DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Dorul meu de copilărie, de părinți, de bunici, de oamenii dragi și de locurile din care îmi trag rădăcina sufletului, este nesecat și îmi călăuzește pașii în viață, și din acest dor a izvorât acest vis, ca prima mea melodie să exprime viața frumoasă de la sat

Bine te-am regăsit, Vlad! Am aflat că, de curând, ai realizat primul tău proiect muzical – piesa “Dor de sat și munte”. Ce sentimente te încearcă, ca tânăr artist, acum, când ai “piatra de temelie” a repertoriului propriu “în mână “?

Hristos a Înviat! Bine v-am regăsit! Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră și de cititorii dumneavoastră, și totodată vă mulțumesc pentru această ocazie. După cum spuneați, în prima zi a sărbătorii Sfintelor Paști, am lansat videoclipul primei mele piese. De când am început să lucrez la acestă piesă, am spus că este “proiectul meu de suflet” și nu doar pentru că este prima piesă, ci, mai ales, pentru că în versuri și în melodie mi-am pus cu adevarat sufletul și simt că tot ceea ce înseamnă melodia “DOR DE SAT SI MUNTE” mă definește întrutotul. Sunt mândru și onorat că am pus “început bun” călătoriei mele pe drumul cântecului popular cu această melodie de suflet!

Vlad Amza- Gazeta Muzicanților

Cum a luat naștere această piesă? Cu cine ai colaborat la acest proiect muzical?

Dorul meu de copilărie, de părinți, de bunici, de oamenii dragi și de locurile din care îmi trag rădăcina sufletului, este nesecat și îmi călăuzește pașii în viață, și din acest dor a izvorât acest vis, ca prima mea melodie să exprime viața frumoasă de la sat. Îmi doream mult să-mi cânt locul drag sufletul și, împreună cu oameni cu suflet frumos, am reușit să-mi împlinesc acest vis.

Linia melodică este creația lui Dănuț Mersan, și de la primele acorduri am simțit că aceasta este melodia sufletului meu. Versurile, ce exprimă exact viața și sufletul meu, sunt create cu măiestrie de bunul meu prieten, Andrei Branasi, căruia nu am cuvinte să îi mulțumesc pentru că a pus mult suflet alaturi de mine la realizarea și îndeplinirea visului meu. Orchestrația mi-a fost realizată de domnul Ioan Stiopon la studioul dumnealui.

Filmarile au fost realizate de către un om minunat, doamnul Adrian Stretcu, orșovean de-al meu, cu mult profesionalism și talent, și datorită dumnealui povestea cântecului a fost transpusă mirific în imagini.

Vlad Amza- Gazeta Muzicanților

Cum au decurs filmările videoclipului?

A fost o zi extraordinară pentru mine. Emoții, bucurie, teama de a nu sminti, multe sentimente m-au încercat în acea zi. Am avut noroc de o vreme deosebită. Dacă în zilele precedente ploaia m-a speriat, în ziua în care am filmat, Dumnezeu a făcut ca soarele să apară și să îmi ofere cadre mirifice. Am dorit cu tot sufletul să filmez acasă, la Eșelniţa, în locurile în care am crescut și acolo unde sufletul meu își găsește liniștea.

Vlad Amza- Gazeta Muzicanților

Am avut bucuria de a putea filma câteva cadre în Muzeul Etnografic DOINA SI TEODOR GRIGORE din Eșelniţa, un loc superb, o casă a amintirilor în care se regăsește încă parfumul vieții curate de altădată. Cele mai mari emoții m-au cuprins în momentul în care am filmat cadrele cu bunicii, fiindcă am avut aceleași sentimente pe care le trăiesc de fiecare dată când ajung acasă și când plec. Dragostea și dorul pentru bunici, am simțit-o și în momentul în care am filmat aceste cadre. În rolul bunicilor, am avut onoarea de a avea lângă mine doua figuri emblematice ale zonei. Marele nostru rapsod din Clisură, doamna Ana Rogobete, pe care o respect pentru autenticul în care trăiește, a fost cea mai a autentică bunică, si sunt mândru de dragostea pe care mi-o poartă. În rolul bunicului, l-am avut alături pe marele poet al zonei, preotul Nicolae Jinga, pentru care, de mic port un respect deosebit si căruia îi multumesc nespus pentru ajutorul acordat. Sper ca povestea acestui videoclip să ajungă la sufletul publicului.

Vlad Amza- Gazeta Muzicanților
Vlad Amza- Gazeta Muzicanților

Cui vrei sa îi mulțumești pentru sprijinul acordat la acest videoclip?

Dacă am ajuns la mulțumiri, în primul rând vreau să-I mulțumesc Lui Dumnezeu pentru ceea ce trăiesc și pentru oamenii buni și frumoși pe care mi i-a scos în cale. Norocul omului, se găsește tot în oameni, și eu, am onoarea să am în preajmă oameni cu suflet mare. Vreau să le mulțumesc părinților mei, bunicilor și mătușii mele pentru sprijinul și dragostea pe care mi le oferă. Cel mai important lucru într-o melodie, este textul, care ajunge direct la inima ascultătorului, și pentru asta, vreau cu tot sufletul să-i mulțumesc bunului meu prieten și colegului dumneavoastră, textierului Andrei Branasi. Am un noroc fantastic și o mândrie deosebită datorită faptului că acest text îi aparține. Vreau să le mulțumesc doamnei Carmen Biruescu, domnului Ioan Stiopon, doamnei Ileana Horhoianu, domnului Danut Mersan, domnului Adrian Stretcu, doamnei Monica Stretcu, domnului Nicolae Jinga, doamnei Ana Rogobete si tuturor celor care au pus suflet alături de mine. Am deosebita plăcere să le mulțumesc celor mai bune cadrelor didactice din Eșelniţa doamnei Rosemarie Cocona și doamnei Clara Tîrcă dar și tuturor dansatorilor talentati ai Scolii Generale Eșleniţa. Cu deosebită recunoștință, vreau să-i mulțumesc doamnei Doina Grigore pentru ocazia de a filma în cadrul Muzeului Etnografic din Eselnita!

Vlad Amza- Gazeta Muzicanților

Ai în lucru proiecte noi?

Da! Lucrez acum la cea care urmează să fie a doua piesă din repertoriul personal. Este vorba despre o ardeleană autentică, bănățeană. Și mai am și alte linii melodice deja alese, însă prima pe care o voi aduce în fața celor ce mă ascultă vă fi acestă piesă de joc pe care o simt 100% pentru mine , la fel cum s-a întâmplat și cu brâul “Dor de sat și munte”.

Vlad Amza- Gazeta Muzicanților

În final, te rugăm să transmiți un mesaj pentru toti iubitorii de folclor autentic.

În primul rând vreau să mulțumesc tuturor celor ce mi-au ascultat prima piesă. Vă mulțumesc din suflet pentru mesajele minunate care, spre marea mea bucurie, nu au fost deloc puține și toate laudele m-au măgulit, si totodată mă forțează să fiu din ce în ce mai bun. Să vă țină Dumnezeu mereu așa: iubitori de frumos, pătimași, darnici în cuvinte frumoase, dar și în crticitci constructive, pentru că dacă nu ați fi dumneavoastră, noi nu am însemna nimic. Vă mulțumesc pentru caldura cu care m-ați primit și îmi doresc să nu vă dezamăgesc niciodată. Dumnezeu să vă țină mereu tineri la suflet și sănătoși. Doamne ajută!

-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here