehnică și-i mulțumesc din suflet, o să pregătim cu ajutorul lui Dumnezeu ceva frumos pentru toți cei care ne urmăresc și ne îndrăgesc. Mai multe detalii o să vă dezvălui la momentul respectiv.

Mihaela Herman Ban alături de formație- Gazeta Muzicanților

Unde te pot găsi cei doritori pentru noutăți și evenimente?

Cei care doresc să urmărească activitatea noastră muzicală o pot face pe pagina mea de facebook și pe canalul meu de youtube sub denumierea Mihaela Herman Ban.

https://www.facebook.com/hermanmihaelaban/

https://www.youtube.com/channel/UCaxZIvgOkYi1DRYbeoN_ilQ

Un mesaj pentru cititori!

Transmit pe această cale salutările mele tuturor cititorilor Gazetei Muzicanților, le doresc să fie sănătoși, bucuroși, să nu se îndepărteze de tradiții și să prețuiască muzica populară, care după mine este cea mai de preț comoară a românilor.

-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here